Maloljetni Srbi napali i pretukli djevojčicu hrvatske nacionalnosti u školi

0
10578

Nastavljaju se srpska divljanja u Vrginmostu, u mjestu Slavskom polju. Hrvatsko-srpska obitelj Dragić je životno ugrožena iako su neke osobe bile i ranije privedene, a neke i osuđene zbog srpskog šovinizma.

Malodobna kćer iz obitelji Dragić doživljava životnu kalvariju u mjestu i školi. Kako doznajemo, zadnje zlostovljanje dijete je doživljelo u školi prije par dana kada su je vršnjaci tukli, naguravali i bacili u zid. Od ozljeda, dijete je završilo u Karlovačkoj bolnici. Ponašanje djece u školi izazvano je mržnjom njihovih roditelja prema ovoj obitelji.

Maloljetno dijete napadnuto je i prije pola godine, kada ju je napao bivši srpski terorista Vučetić i psovao joj majku ustašku. Umjesto da je taj manijak maknut s ceste, do danas nije pokrenut postupak prema srpskom teroristu pa je sve kulminiralo divljanjem djece srpskih ekstremista. 

“Djecu mi zlostavljaju godinama, tuku nas, prijete smrću, a mene su proglasili ekstremistom. Do danas nije zakazana rasprava u slučaju Vučetić pa se ne čudim ovom ponašanju djece u školi. Od ponedjeljka štrajkam glađu ispred škole jer mi je dosta više ovog zlostavljanja. “-rekao je za naš portal otac Rade Dragić.

3. kolovoza ove godine uredništvo portala direktno izvješčuje ministru policije o slučaju Dragić, a  da nitko nije do danas došao porazgovarati s tom ugroženom obitelji, a kamoli nešto učinio. Štiti li se srpski šovinizam u ovoj državi? 

 

božPoštovani ministre Božinovic

Ispred portala Hop molimo vas da hitno pomognete u zaštiti života Rade Dragića iz Slavskog polja kraj Vrginmosta, čovjeka koji je glavni svjedok svih zločina Srba na Banovini za vrijeme domovinskog rata i današnji svjedok srpskih protudrzavnih djelovanja. Policija u Vrginmostu ne shvaća ozbiljnost situacije, koja je kritična, jer su prijetnje likvidacijom svakodnevne, a vec je jedna osoba osudenja za pokusaj obracuna s obitelji Dragic. Prijeti se i maloljetnoj djeci. Isto tako vas molimo da hitno posaljete kontrolu u samu postaju jer i samim Srbima je dosta cetnickih provokacija pojedinaca. O ostalim pojedinostima voljni smo vam ustupiti informacije.

Uredništvo portala
Otac je zatražio pomoć NOVA TV sjedište Sisak, u emisiji Provjereno, odbijen je u to vrijeme, jer nije bilo kako kaže Rade Dragić krvi. To mu je rekao djelatnik preko telefona. O slučaju je pred kamerama iste televizije  svjedočenje iznio jedino od političara Dražen Keleminec na zamolbu našeg uredništva, jer se nitko od političara nije usudio o tome išta reči jer je u Vrginmostu na vlasti SDSS Milorrada Pupovca. Na toj konferenciji za novinare bile su kamere RTL-a i HRT-a-a. Nitko to nije prenio.
Uredniku Igoru Drenjančeviću Velimir Bujanec obećao je emisiju u svezi tog zlostavljnja.
Igor Drenjančević
HOP