‘Džepni četnik’ prošle godine 4 osobe ozlijedio, prijetio policajki, ove godine starcu razbio arkadu

0
4912

U Vrginmostu i okolici harači nasilnik, prevarant i silovatelj. On napada sve redom od policije do mještana. Patuljak od čovjeka kojeg se hrabra policija boji ili šuruje s njim?

Uglavnom policija pokazuje sav svoj jad na terenu, jer jedan lažljivac i prevarant lažno prijavljuje mještane, a za to ne snosi posljedice, vrijeđa policajku, bavi se mutni poslovima i glumi velikog šefa. 

– Moj suprug i ja nismo imali nikakvih problema s Milan Busićem do unazad dva mjeseca, kada se Busić kandidirao za donačelnika. Ja sam bila član biračkog odbora u Starom selu, kao najstariji član odbora (meni je 55 godina). Kada su došli rezultati izbora, on nije dobio dovoljno glasova ni za donačelnika niti da uđe u općinsko vijeće. Mi smo u selu skoro svi srpske nacionalnosti i svi živimo u miru i slozi, samo Busić radi probleme. Mi kao građani Hrvatske koji su pretežito srpske nacionalnosti imamo ista prava kao i Hrvati i ništa nam nije uskraćeno. Ali Busić, koji je također Srbin kao i mi, izgleda ima neka veća prava od nas – on ni sam ne zna za koliko kaznenih, krivičnih i prekršajnih djela mora odgovarati – a dopušta mu se kandidirati se za donačelnika! Pa protiv Busića se čak vodi postupak na vrhovnom sudu radi silovanja!

Kada nije dobio glasove na izborima, prijavio je mog supruga policiji da je utjecao na birače, i to valjda samo zato jer sam ja bila član biračkog odbora, drugog razloga ne vidim. Vrijeđao je sve oko sebe, prijetio se i radio nered čak i na samom biračkom mjestu, bacio svoj glasački listić na pod i slično… 15. lipnja kada sam bila ispred kuće svoje susjede, prišao nam je i vrijeđao nas riječima: “platit ćete i zapamtit me, je*em vam majku!”. Budući da imam velikih zdravstvenih problema i uz to visok šećer i tlak, nakon njegove prijetnje cijelu noć nisam mogla spavati, toliko me to uznemirilo… potom sam srela njegovu majku i rekla joj da poruči svom sinu Busiću da mene i moga muža ostavi na miru, jer mu ništa nikada nismo skrivili, jer ako nastavi s prijetnjama da ću ga morati prijaviti policiji. Njegova majka je odgovorila da ona ne može ništa učiniti jer da nema utjecaja na njega. Međutim, već sutradan, 16. lipnja je Busić mene prijavio policiji jer da ga ja “želim ubiti”. Policija je 17. lipnja (bila je subota) došla k meni kući i obavila obavijesni razgovor sa mnom. Policajci su se meni ispričali i rekli mi da im je  Busić “već došao glave”. Pa Busić je prošle godine već 4 čovjeka udario i ugrožava živote ljudima! Tko njega štiti?!

Nakon toga je počeo vrebati i pratiti moga supruga, da bi ga na kraju i fizički napao 10. srpnja kada je moj muž išao platiti baliranje sijena kod čovjeka koji je Busićev prvi susjed. Nakon što je moj muž platio, krenuo je kući i već nakon dvadesetak metara je ispred njegovog auta iskočio  Busić. Moj muž je zakočio, a kako je zbog vrućine bio otvoren prozor auta, Busić ga je udario šakom u arkadu iznad lijevog oka, istovremeno ga vrijeđajući. Kada je moj muž sav krvav stigao kući, a kod nas je bila i naše kćer sa zetom i našom unučicom, nazvala sam odmah policiju. Lokalni liječnik nas je odmah uputio na hitno-kirurški odjel u Karlovac.

Slijedeći dan ujutro na prekršajnom sudu je Milan Busić dobio kaznu od 6 mjeseci uvjetno, 28 dana ako prekrši uvjet i samo 200 kuna kazne! Mi smo potrošili više od 200 kuna samo za gorivo do Karlovca (65 km), a da o ozljedama, maltretiranju i svemu ostalome ni ne govorim! Tko takvom nasilniku kao  Busiću dozvoljava da se uopće kandidira?! Ustvari je  Busić još uvijek na uvjetnoj kazni u trajanju od 3 godine presuđenoj 17. ožujka ove godine jer je svojoj bivšoj ženi psovao ustašku mater i prijetio joj smrću! Njegova djeca su bila tu u selu kod oca za vrijeme školskih praznika kada ga je policija uhitila. Usprkos tome što je majka djece zakonski skrbnik njegove djece, policija je zvala baku djece (majku Milana Busića) da preuzme djecu.

Busić je bio u zatvoru u Petrinji – uhićen je u 10.srpnja u 14:10, a pušten je već u 10 sati ujutro 11. srpnja. Kada ga je policija iz Petrinje dovela na prekršajni sud, brinula se da ima bočicu vode da ne bi slučajno dehidrirao, pitali su ga je li jeo, jesu li ga medicinski zbrinuli… ali mojega muža kojeg je Busić tako brutalno izudarao nitko ništa nije pitao… Dok god budemo takve “timarili” i pazili, bit će nam još gore u državi! – ogorčeno je završila svoju priču žrtva nasilnika  Busića, Lj. U.

Gospođa  je poslala presudu, slike svog okrvavljenog supruga s medicinskom dokumentacijom i dokaze o ostalim kaznenim djelima Milana Busića Ministarstvu unutarnjih poslova, odnosno službi za unutarnju kontrolu tražeći zaštitu od nasilnika  Busića za sebe i svoje najbliže. Što radi policija u Vrginmostu? 

Očito Biro Krajine koristi nesposobnu policiju kako bi podijelio srpski narod i ponovo preko kretena podigao pobunu protiv Hrvatske. Slavsko polje, Vrginmost i Topusko opet postaju sjedište usijanog srpskog šovinizma.

HOP