Rabljanima ministarstvo prijeti rušenjem nelegalnih objekata dok je APN otkupljivao i preplaćivao nelegalne objekte izbjeglih Srba!

0
2468

U APN-u područnog ureda Petrinja prema našim informacijama događaju se čudne stvari

Na dan općine Vrginmost djelatnici APN-a krstarili su Vrginmostom i kako nam tvrde svjedoci, doslovno lovili doseljene Hrvate iz BiH da potpišu najam za otkupljene srpske kuće. Hrvatima iz BiH nije jasno zašto baš sada i na ovaj način. Bilo bi logično da ih kao stranku u postpku pozovu u ured, a ne da ih love po terenu. Neki od svjedoka to povezuju sa našim člancima o napuhanim cijenama otkupljenih srpskih kuća i netočnom dokumentacijom. Naime mnoge su kuće otkupljene po cijenama koje više vrijede za okolicu Zagreba nego za Vrginmost i Glinu, za neke od njih danas APN ne može dobiti par tisuća kuna u prodaji.

Mnogi Hrvati nisu potpisali ugovore o najmu ili darivanju jer se objekti vode kao oranice ili pašnjaci. Čini se da je revizija iz Zagreba pritisnula ured, pa sad djelatnici ureda brže bolje traže potpise bosanskih Hrvata. Nekima se prijeti iseljenjem ako ne potpišu ugovor i ljudi su nas počeli nazivati tražeći pomoć.

Zanimljivo da je država otkupljivala praktički nelegalne objekte, koji uopće nisu legalizirani, dok prijeti Rabljanima rušenjem nelegalnih objekata. I takve objekte je plaćala  i do deset puta većom cijenom od realne. Koliko je tih novaca otišlo u privatne džepove najbolje bi otkrilo porijeklo imovine šefova APN-a.

HOP