Četnici i fukare u općini Gvozd ovršuju poštenog Srbina jer nije prešao u četnike, a sada mu uništavaju i obiteljsku grobnicu!

0
6432

Lud, zbunjen normalan tko tu može živjetii u Gvozdu!

Ovih dana sam dobio račune za komunalne naknade iz općine Gvozd; sve bi to bilo normalno u normalnoj općini, ali nažalost u našoj općini Gvozd se čuda događaju, a evo i jednog primjera.
Dobio sam opomenu pred ovrhu za neplaćene račune u periodu 2014.2017.god. iako sam sve uredno platio to se može vidjeti i iz uplatnica, ali zašto ne bi Radi Dragiću zagorčali život da me bolje srce zdrma, jer ja nisam toliko bogat da plaćam opomenu 245 kn, još plus račune 148 kn, jer  nigdje ne radim i nemam novaca za bacanje, jedva školujem dvoje djece i preživljavamo.
Odem  do pravnice u Gvozd i pitam je što da radim, ona je rekla da idem kod djelatnice Josipe inače pročelnice općine Gvozd i “pitaj je za te račune i pokaži joj ove uplatnice u periodu koji ona navodi da si platio”. Odem kad ona meni kaže; “znaš ti dobro, plati i nema razgovora, već si policiju vodio na taj slučaj”.
Vratim se kod pravnice i ona ode osobno pitati Josipu u čemu je problem. Kaže joj da nisam platio 2011.godinu komunalnu naknadu u iznosu od 145 kuna. E moj narode i građani pošteni čujte sada pravu istinu;  tu godinu sam platio 2011. gospodinu Branku Jovičiću nekadašnjem načelniku. (0naj isti koji je osuđen za korupciju u općini!)
2016. mi je došla ista takva opomena i ja sam otišao kod načelnika i kažem mu za problem, on mi je rekao “da mu dam uplatnicu kako će on riješiti sa Josipom ,da se to izbriše” jer on zna da sam  platio. Nakon 15 dana otišao sam kod načelnka u ured i pitam ga zašto me Josipa i dalje tereti za taj račun, kad ste vi rekli da ćete to rijesiti i kod vas je uplatnica na, što načelnik Jovičić zove Josipu u svoj ured i pita je jel rjješila ono što joj je rekao u vezi Dragića, a ona je rekla da ona to ne može izbrisati nego da odem u centar za socijalnu skrb i da tražim jednokratnu pomoć i da ponovo platim komunalnu naknadu , ali sada sa kamatama. Ja sam se obratio načelniku i pitam ga gospodine Jovičiću jesam li ja vama dao uplatnicu i vi ste rekli da je taj slučaj riješen i da mi nitko neće slati nikakve opomene i dajte sada uplatnicu da  sa Josipom to  riješim, on mi je tada rekao, da je izgubio uplatnicu.
Rekao sam im  u uredu: dobro gospodo gdje je bila prisutna i ta Josipa ja ću zvati novinare i TV i ispričati šta se radi u općini, a načelnik Jovičić je onda pobijesnio te meni kaže da mu mogu onu stvar napuhati sa novinarima, “imam svoje ljude i nije me više briga za tvoje uplatnice i rješavaj to sa Josipom. (to što je rekao Dragiću je točno, ovaj nekadašnji topđija, koji je rušio Karlovac, nakon osude za korupciju premješten je u Šumariju na plaću od 8000 kuna!)
I od toga dana mi bivši načelnik život zagorčava sa svojim vijećnicima. Ja sam taj slučaj prijavio policiji i podnio kaznenu prijavu protiv načelnika Jovičića u vezi na crno plaćanja računa i nudjenja mita da ne progovorim u medijima.
Kaznena prijava je odbačena na državnom odvjetnistvu u Sisku sa obrazloženjem da nema dovoljno dokaza jer gospodja Josipa  Ćurković načelnikova desna ruka nije htjela reći pravu istinu, nego je štitila bivšeg načelnika. Da vam obrazložim: u općini se plaćaju računi kome se stigne kad nema Josipe  Ćurković tada račune naplaćuje načelnik, donačelnik, te drugo osoblje,a  nakon toga se zaboravi dati  novac Josipi Ćurković,  novci ostaju posvuda, a nama tako neplaćeni računi, a na plaćene račune se stavi samo općinski pečat.
Ovih dana kad je bio veliki snijeg u mome selu Slavskom Polju je vršen pokop dviju baka, komunalni radnici su čistili snijeg na groblju kraj mojih pokojnika, sav snijeg su bacili na moje pokojnike, te na porodičnu grobnicu, da bi mogli po njihovoj prići proci do grobnice od pokojnica. Tom prilikom su ne znam po koji put oštetili moju obiteljsku grobnicu i to tako da su nadgrobnu vazu otkinuli iz postolja, to nije prvi put već sam prijavljivao policiji da mi je grobnica sa strane oštećena o čemu prilažem slike ostećenja i slike potrgane nadgrobne vaze, te sliku koliko je snijega bačeno na spomenik moje obitelji, bio sam u komunalnom i rečeno mi je da oni nisu mogli vidjeti u onolikom snijegu dali su lopatom otkinuli vazu i da su morali bacati snijeg na moju obiteljsku grobnicu (!). Nisam prijavio ovaj slučaj policiji jer sam već ranjen sa prethodnim slučajem kad je bila oštećena grobnica, a policija je rekla da je moguće da se vremenski oštetila. Iako posjedujem slike čudne se stvari dešavaju baš meni od svih građana Slavskog Polja, jer u tim komunalnim poslovima rade neki ljudi koji mene i moju obitelj mrze te nas progone, nije slučajno da baš uvijek kad dotične osobe rade u javnim radovima za komunalac i kad čiste groblje da meni nanesu štetu.- svjedočio je za naš portal Rade Dragić kojeg godinama mlate, zlostavljaju četnici jer nije pristao na četništvo, zaplašuje i prvi četnički klošar Aco peder Vučić.
Ovakve situacije potiče i naša predsjednica jer je dolaskom zločinca Vučića u Gvozd ojačala četništvo i ponizila lojalne Srbe, poglavito jer je Vučić posjetio baš jednog od tih srpskih pacjenata iz komunalnog u njegovoj kući i bio okružen ćetnikom i lopovom Jovićićem i Lintom.
Lokalni Hrvati pak pokazuju prstom na Josipu Ćurković za koju kažu da je sto puta gora od Miodraga Linte i ovog pijanca Jovičića…
HOP