BUJANEC: MILANOVIĆ JE PAPAK, STRAŠILA SE NE BOJIM JER SAM JASTREB, A NE VRABAC!

0
2306

Imam zamjerke na Plenkovića u svjetonazoroskom pogledu, ali kao Hrvat neću govoriti protiv svog premijera izvan Hrvatske. Slovenci i Hrvati nemaju problema jedni s drugima, probleme rade potomci oficira JNA – poručio je voditelj i urednik Bujice Velimir Bujanec gostujući u subotu na slovenskoj NOVA24TV u emisiji ‘Eksploziv’ Dejana Kaloha.
Zanimljiv trenutak u emisiji dogodio se kada je Bujanec pričao o svom nedavnom intervjuu s predsjednikom Kosova Hashimom Thacijem. Spomenuvši nezavisnu državu Kosovo, Bujanec se okrenuo prema kameri, mahnuo i rekao: – Pozdrav svim Srbima koji žive u Sloveniji!
“Gospodina Plenkovića poznajem duži niz godina. Dok se svojedobno kandidirao za mjesto zamjenika predsjednika HDZ-a prvi sam mu, dok se šminkao prije emisije, rekao da će jednog dana biti premijer. Imamo dobre odnose, mislim da je fin i pristojan čovjek, visoko je obrazovan, sjajno govori više jezika i dobro predstavlja Hrvatsku u svijetu. Imam neke zamjerke u svjetonazorskom i kadrovskom pogledu u zadnje vrijeme na račun njegove politike, ali smatram da kao domoljub i hrvatski novinar, za razliku od ljevičara, izvan granica svoje zemlje ne trebam govoriti bilo što loše o svom premijeru. To ne bi bilo pristojno. Posebno zato što on dolazi iz svjetonazorskog kruga koji mi možda nije najbliži, ali mi je ipak bliskiji od SDP-ovog,“ rekao je Bujanec.
SDP JE U RASULU, PA JE PLENKOVIĆ OPUŠTEN…
Bujanec je za sebe dodao da, za razliku od mnogih drugih novinara, nema problema reći da je svrstan i da pripada desnoj opciji.

 

„Plenković je u datom trenutku bio jedina osoba koja je po drugi put mogla srušiti Zorana Milanovića. Bivša komunistička partija, SDP, danas je u potpunom rasulu. Da je 1945., oni bi pucali jedni po drugima. Moram priznati, uživam to gledati. Bolje je da se oni kolju međusobno, nego da kolju nas! U takvoj situaciji kada je SDP izložen velikim unutarnjim sukobima, Plenković dobro zna da ne bi loše prošao na prijevremenim izborima, pa je opušten. Doduše, nije korektan prema desnici, desnom krilu vlastite stranke niti platformama koje se sada pojavljuju izvan HDZ-a. No, autentični HDZ i nacionalna suverenistička desnica su kao jedna obitelj gdje si s jednim bratom malo više dobar, s nekim malo manje, ali ipak smo braća. Protiv svog premijera u Sloveniji ne želim govoriti,“ objasnio je urednik Bujice na slovenskoj televiziji u Ljubljani.
SLOVENCI I HRVATI NEMAJU PROBLEMA JEDNI S DRUGIMA, PROBLEM SU POTOMCI OFICIRA JNA S BALKANSKIM GENOM!
Komentirao je odnose Hrvata i Slovenaca između kojih, kako je rekao, nikada nije bilo ozbiljnog sukoba i progovorio o onima koji proizvode lažne antagonizme.
“Ljudima treba reći kakve su to barabe; u Sloveniji, kao i u Hrvatskoj, postoji upliv balkanskog gena koji nema veze sa Slovencima, niti Hrvatima. Slovenci su pristojni ljudi, ali imaju problema s došljacima koji su došli s oficirskim obiteljima JNA i koji nisu pravi Slovenci, a šalju pogrešnu sliku o Sloveniji u Hrvatskoj i drugdje. Ne bih se iznenadio da tipovi kao što je sin Zorana Jankovića koji je bio za zabranu Thompsona – slušaju Cecu, a Thompson, kojeg zabranjuju, Slovencima je prodao 2000 karata. Komunistička djeca i unuci u Hrvatskoj žele se pokazati velikim Hrvatima na mržnji prema Slovencima, a u Sloveniji se žele pokazati velikim Slovencima kada je u pitanju treniranje strogoće prema Hrvatskoj. Jugoslaveni s obje strane granice guraju nas u sukob, kako bi dokazali svoj lažni patriotizam. Primjer je Thompson, oni koji ga zabranjuju u Sloveniji uopće ne znaju ni tri rečenice iz njegovih pjesama, no postoji i hrvatski prijatelj Janez Janša koji je htio ići na njegov koncert i koji zna da Marko Perković ni u jednom svom istupu, niti u jednoj pjesmi nije uvrijedio ni jednog Slovenca, za razliku od nekih drugih pjevača koji su to činili, a nastupaju po Sloveniji.”
KAZNU ĆU PLATITI, A OSTOJU RANKOVIĆA TAJ ĆE NADIMAK PRATITI DO KRAJA ŽIVOTA!
Komentirao je kaznu koju mu je u tužbi Ranka Ostojića za klevetu izrekao Općinski sud u Osijeku.
“Osuđen sam jer sam u emisiji razotkrio zataškavanja, od strane bivšeg ministra unutarnjih poslova, smrti hrvatskog branitelja iz Vukovara Darka Pajičića. Policajac srpske nacionalnosti, sin jednog četnika fizički je nasrnuo s leđa na Pajičića, udario ga je žestoko glavom u zid, raskolio mu pola glave i zabranio hitnoj da mu pruža prvu pomoć, a zanimljivo je da je video-snimka cijelog događaja nestala iz policije. Objavio sam niz dokaza, svi svjedoci su bili uz mene, no to nije bilo dovoljno da me sudac, koji se očito nečega boji – oslobodi. Drugo, ono što bi se trebali zabrinuti svi novinari, pa i ljevičarski, je da sam kažnjen jer sam mu dao nadimak i nazvao ga Ostoja Ranković. Tvrdio je da mu se rugam po nacionalnoj osnovi, što nema veze sa zdravim mozgom! Ostoji Rankoviću sam dao nadimak po šefu Titova represivnog aparata koji je toliko zloupotrebljavao čak i taj komunistički represivni sustav da je na Brijunima smijenjen. Prvi sam novinar u Europi koji je osuđen jer je jednom političaru dao nadimak, ali to će vrlo vjerojatno pasti na višoj instanci! Ostoji će ostati taj nadimak dok je živ, a kaznu ću lako platiti s obzirom da imam 300 tisuća gledatelja u Hrvatskoj i još više u dijaspori…”

