Sedlar: ‘Nismo luđi nego smo gluplji od Srba, zato što financiramo takve bitange i novine poput Novosti, to se u Srbiji ne bi moglo dogoditi’

0
3238

Poznati redatelj u Bujici je komentirao Tomićevu izjavu za Radio Slobodna Europa i srpski Blic u kojoj je za današnju Hrvatsku rekao da je “luđa od Srbije”… “Nismo luđi nego smo gluplji, zato što financiramo takve bitange i novine poput Novosti, to se u Srbiji ne bi moglo dogoditi,” bio je oštar Jakov Sedlar u nastupu na Z1 i partnerskim televizijama.

Tema emisije bio je Sedlarov posjet Washingtonu, gdje je pokrenuo tužbu protiv State Departmenta zbog kleveta objavljenih u izjvešću koje je sastavljala “nepoznata osoba” iz američke ambasade u Zagrebu, ali i klasni antisemitizam koji su provodili komunisti u Titovoj Jugoslaviji.

TITO – KONAČNI PAD

Komunisti su dokazali svoj antisemitizam devastacijom čak 32 sinagoge i nebrojeno židovskih grobova u Jugoslaviji – rekao je Sedlar i usput najavio svjetsku premijeru dugoočekivanog dokumentarca ‘Tito – konačni pad’ o micanju Trga maršala Tita iz Zagreba. Premijera će biti ove subote u 18:00 sati u kinu Studentski centar, a očekuje se dolazak više od 1.000 posjetitelja te mnogih uglednih javnih osoba i političara.

„Film jasno govori o tome zašto taj čovjek ne može imati trg, ne samo u Zagrebu, nego bilo gdje u Hrvatskoj… Nitko mu ne niječe borbu protiv fašizma, ali sve ostalo što je napravio je čista katastrofa! Pa, Jugoslavija se raspala u krvi,” rekao je Sedlar i najavio da su za film o Titovom konačnom padu ekskluzivne izjave dali Ivan Zvonimir Čičak, Dražen Budiša, Ivo Banac, Bruna Esih, Zlatko Hasanbegović i mnogi drugi…

Od antifašizma su napravili bolesnu makjavelističku varijantu – nastavio je gost Bujice.

„U Jugoslaviji su otimani stanovi Židovima, najprije je to radio ustaški režim, pa su se partizani samo uselili i do danas iz njih nisu izašli! Komunisti su devastirali židovska groblja, 32 sinagoge su srušene u Jugoslaviji! U Karlovcu, Vukovaru, Rijeci… Na svu sreću, usprkos Zoranu Milanoviću koji nije htio vratiti nekretnine Židovima i Ivi Josipoviću koji posjeduje jedan takav stan, danas ipak imamo odlične odnose s Izraelom. Godišnje oko 150 tisuća Izraelaca dolazi u Hrvatsku. Oni najbolje vide da ovdje nema antisemitizma, ljudi ih pristojno dočekuju, shvaćaju da smo normalna država… Priče o tzv. antisemitizmu u Hrvatskoj su rezultat beogradske propagande i laži naše pete kolone,“ bio je jasan Jakov Sedlar.

PETOKRAKA KAO SIMBOL JUGO-KOMUNISTIČKOG ANTISEMITIZMA

Sedlar je u studio donio nadgrobnu ploču Benjamina Flanera koju su Titovi komunisti ukrali sa židovskog groblja u Karlovcu, a s njezine druge strane isklesali zvijezdu petokraku i iskoristili je pri otvaranju pogona tvornice ‘Šimecki’ u Ozlju 1961. godine…

„Petokraka je u ovom slučaju de facto simbol antisemitizma! Ne vidim ništa morbidnije od toga da s nečijeg groba skinete nadgrobnu ploču i s druge strane napišete neki pamflet! Šef milicije u Karlovcu u to vrijeme bio je Josip Boljkovac, odgovoran za teške poslijeratne zločine nad Hrvatima. A nije mu smetalo ni rušenje sinagoge u Karlovcu. Pokojni Slavko Goldstein o tome nije pisao knjige… Zato ću ja napravit film o stašnoj sudbini Židova u Titovoj Jugoslaviji,“ najavio je redatelj uz dodatak da je Titova Jugoslavija pružala utočište palestinskim teroristima, neprijateljima izraelske države, a obučavala ih je JNA.

Sedlar je u Washingtonu podnio tužbu zbog kleveta iz izvješću američkog State Departmenta.

