Uspoređujemo slikom na sliku fašnik luđaka u Kumrovcu i dan ponosa i slave OS na Jarunu

0
7118

Kad kreneš na Jarun u prirodu, a dočeka te izložba koju nisi ni u snu očekivao:
Zaista, za mene je svijet vojske i oružja potpuno stran svijet (ipak sam ja umjetnička duša), ali prezentacija OS hrvatske vojske na Jarunu me je zaista ugodno iznenadila. Osim mladića vojnika, bilo je i dosta djevojaka i žena vojnikinja – a svi su bili vrlo susretljivi prema posjetiteljima kojima su rado pokazivali i objašnjavali borbenu opremu i tehniku kojom HV raspolaže. Mogao se doslovce osjetiti njihov ponos, a to je u svakom poslu, pa i vojničkom, osobito važno. Osobno su mi najzanimljiviji bili ronilački izlošci i oprema (gumenjaci), a posebno mi se svidio dizajn i boje mornaričke odore prilagođene bojama našeg mora.-opisala je obilazak Jaruna naša znamenita slikarica Ingrid Runtić, a znamo kako su njene palete boje najbolje opisale našu sadašnjost.

S druge strane na skupu luđaka u Kumrovcu plesala su se kola nad žrtvama Križnog puta i žrtvama domovinskog rata. U “uniformama zločinačke JNA” slavilo se pobjedonosno klanje Hrvata 1945. godine i terorizam nad Vukovarom i Hrvatskom od 1991-1995. godine. Jezivo.

A onda, nakon proslave Dana oružanih snaga HV-a, po Jarunu je krastarila krasna veslačka “flota” iz jednog sasvim drugog, starinskog vremena – neretvanske lađe:

lađelađe 2

I za kraj sunčanog prekrasnog dana na Jarunu – prelijepe nošnje na još ljepšim djevojkama blistavih nasmijanih lica!

metkovke

Kome više trebaju klauni iz Kumrovca?

HOP