‘Oluja’ je pomela bradate primitivce, njihovu mržnju i stvorila slobodu i mir

0
2049

Veličanstvena vojno-redarstvena akcija Oluja počela je 4. kolovoza prije 22 godine i završila postavljanjem hrvatske zastave u oslobođenom Kninu i njegovoj tvrđavi na današnji dan.

Nevjerojatni uspjeh ove akcije i oslobađanja Hrvatske nakon 4 godine krvavog rata i velikosrpske okupacije naše domovine, životom je platilo 240 branitelja, a sama akcija je kruna niza uspješnih akcija prije nje. 80% planiranih bojnih zadaća je ostvareno u toj munjevitoj vojnoj akciji istodobnih napada iz 30 smjerova na bojišnici dugoj 700 km. U 84 sata je oslobođeno više od 10.000 kvadratnih kilometara naše domovine.
Ova veličanstvena hrvatska pobjeda nad velikosrpskim agresorom omogućila nam je svima našu državu i domovinu, omogućila je svim Hrvatima njihov život i opstanak u vlastitoj domovini, te se slavi i svečano obilježava svake godine u Kninu i čitavoj Hrvatskoj kao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.
Svaki pojedinac ili grupacija koje danas ili ubuduće ovu veličanstvenu pobjedu stavljaju u pitanje i pokušavaju je okaljati na bilo koji način, direktni su neprijatelji hrvatske države, te se s njima kao takvima treba i postupati. Ovo treba osobito naglasiti jer nikakve političke igre i smicalice neće nikada moći umanjiti veličinu Oluje, bez obzira radilo se o podmetanju požara, lažima, pokvarenosti, podvalama, prijevarama, lopovluku, kupovanju biračkih glasova, ucjenjivanju, koalicijama ili pokvarenim pojedincima pri vrhu vlasti koji, izgubivši rat protiv Hrvatske na bojišnici 1995. godine, još i danas rovare protiv hrvatske države.
Ništa i nitko neće umanjiti njihov poraz i ugroziti hrvatsku državu, koja je upravo pomoću Oluje pokazala svoju snagu i cjelovitost.
Božja podrška, ljubav prema domovini i izuzetna hrabrost naših junaka donijela su nam pobjedu i slobodu koju nam nikada nitko više neće oduzeti. Neka nam uvijek budu uzor! Na nama je čuvati i voljeti to dragocjeno nasljeđe koje nam je dano prije 22 godine, na nama je da po uzoru na beskrajno hrabre hrvatske junake, ni pod cijenu vlastitog života nikada ne odustajemo od svoje domovine – neka nas u tome istina i pravičnost, ljubav, hrabrost i mudrost uvijek prati!
Sretan nam svima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti!
Bog i Hrvati!

Ingrid Runtić

HOP