Opasno poigravanje djecom Severine i Kuluz u dnevno političke svrhe pokazuje jad medija, roditelja i poraz sustava

0
4793

Slučaj Nine Kuluz jučer je kulminirao otporom građana protiv sustava. Slučaj ima sličnosti s slučajem Severine pa se i ona našla u timu podrške. Ipak stvar je značajno kompleksnija.

Mediji već godinama ugrožavaju život dva djeteta dajući na uvid stanje o privatnom životu njihovih roditelja. Slučaj Lalovac postao bi sličan slučaj da je otac djeteta odlučio ići njihovim stopama. Ali nije i iako proglašen od medija nasilnikom nije htio u javnost dati svoju priču slučaja i tako je trakavica zaustavljena u medijima, a dijete izgubilo naslovni tekst.

U nekim državama unije takvo prostituiranje djece kroz medije znači potpuno oduzimanje skrbništva nad djecom, jer po procjeni države ugrožena su prava djeteta.

Severina i Milan imaju novaca, ali su pokazali potpunu nesposobnost kao roditelji, pa su svi oko njih postali navijači jedne ili druge strane. To je ogromna šteta za dijete. Apsurd ide tako daleko da je sutkinja zabranila kontakt suprotnoj strani s djetetom dok je dijete kod jednog od roditelja i na taj način i država pokazuje svoju pokvarenost prema djetetu. Zabranjuje se djetetu normalan kontakt. Da se radi o roditeljima sirotanovićima država bi dijete odmah oduzela od takvih roditelja, ovako i država pomaže u srpsko -hrvatskom navijanju na uštrb djetetu. Dijete služi čak u borbi nacionalnih prevlasti u regiji. Homogenizira se javnost dviju zemalja jer prebogati roditelji ratuju između sebe na štetu djeteta.

Dijete ima sve materijalne uvjete za razvoj koji ugrožavaju nesposobni roditelji. U drugom slučaju slična situacija, otac prebogat i majka previše nestabilna u odabiru partnera. Njihov sukob doveo je do situacije isključivosti za dijete ,iako ima ogromne materijalne mogućnosti dijete, psihički je mučeno ljudskom nesposobnošću. Građani su to osjetili i stali su uz nesretno dijete, ne uz državu, ne uz roditelje. Ovdje se pak vodi u medijima navijački rat između Talijana i Hrvata na štetu nesretnog djeteta.

Jučerašnja situacija može se konačno pomaknuti i u glavama navedenih roditelja sklonih devijantnom ponašanju. Jučer je dijete doživjelo užas, jer se njegova želja nije uvažavala nimalo. On želi roditelje, a ne da bira strane. Njihova mržnja njega ne zanima. Tako je i u slučaju Severine. Uz sve mogućnosti koje ova djeca imaju, roditelji, mediji i države stvaraju im pakao od života. Jer ih tjeraju da biraju strane.

Mudrost je roditelja da to presjeku, otjeraju medije i dokažu djetetu da je bitnije od njihove sebičnosti. Jučerašnji događaj je pokazao da ulica bolje razumije dijete od roditelja, što je porazno.

Talijanski mediji su optužili ustaše za cijele situaciju, pa se vidi iz toga da im nije stalo do djeteta, već do poticanja mržnje, u slučaju Severine, rat je to po potrebi; ustaša, partizana ili četnika. Malog Aleksandra nigdje nema o toj priči. Puno se medijskih luđaka nakotilo koji ubijaju živote ova dva mališana, a u tome im pomažu roditelji.

Možda je vrijeme da roditelji sjednu za stol i spase svoju djecu, prije nego što države i mediji iz djece naprave psihijatrijske slučajeve. Time bi roditelji definitivno spasili i sebe od svoje sebičnosti, jer kada bi pitali mališane da li bi i oni odlučili onako glupo o njima samima, sumnjamo da bi djeca odlučila tako glupo kao njihovi roditelji i vukla se potpuno nepotrebno po sudovima, na jedino korist odvjetnika i medija.

HOP

.