Skandal u USKOK-u: Zamjenik ravnateljice Krešimir Ostrogonac, prikrio kaznena djela

0
4359

Javno priopćenje

Zamjenik ravnateljice USKOK-a gospodin Krešimir Ostrogonac, svojim je skandaloznim i bizarnim  navodima u rješenju o odbačaju kaznenih prijava, Broj:K-US-434/17, od 29. studenog 2017.godine KO/KO, iskazao svoju punu i otvorenu pristranost  prema osumnjičenim osobama Porezne uprave, prikrio je počinjenu štetu od oko 108 milijuna kuna i zaštitio osumnjičene osobe od kaznenog progona.

Iz rješenje o odbačaju proizlaze razlozi višegodišnjeg  odugovlačenja postupanja DORH-a, odnosno USKOK-a  po kaznenim prijavama iz 2014, 2015, 2016. godine.

Rješenje USKOK-a, izvod_ strana 1, 5 i 11.

 

Neosporno je da se ovdje radi o neopravdanom neobavljanju i neurednom obavljanju državnoodvjetničke dužnosti suprotno temeljnim  načelima Etičkog kodeksa zamjenika državnog odvjetnika, kojim se ponašanjem i postupanjem nanosi šteta ugledu državnog  odvjetništva i državnoodvjetničke dužnosti, što predstavlja  stegovno djelo prema članku 137. Zakona o državnom odvjetništvu (NN148/13) stavak 2. točka 6.

 Skandal u USKOK-u_javno priopćenje

Uvid i dokaz vjerodostojnih navoda proizlazi iz priloženog priopćenja  Skandal u USKOK-u, iz izvoda Rješnje USKOK-a, stranice 1, 5 i 11,  te iz izvoda iz kompromitirane i fingirane  dokumentacije za javno nadmetnje strana 25..

Doc. za nadmetanje_strana 25

 

Zahvaljujem svima koji će dati svoj dopirnos u stvaranju pravne države, koje je temelje  zamjenik ravnateljice USKOK-a gospodin Krešimir Ostrogonac, duboko potkopao, a bitno narušio ugled Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske. 

 

Zahvaljujem svima  Vama koji ste svojim požurnica upućenim na adresu Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske tražili zakonito postupanje, dakle pravovremno postupanje koje je u ovom predmetu prekoračeno za više godina,  a  na koje požurnice niste nikad dobili odgovore.

 

 Budući da za odugovlačenje postupanja postoji djelotvorno pravno sredstvo, a poglavito za stegovno djelo prema članku 137. ZDO,  biti će interesantno vidjeti postupanje nadređenih po zakonu.

 

Srdačan pozdrav

 

Ivica Steiner