Lovrinović podržao zakon protiv Rba zadruga, kojeg osporava Pernar

0
2102

Vrlo je jasno ako vam netko “torbari” po kreditnom tržištu, nema licencu za obavljanje takvih poslova, prije svega je nadležan i odgovoran HNB. Umjesto da se ta institucija koja je najviše odgovorna pozove na odgovornost zašto je to dopustila, HDZ je glatko odbio prijedlog izmjene zakona o HNB-u i uvođenje državne revizije!

Kakva je ovo država koja je svoje građane ostavila nezaštićenima i doslovno ih izručivala onima koji su provodili lihvarenje i dospjeli u dužničko ropstvo i postali predmetom ovrha, a isti ti lihvari došli do “jeftinih” nekretnina!
Kada je došlo do kolektivnog problema poput “švicarca”, da je Vrhovni sud zauzeo stav i proglasio ovakve poslove ništetnim onda bi svi sudovi u HR po tužbama imali jedinstvene presude jer bi zauzimali stav Vrhovnog suda. Zašto to nemamo u zakonu o funkcioniranju Vrhovnog suda? Kada će Vrhovni sud davati tkz. prethodna mišljenja? U takvim slučajevima građani će imati više povjerenja u ovaj Sabor, u pravosudni sustav i to je put izlaska iz ove žabokrečine iz ove neodgovornosti !

Mi iz stranke Promijenimo Hrvatsku podržavamo ” Škibola zakon”! Izražavam radost ako će ovaj zakon konačno biti usvojen i da će tisuće građana konačno mogu mirno spavati!

Zadužen čovjek, nije slobodan čovjek!

Ivan Lovrinović/ fb profil

Hop