 

BUJANEC: MILANOVIĆ JE PAPAK, STRAŠILA SE NE BOJIM JER SAM JASTREB, A NE VRABAC!

bujanec-800x433-640x350

Bujanca su Slovenci pitali i za prijetnje koje mu je u centru Zagreba izgovorio Stipe Milanović, otac bivšeg premijera Zorana Milanovića.
“Kad bih se bojao strašila, bio bih vrabac ili čvorak, a ja se ipak smatram jastrebom! Incident sa Milanovićevim ocem uspio sam policiji prijaviti tek u trećem pokušaju, jer su inspektori bježali od mene kada su čuli o kome je riječ. Prijatelji su me nagovorili da ga prijavim, iako sam znao da policija neće napraviti ništa i u startu nisam bio za to. Ipak, mediji su sve prenijeli, čovjek mi je prijetio pred pet svjedoka. S druge strane, bilo je i utjecaja na svjedoke, što sam i dokazao fotografijom i zbog čega su starog mogli pritvoriti, ali nisu. Kafić gdje smo ih snimili rasturile su Milanovićeve službe. Nakon svega, moj odgovor njima je – Milanoviću, izgubio si izbore, ispao si papak dva puta, drago mi je da u Hrvatskoj takva vrsta komunista nije na vlasti niti će ikada više biti,“ poručio je Bujanec.
Pričao je i o antisemitizmu koji su jugoslavenski komunisti provodili u Hrvatskoj 45 godina i to na klasnoj osnovi.
“Riječ je o potomcima šumskih bandita koji u Hrvatskoj ni do danas Židovima nisu vratili njihovu imovinu, što predstavlja velike problem u odnosima Hrvatske i Izraela. I bivši predsjednik RH Ivo Josipović živio je u stanu u Palmotićevoj ulici, u zgradi koja nikada nije vraćena židovskim vlasnicima. Hrvati su jasno osudili rasne zakone koji su bili naša sramota pune četiri godine, od 1941. do 1945. Znači, mi smo smogli snage suočiti se s prošlošću i osuditi neprihvatljivi rasni antisemitizam, ali jugoslavenski komunisti nikada nisu osudili svoj vlastiti – klasni antisemitizam koji su provodili punih 45 godina, a koji se temeljio na pljačci imovine otete uglednim industrijalcima, poduzetnicima i ljudima koji su krvavo stjecali svoj imetak,”  podsjetio je Bujanec.
O napadima na sebe s ideoloških pozicija, rekao je kako je priča o krajnjoj desnici izmišljotina dominantno lijevih medija koji se lažno nazivaju ‘mainstream’ mediji kako bi sebe mogli primaknuti centru: „Smatram se umjereno desnim voditeljem, nemam problema s time. Javno podržavam političare poput Trumpa ili Orbana.”
ESIH ĆE UĆI U POVIJEST KAO OSOBA KOJA JE SKINULA TITA IZ CENTRA ZAGREBA!
Komentirao je Brunu Esih, Zlatka Hasanbegovića i Željka Glasnovića koji su krenuli u osnivanje nove stranke, što također zanima Slovence. Rekao je kako će po njegovim procjenama, na sljedećim izborima ta opcija osvojiti 15 do 20 zastupnika bez čega se neće moći sastaviti Vlada, dodavši da se nikada više neće dogoditi da dr. Zlatko Hasanbegović ne bude ministar kulture ili čak i nešto više.
“Bruna Esih je najljepša hrvatska političarka, uz bok je hrvatskoj Predsjednici. Ponosan sam da autentičnu, nacionalnu i suverenističku politiku u Hrvatskoj predvodi majka troje djece, visokoobrazovana osoba bez ikakvih afera. U Zagrebu je dobila duplo više glasova od HDZ-ovog Drage Prgometa, a u Gradskoj skupštini dobila je pet mandata bez kojih Bandić neće moći sastaviti vlast. Jedini uvjet za početak razgovora je da se skine Trg maršala Tita, a ona će ući u povijest kao osoba koja ga je skinula!“
Što se tiče Hasanbegovića, rekao je da je riječ o najpametnijem i najobrazovanijem saborskom zastupniku.