„O meni je izrečena laž, dokazi protiv kleveta moja su djela o Židovima. Bilo kakva vrsta sukoba s njima za mene je naprosto nemoguća, uz mene su spomenuli gospodina Hasanbegovića i nadbiskupa Stepinca. Newyorški karidnal Spellman osudio je suđenje Stepincu kao i cijeli demokratski svijet, a onda je Obamina administracija iznenada osudila ukidanje presude! Sumnjam da se u Americi uopće time bave, netko taj prljavi posao ovdje obavlja za njih! Većina kleveta iz izvješća State Departmenta je prepisana iz Pupovčevog biltena SNV-a! Cilj moje tužbe je da dođemo do imena i prezimena osobe koja je dala sve te lažne podatke američkoj vladi, napravit ću sve da do toga dođe i javno objaviti,“ rekao je Sedlar i dodao da se u Izraelu ne može dogoditi da država financira palestinske novine koje pišu protiv nje, a kada bi postojalo nešto poput Novosti, za to bi se išlo u zatvor zbog potiacanja na terorizam.

ANTE TOMIĆ – NEUSPJEŠNI PODOFICIR JNA I REDIKUL MIKAJLO!

Sedlar je komentirao i Antu Tomića koji je u intervjuu za Radio Slobodnu Evropu, koji je prenio beogradski Blic, rekao da je Hrvatska “luđa od Srbije” i tako neizravno pohvalio Vučićev režim, uz žestoko pljuvanje po Domovinskom ratu, braniteljima i Katoličkoj crkvi.

„On je neuspješni podoficir JNA, a u djetinjstvu su ga zvali Mikajlo, po redikulu iz neke srpske serije. Tomić i cijela njegova ekipa rade na virtualno nametnutoj stvarnosti i spadaju u onih 20 posto o kojima je Tuđman pričao da ne vole Hrvatsku i da je nikada neće prihvatiti, ali to je njegovo demokratsko pravo. Zato što financiramo takve bitange i novine poput Novosti, a to se u Srbiji ne bi moglo dogoditi, možda nismo luđi, ali jesmo gluplji od Srbije,” brutalno iskren bio je Sedlar.

Govorio je i o srpskom antisemitizmu, o čemu postoje dokazi pa tako i u Muzeju holokausta u Jeruzalemu.

„Nedić je bio prvi predsjednik neke države koji je javio Hileru da je ta država ‘Juden frei’, dakle – oslobođena od Židova, o tome sam napravio film ‘Nepoznati dio holokausta, Srbija 41-45’ i taj film nalazi se u spomenutom muzeju, a Hrvatima se pokušava nametnuti da smo kolektivno antisemiti, što mi kao narod naprosto nismo!“

U emisiju se telefonski iz Buzeta javio bivši saborski zastupnik Damir Kajin koji je poručio da je lokalna IDS-ova vlast izravno reketarila brata bivšeg izraelskog premijera Šimona Peresa.

„Muž kćeri heroine Marije Kapetanke, kojoj su nacisti ubili oca,majku, tri brata i dvije sestre, inače Talijan iz Rovinja, naslijedio je tri hektara zemlje u Rovinju. Jugoslavija mu je zemlju nacionalizirala, Hrvatska vratila, a IDS-ovci su je deurbanizirali. Peresov brat je želio kupiti tu zemlju, ali tzv. IDS-ovi antifašisti iz Rovinja, njihova gradska vlast nisu htjeli da se dogodi strana investicija i za urbanizaciju su traži 600 tisuća eura mita! Kada je to Peresu netko predočio, rekao je da oni tako ne posluju i nikada se više nisu vratili niti u Istru, niti u Hrvatsku! Policija je taj slučaj istraživala, ali palo je sve na DORH-u,“ iznio je teške optužbe na račun IDS-a Damir Kajin.

SEDLAR RADI FILM O SAMOUBOJSTVIMA BRANITELJA: NE OČEKUJE POMOĆ HRT-A I HAVC-A!

Sedlar trenutačno radi na velikom igranom filmu ‘2761’, o braniteljima koji su presudili sami sebi nakon rata…

„Pokušat ćemo napraviti film koji će reći da je sve ipak imalo smisla. Bilo je puno crnila, ali Hrvatska je sve što imamo. Nemamo druge zemlje. Cilj filma je da se nitko više ne ubije, ali broj iz naslova već je prešao 3000 – pa ćemo ga na žalost, morati mijenjati. Igrat će 50-ak hrvatskih glumaca, ali našli smo se pred zidom, financijske naravi. Ne vjerujem u pomoć HRT-a i HAVC-a, obratit ću se ljudima kojima vjerujem i koji su pomagali do sada, a iz proračuna neka i dalje financiraju filmove koje šire laži o Domovinskom ratu i našim branitlejima.“ zaključio je gost Bujice.