MOST ulaskom u vladu koju kontrolira Gregurić i Šeks napravio je samoubojstvo i to platio na izborima

0
3232

Nedavno sam bio napadnut od strane jedne poznate novinarke koja sebe naziva domoljupkom, jer sam kritizirao MOST zbog njihovih poteza. Mogu joj zahvaliti za mnoge afere koje je otkrila, ali danas mi se čini da je već tada platforma MOST-a postojala i bila je temelj nastao na tim “istraživanjima”. Što i nije loše, ali postoji veliki ali… Jedna grupacija novinara i tajnih službi zmiksala je političku priču MOST. U toj priči na početku je bio Stipe Petrina, buntovnik bez razloga i skoro je cijela priča doživjela fijasko, njegovim potkopavanje ideje, a  poglavito što se HDZ-ov mačak Prgomet ugurao među njih i fingirao dogovor s Milanovićem, kako bi razbio koheziju stranke.

Tada se MOST zgadio narodu. O tome današnji članovi MOST-a ne razmišljaju.

Sjedište MOST-a u Zagrebu izgleda kao pogrebno poduzeće Krstić. Zatamljena stakla, ne vidi se unutra, pa mostovci izgledaju kao masonska loža. Sve to zajedno s početničkim glupostima jako loše djeluje na javnost. Provincijalno.  Nisu pristupačni. Kada znam koliko sam im mailova slao i upita, a teško da itko ikada odgovori, jasno je kako se odnose prema građanstvu. Njihova uloga Bogova koji će odrediti našu sudbinu prokockala je njihove šanse na izborima, jer treba biti iskren i reći kako su oni jedini otvoreno spominjali imena i prezimena glavnih štetočina u zemlji, ali to nisu znali kapitalizirati. Oni su uprli prstom u Saboru prema Franji Gregoriću. Ono što se i danas ne usude izgovoriti Hasanbegović i Esih.

Njih danas ne napadaju mediji zbog nesposobnosti, već im guraju nesposobnost u usta, jer su spomenuli ime glavne štetočine u zemlji Franje Gregorića, mecene nad mecenama mnogih novinarskih poslušnika. Istog onog kojeg su Hasanbegović i Esih spasili u parlamentu, kada su glasali za ostanak ministra Marića u vladi. Imamo pravo to izreći jer sam na početku konstituiranja vlade odmah ustvrdio kako su savjetnici Valentić, Gregurić, Šeks i glavna uzdanica vlade Martina Dalić garant kako velikih političkih promjena u zemlji poslije odlaska Milanovića neće biti.

I što je najveća greška MOST-a u politici?

U trenutku kada je politiku zamijenio politikanstvom, te pristao na činjenicu da ove navedene osobe predvođene Franjom Gregurićem praktički vode vladu u koju su ušli. MOST nije smio pristati na taj plan i takvo kadroviranje. Zbog toga danas je u velikom padu. Tzv. uspjesi na izborima o kojima Grmoja priča nisu uspjesi, već krhotine jedne politike. S tom konstalacijom snaga MOST nije smio uči dva puta u HDZ-ovu mišolovku i time uništiti sebe, umjesto da je prokazao njih. Zaprljao se HDZ-ovom igrom, kojoj nije dorastao. Danas je deplasirano govoriti i izgovarati rečenice o Franji Greguriću, kada se  sjedilo s njim za stolom.

HDZ ima medije i lako je birače okrenuo na svoju stranu i za sve pokrivio MOST. Birači danas pozdravljaju jednog inkriminiranog Jamba koji prijeti s HDZ-om u obračunu s MOST-om na lokalnoj razini.

Mostovci nisu ništa naučili iz povijesti, Isus je sebe dao za čovječanstvo, a narod ga je kamenovao, pljuvao i gadio do današnjih dana. Kada činiš dobro moraš obratiti pozornost što ti govore iza leđa prokletnici. Oni to nisu činili, pa je HDZ izmislio nove spasioce i gurnuo MOST u zapečak. Vrlo lako jer je ekipa mudraca u Mostu zanemarila činjenice koje sam naveo i stvorila dojam kako su isti kao i HDZ i SDP, što nije naravno točno.

Crveni i crni već godinama narod vuku za nos svojom borbom, a zapravo svi su crveni, samo što jedni glume ustaše, a drugi partizane, ako im pofali ustaša, nađu ih u minornim strančicama. Dok oni glume ideologije, narod bira lopove i čudi se lopovluku. Zadnji izbori to govore najbolje, nikada više lopova na vlasti, osuđenih, pod istragom i u aferama. U svemu tome MOST se nije snašao jer je njegov skup mudraca pokazao totalni provincijalizam. I time je ojačao položaj HDZ-a, a to je svakako najveći poraz MOST-a.

Potpuno je bio pogrešan plan MOST-a kako će iznutra rušiti HDZ kada uđu u vladu i prokazivati njihov kriminal, jer je javnost stekla dojam kako  su samo željni vlasti i time su ispali gori od najgorih lopova. U oporbi u Saboru znatno veći ugled bi stekli radeći potpuno iste stvari. Tada bi mogli bez ikakvih hipoteka pokazivati prstom u Gregurića i nitko im ne bi spočitavao zašto sjede na dva stolca. MOST Hrvatskoj treba, to je jasno, ali u sasvim drugom obliku i drugačijoj političkoj komunikaciji s javnošću.

Igor Drenjančević

HOP