Oslobođenu Banovinu ‘Olujom’ izdajnička politika je predala srpskim šovinistima!

0
11680

Srbija će uvijek podsjećati Hrvatsku i svijet na to da se u kolovozu 1995. dogodio zločin, poručio je u petak srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić na središnjoj državnoj svečanosti kojom Srbija hrvatsku oslobodilačku akciju Oluja- piše Večernji list.

Zapravo se radi o činjenici da će Srbija uvijek širiti laži i mržnju jer još uvijek nije odustala od velike Srbije. I to čini i među mladim generacijama. Proglas potpisan od srpskih zapovjednika pokrenuo je srpski narod na bijeg jer su znali kakve su zločine činili. Koliko je taj isti narod pokvaren i lažljiv vidi se na tome skupu i u ponašanju preostalog stanovništva u Hrvatskoj. I danas je potpuno svjedno da li je to novinar Rašeta, političar Pupovac ili neki seljak u Vrginmostu, svi oni jednako misle, žele povratak Jugoslavije i time stvoriti novu veliku Smrdiju.

Poglavar tragikomične crkve Srba, koja je tomus dobila nezakonito mitom i u kojoj rade kao svećenici srpski teroristi, a glupa ju hrvatska vlast plaća, njihov Irinej tvrdi da se Oluja može usporediti s progonom Židova. Takvom retorikom sije mržnju u Hrvatskoj, koja ga plaća, pljačka zakonito hrvatski narod, a zanimljivo u Srbiji za takvu nakaradnu crkvu ne dobiva niti dinar. Zar je zbog takvih pokvarenjaka ginula hrvatska mladost?

U Vrginmostu i Vojniću je bila najjača četnička linija. I logor. Srpska gamad je tjerala bose i gole logoraše na tom terenu da po cičoj zimi beru kukuruz, hodaju bosi po snijegu i ledu.

To nije mogao gledati stariji Srbin Dragić, otrčao je do tih ljudi i dao im kruha još toplog i rakije. Od tada ostali  Srbi Vrginmosta smatraju Dragiće izdajnicima. Mlađi Dragić se smilio nad jednom ženom s dvoje djece i doveo je u selo jer  je želio da ima život dostojan čovjeka i makne ju od siromaštva i ugroženosti životom općenito. Seljani mu zamjeraju jer je Hrvatica, a policija ga ne štiti jer su skupina kukavica, koje se boje srpskih šovinista preostalih u Hrvatskoj. Zar su za to domoljubi ginuli?

Viču Srbende humanim Dragićima ubit ćemo te ustašo, prijete djeci koju je prigrlio, a lokalna policija to godinama gleda. Nitko do sad nije zaštitio Srbina koji želi s Hrvatima.

Općinu vodi godinama Srbin čiji sin je bacio Hrvatsku zastavu u školski zahod, u policiji radi sin srpskog teroriste Dugošije, za kojeg tvrde Srbi da je došao u školu s bombom u torbi. Zar se za tako nešto ginulo na Banovini?

U glinskoj socijalnoj službi rade kćer i majka, a otac je bio teroristički sudac? Takvu državu branitelji nisu stvarali. Oslobodili su državu od četnika da bi sada izdajnička politika SDP-a, koja je u svoje redove primila teroriste tog kraja i kukavička HDZ-a koja je to tolerirala, dopustila takvo stanje. Ovi preostali Srbi većinom čekaju novi rat da bi ubijali ponovo Hrvate. Mržnju šire stalno. Kao i pobjegli zločinci u Srbiji. Pred Oluju u Vojnić dolazi iz Srbije glavni srpski terorist Miodrag Linta, vjerojatno iz zahvale prema poginulim hrvatskim braniteljima. Sramite se. Niste zaslužili da radite u policiji i sudstvu tog kraja jer ste izdali Oluju i branitelje. Skidaju vam barjake, prijete kao nekad klanjima, a vi to mirno gledate.

HDZ- ovka u Vrginmostu Idžan je izbjeglica iz Banja Luke kratke pameti, zaboravila je brzo progon i fašizam Srba, sada joj ne pada na pamet ući u srpsko selo Slavsko polje i pomoći Dragićima koji brane život, brane male Hrvate u četničkom okruženju kraj nesposobne policije. U drugom pak selu četnik manijak Busić tuče i maltretira sve Srbe koji žele mir. I njega se boji naša slavna policija.

Da nam je sad u policiji onih iz 1995. godine ne bilo kokardi…ne bi neki Jovičić izbacivao branitelje iz općine Vrginmost, koja bi i danas nosila ime Gvozd. Ovako od doseljenih i domicilnih Hrvata, kojih je bilo preko 2000 nema danas etničkim političkim čišćenjem niti 900 ljudi. To su sramotni rezultati poslije Oluje. Banovinom u sjeni vlada srpski Biro Krajine iz Beograda koji financira nove provokacije i mržnju u tom kraju.

Urednik

Igor Drenjančević

Osoba koju progoni policija Vrginmost umjesto da progoni četnike