Ruši li Škibola namjerno ‘svoj’ zakon u svezi pljačke Rba zadruga ne podržavajući vladu?!

0
3074

Rba zadruge su godinama nelegalno vodile poslove u Hrvatskoj, dijelile kredite pojedincima na način da su se unosili u zemlju u crnim torbama, poput torbarenja sanaderovih političkih slugu.

Na kraju su progonili i novinare koji su pisali o tome, tvrdeći kako je sve legalno. Nisu dobili dozvolu HNB-a za rad, ali to baš i nije previše brinulo guvernere i pravosudna tijela.

Izglasavanjem povjerenja vladi i novim ministrima agoniji bi trebao doći kraj. Trebale bi prestati deložacije. Zakon je prošao proceduru jednoglasno, a za njega se angažirao zastupnik Škibola. Uvjet da se zakon izglasa je bio izbor Jandrokovića za predsjednika Sabora. Tom trgovinom Škibola je želio spasiti 20 000 nosioca kredita. Pernar ništa nije učinio za taj zakon i pokazao je svoju lažnu priču narodnog tribuna. U principu zastupnici Aleksić i Škibola učinili su sve ono što je on obećavao u vezi banaka.

Kako doznajemo Škibola odustaje od podrške vladi prema našem izvoru, pa se pitamo koja je svrha inicijative Škibole, ako ne prođe vlada? Ta inicijativa tada ništa ne znači, jer OŠTEĆENICI ovise o HDZ-ovom biračkom tijelu.

Kako doznajemo Pernar vrši pritisak na Škibolu da ne podrži vladu i na taj način praktički spasi bankare padom vlade i ponovnim izborima.

Ponovljenim izborima mala je vjerojatnost da bi Škibola ušao u Sabor, a ako posluša Pernara možda uspije kao član stranke.

Ako je bio i ovo performans da bi se radilo oštećene budalama, sve je jasnije koliku moć imaju Rba zadruge u našoj porobljenoj stvarnosti.

HOP