Četnici Banovine ‘hrabro prijete linčom’ malodobnoj djevojčici, jedan dobio uvjetnu kaznu, drugi do danas nije procesuiran!

0
3794

Selo Slavsko polje u općini Gvozd (danas Vrginmost) broji 300 stanovnika srpske nacionalnosti. Njih 300 je ugroženo od samo jednog čovjeka u toj mjeri da su čak i pokrenuli peticiju protiv njega. O čemu se radi? Taj jedan – Rade Dragić, također Srbin po nacionalnosti, oženio je Hrvaticu iz okolice Velike Gorice koja je u brak donijela svog maloljetnog sina te je s njom dobio i kćer. Ubrzo se život Rade Dragića i njegove obitelji pretvorio u pakao. Provokacije, prijetnje smrću, zastrašivanja i otvoreni napadi na sve članove obitelji, uključujući i njihovu maloljetnu djecu, postali su svakodnevica nesretne obitelji nad kojom se sustavno provodi organizirano nasilje. Još 2013. godine su maloljetni posinak Rade Dragića J. kao i kćer Rade Dragića M. L., zbog pretrpljenog straha i sustavnih prijetnji posebice od strane Đure Galogaže i njegove obitelji, završili na psihijatrijskom liječenju u Općoj bolnici Karlovac, te kasnije na terapijskoj obradi i praćenju u Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba. Jednom prilikom, na školskoj priredbi, Đuro Galogaža je zaprijetio kćeri Rade M. L. da će ju zadaviti, zbog čega se prestravljena djevojčica od straha pomokrila.  Tri godine slučaj je bio po ladicama državnog odvjetništva, da bi ovaj manijak na kraju dobio 6 mjeseci uvjeta…

No tu nije kraj kalvarije maloljetne kćeri na koju nasrću “hrabri četnički traktorijaneri”, bijedne kukavice su nakon Đure poslali u boj četnika, nasilnika, manijaka Dražena Vučetića, miljenika donačelnika općine, pa je ovaj hrabri četnik psovao i je*ao majku ustašku djetetu…ali do sada naše odvjetništvo nije se udostojilo riješiti taj novi slučaj nasilja nad djetetom, vjerojatno čekajući da netko to dijete ili cijelu obitelj ubije kraj nesposobne policije i kontroliranog odvjetništva. Do sada nije obitelj pozvana na sud, niti ima kakvih naznaka, a policijski službenici u Vrginmostu koji uglavnom nikada ništa ne znaju ili ne vide što se tiče hrabre četničke hajdučije bave se povredom prava djeteta manijaka Vučetića, jer je netko (otac Vučetić) dao pušku djetetu, objavio sliku (otac), a glinska socijala (prepuna žena i kćeri bivših četnika) za to krivi zamislite logike i četničkog pravosuđa, naš portal. Sao Krajina te tuži, sao krajina te sudi, ali pravice za Dragiće nema. Njihovu diskriminaciju pomaže socijalna služba, policija i pravosuđe. I vjerojatno umjesto zaštite države i prava pojedinca, Dragića treba zlostavljati od ekstremnih Srba, kraj potpuno nesposobne policije.

Kćer nekadašnjeg suca SAO Krajine Nikole Sužnjevića, koji je maltretirao Hrvate zarobljene od strane njegovih četnika, prikrivao zločine četnika; M. Sužnjević kao djelatnica socijalne službe Dragićima odgovara da im ne može pomoći i kako nemaju instrumenata i mogućnosti zato, ali zato imaju mogućnosti da zajedno sa policijom i pravosuđem progone naš portal jer je otkrio njihove najbliže u četničiji! Naravno bez osnove.

Slučaj Dragić je dokaz kako udružena četničija upropaštava djecu kraj države i institucija i krajnje je vrijeme da se konačno nerad policije, socijalne službe i pravosuđa kazni, jer organizirana četničija kroz institucije i preko “hrabrih četnika na ulici” provodi linč nad jednom obitelji, koja želi mirno živjeti u Hrvatskoj i ne želi biti dio četničkog klana i pupovčevog SDSS-a.

HOP