Netočna je tvrdnja Petrova kako je on otkrio slučaj Agrokor, on je obmanjivao javnost sa cijenom plina u to vrijeme!

0
2810

Ekskluzivno razlog sastanka u vladi: Spin vlade sa cijenom plina ima stvarnu pozadinu u spašavanju Todorića

Ovaj tekst promijenio je tijek događanja u medijima tih dana. Mediji su brujili o cijenama plina, te skrivali pravi razlog panike u vladi, a to je propadanje Agrokora. Petrov je tada rekao da se izborio za nižu cijenu plina za male potrošače u zemlji koja ima svoje izvore plina. Mi smo tada rekli da to nije pozadina priče već Todorićevo carstvo. Danas je Petrov izjavio da su njegove kaznene prijave pokrenule lavinu oko Agrokora. Netočno, on je u to vrijeme obmanjivao javnost cijenom plina, a radilo se o propasti Agrokora. Tvrdio je da su kasni sastanci u vladi zbog cijene plina.

Početkom ožujka smo izvijestili javnost u svezi ogromnih problema u Agrokoru. Tada su se mainstrem mediji bavili cijenom plina i zastrašivali narod povećanjem cijena. Prema našim izvorima iz Vlade, nije se radilo ni o kakvim problemima s cijenom plina, već s Agrokorom.

Večernji list i 24 sata tvrde kako su prvi sastanci u vladi bili 5.3 i likuju nad tim podatkom, ali je isto tako zanimljivo kako smo mi objavili podatak  o sastanku već 1.3. ove godine. Zar smo bili vidoviti ili se ipak radilo promtnom i jasnom izvještavanju javnosti, dajući informacije koje su vodeći mediji prešutili?!

U principu padom Todorića Rusi dobivaju jako dobro uhodani posao, u svim zemljama regije, ne moraju posezati za gradnjom, političkim pritiscima i na dlanu imaju kontrolu cijele regije  preko hrane. To im je bio i cilj u trenutku kada su kreditima spašavali vojnika Todorića, a Todorić opčinjen širenjem kupovao je kao sumanut tvrtke, a čini se da je Mercator bio najgora odluka, te se sada mora rješavati Jamnice koju želi Coca Cola nakon što je uzela neiscrpni izvor Bistra s Ivanščice. Rusi žele kompletno Todorićevo bogatstvo i zajedno sa Inom i HEP-om Todorić postaje još jedan veliki problem ove vlade. 

Priče o plinu su, dakle, samo spin.

Agrokor se nalazi pred padom, a mediji izvan Hrvatske su već pokopali Ivicu Todorića. U tom pogledu je Reuters išao najdalje te tvrdi kako se očekuje veliki kolaps hrvatskog tržišta kao posljedica propasti Todorićevog imperija.

HOP