Plenković preko mainstream medija nudi koaliciju ljevici poput jeftine ‘plavuše’ iz viceva

0
4164

Premijer Plenković u Večernjem listu najavio je “dogovorenu ” koaliciju s HSS-om, da bi predsjednik HSS već isto popodne u isto glasilu demantirao dogovorenu koaliciju. Gluplje ne može. Očito je introvertirani Plenković ovo glasilo koristio za isprobavanje bila javnosti i samog Beljaka. To ne rade niti plavuše u vicevima. Na taj način sam sebi srozava autoritet.

Odmah zatim preko istog medija nudi se koalicija sa korumpiranim Vrdoljakom. Ponukan dogovorima iza leđa oko HEP-a, u kojem još uvijek caruje HNS-ov kadar. Ali i sam Vrdoljak demantira želju za ulazak u vladu. Na kraju došao je na red Hrelja i odavno prodani umirovljenici kao sigurni partner vlade. Večernji i Jutrnji slavodobitno najavljuju koaliciju s Plenkovićem, koju već poslije podne Hrelja demantira. Inače se preko hreljinog kadra kontrolira HINA.

Analizom cijele situacije dolazimo do zaključka da su dva cilja ovakvog konfuznog ponašanja.

Plenković nema većinu u Saboru za nastavak kakve takve vlade i panično se nudi poput nekadašnjih kurvi ispred Vartekasa svakome, korumpiran ili ne, nije bitno, crveni ili crni još je manje bitno. Samo spasi vladu, jer padom vlade sve više se miriše dolazak Karamarka na čelo HDZ-a. Od tuda i panika Šeksa i Gregorića, jer Karamarko najavljuje pay back. Glup potez Plenkovića oko Esih kada je poslušao Angelu Merkel koštat će ga pozicije. Umjesto da je podržao nju za gradonačelnicu i umirio karamrkovu frakciju u HDZ-u, on je iz svoga kukavčluka Esih otpilio i spojio dio HDZ-a protiv sebe. A to je duh Karamarka u daljini jedva dočekao.

Drugi razlog panike oko Plenkovića je Bandić.  Ako padne Bandić još je veća panika i zato je Plenković prikazivao bliskost s Vrdoljakom, kako bi na taj način homogenizirao Bandićeve glasače i prikazao situaciju; da Taritaš nema podršku niti od vlastitog vodstva. Koliko je to pametno vidjet ćemo uskoro, jer je približavanjem Vrdoljaku Plenković homogenizirao i karamarkov kadar.

Ako ovome dodamo kako Trump sve manje računa na uniju,a Merkel je otvoreno podržala Vučića kao policajca u regiji, Plenkoviću se “grdo piše”. To će mu prve priopćiti ruske banke…

HOP