“Prijatelji smo 26 godina, još iz doba HOS-a i HSP-a koji je svoje dragovoljce obučavao na Kočevskom Rogu zahvaljujući Janezu Janši. Ono što smo kao tinejdžeri sanjali, doživjeli smo nakon dva i po’ desetljeća – da sudjelujemo u kreiranju političkih događaja u zemlji! O tome neki mogu zaista samo sanjati, a nama su se snovi ostvarili; meni na medijskom, a Hasanbegoviću na političkom planu…”
Slovenskog voditelja zanimalo je što Bujanec misli o general Glasnoviću: „On je junačina, čovjek impresivne biografije. Lik za film! Partizanski zločinci njegovu majku mučili su na najmonstruoznije načine. S bratom blizancem zbog komunista morao je bježati u Kanadu. Bio je u Legiji stranaca, u kanadskoj vojsci, ima najveća odlikovanja, ratovao je po svjestskim bojištima i vratio se kao dragovoljac s bratom u Hrvatsku, bio je na prvoj crti, ispred svih… Četnici su mu zarobili brata, mučili ga, čim su shvatili tko je, odrezali su mu uho, bušilicom su mu bušili koljena, palili su mu cigarete po tijelu u bolnici u Banjaluci… Čudom je ostao živ. Ima li časnijeg čovjeka od njega?! A njemu netko dijeli lekcije u Saboru. Pred Glasnovićem se samo mogu pokloniti. Cijeli Sabor i cijela Vlada.“
ZABRANJUJU THOMPSONA, ALI NE I BORU ČORBU, KOJI JE SLOVENCE NAZIVAO ‘BEČKIM KONJUŠARIMA’ – NIJE VAM LAKO!
Što se tiče Tita, rekao je da je o njemu u 2017. godini bespredemetno raspravljati.
“To je kao da raspravljamo o grofu Drakuli! Kao što je glupo raspravljati o bilo kojem zločincu bilo koje ideologije, tako je glupo raspravljati o Titu. Ja ću kao desničar bez problema osuditi bilo koji zločin, nema veze tko ga je počinio. To je ljudski i civilizacijski. Pa ako je Slovenka u osmom mjesecu trudnoće živa zazidana u okno Barbarinog rova i to po naređenju Tita, on je zločinac. Što se tu ima više raspravljati. Dovoljan je samo taj jedan slučaj da on nigdje i nikada više nema ni ulicu ni trg. Kakvi su to ljudi koji slave tipa koji je izdao zapovijed da se trudnu ženu sa nerođenom bebom živu zaziđe u Hudu jamu?! Oni slave Jugoslaviju, to nema veze s antifašizmom. Oni ne daju Tita jer još uvijek sanjaju tu državu, nikada je nisu preboljeli, kao ni svoje privilegije i slavljenje nerada. Ne mogu oni podnijeti ni slovensku ni hrvatsku zastavu, njihova zastava je plavi-bijeli-crven s crvenom zvijezdom petokrakom. Ne mogu podnijeti ni pravog Slovenca ni pravog Hrvata jer imaju komplekse. Nisam im ja kriv što su ih po Sloveniji i Hrvatskoj pravili oficiri JNA koji su ovdje došli s istoka!”
Podsjetio je i na kaznu Vijeća za elektroničke medije zbog koje je Z1 ugašena na tri dana.
“Mi smo prva televizija u Europi kojoj je zabranjeno emitiranje na tri dana jer se naš voditelj usudio reći tipovima iz SPC-a da ne mogu pjevati četničke pjesme i poslije toga glumiti ekumenizam. Zabranila nas je osoba koja je na čelu vijeća, a u komunizmu je surađivala sa KOS-om JNA, pa čak i sa sovjetskim službama, na nacionalnoj televiziji trgala je lančiće sa križevima našim voditeljicama,” rekao je Bujanec i zaključio: “Thompson ne može u Maribor, ali može Bora Čorba koji je Slovence nazivao ‘bečkim konjušarima’. Vrijeđao Vas je najgorim riječima, baš kao i Đorđe Balađšević, a Thompson, koji nikada nije rekao nijednu ružnu riječ protiv Slovenaca, njemu se ne dopušta pjevati! Njegova slovenska publika je uskraćana bez i jednog argumenta. Shvaćam da vam nije lako!“

 

GOSTOVANJE VELIMIRA BUJANCA NA SLOVENSKOJ NOVA24TV POGLEDAJTE OVDJE:

https://www.youtube.com/watch?v=mCys_leXmlc