Hrvati su ostatak izgubljenog imperija ili civilizacije koji su dugo čuvali jezik i običaje, zbog toga i jesu najstariji narod u Europi

0
6626

Drago mi je što je dr. med. Mihaela Yoga (Vača) povezao neke hrvatske riječi sa aramjejskim ili asirskim, ali to su najviše iskonske riječi od dva polusloga kao TAMA, JAMA, LAMA, HARA, VAČA i tako redom.

Međutim, čini  mi se da ih nije povezao  etimologijski. Etimologija nam otkriva nastanak riječi, a semantika nam otkriva njezina  različita značenja kroz povijest. Dakle, on nije etimologijski povezao etnike Aramej (Haramač) i Harvač.

Iskonski naziv je Haravača, a njegove izvedenice su nazivi Aravat (Haravat), Arafat (Harafat), Arapat (Harapat) i Aramat (Haramat) i Arabat (Harabat). Bez zamjenskog posljednjeg slova T, ili početnog slova H, naziv Harvač se pisao ARVA, ARFA, ARPA, ARMA i ARBA.

Zamjenom slova A slovom E dobivamo nazive ERVE, ERFE, ERPE, ERME i ERBE. Semitskim čitanjem ovih riječi nastaju izvedenice AVRA, AFRA, APRA, AMRA i ABRA ili EVRE, EFRE, EPRE, EMRE i EBRE.

Od naziva EVRE nastaje naziv JEVREJ,  a od naziva EBRE nastaje naziv HEBREJ. Od naziva ARPA ili ARBA nastaju etnici ARAP ili ARAB. Od ovih naziva su nastale mnoge riječi u različitim jezicima na temelju različitih pisama.

Međutim, iskonski slovo Č su još često zamjenjivala slova S, Š, H, K, G, a ponekad i J, pa imamo nazive bez slova V: ARAČ, ARAT, ARAS, ARAŠ, ARAK, ARAG ili ARAJ, što nam otkriva kako je nestajala civilizacija HARAVAČA ili HARVAČA.

Ispustimo li u ovim nazivima početni samoglasnik, ovi nazivi postaju RAČA, RATA, RASA, RAŠA (RAŠ-KA), RAKA, RAGA ili RAJA, koje ispuštanjem završnog slova A postaju RAČ, RAT, RAS, RAŠ (RAŠ-ČA), RAK, RAG ili RAJ. Ako pak ispuštamo neka slova u nekim jezicima dobivamo različite riječ čije značenje se mijenjalo pod uticajem religija, imperija i pisama. Ovi nazivi se također mijenjaju semitskim  mijenjanjem slova R slovo L.

Tek nametanjem kršćanstva na našim prostorima Hrvati se počinju grupirati kao narod, a ova riječ je najvjerojatnije nastala od riječi MARUD. Ovo nam pokazuje da su Hrvati samo ostatak izgubljenog imperija ili civilizacije koji su dugo čuvali njezin jezik i običaje, a zbog toga i jesu najstariji narod u Europi, možda  i na svijetu.

Da bi uništili tu civilizaciju, moćnici su jezik haravača nazvali sans-krit. Ako pak razumijemo starija suglasnička pisma, onda u nazivu sans-krit sufiks KRIT stoji za naziv Harvač. Zar KRETA i KRIT ne označuju isto, a na Kreti je nastala pred više od 4 tisuće godina riječ PONOS koja označuje boga PANA. Čak i Herodot je zapisao da bog Pan nije izvorno grčko božanstvo nego je tamo od nekud doneseno.

On misli da su božanstvo Pan u Staru Grčku donijeli Egipćani. Odakle nam riječ KRIS-AT, dakle, KRIST koji danas označuje sunce? Međutim, u predasirskom Egiptu sunce se zvalo HARA, a pod Asircima je postalo ARA ili RA jer oni nisu imali slovo za glas H. ORUS ili HORUS, dakle, HARVAČ je bio sin boga RA i božice ISIS ili IZIDE. ISIS i ISUS su etimologijske iste riječi, ali razlika je u spolu.

ISIS je bila majka, a Isus je bio sin. Međutim semitskim čitanjem riječ VAČA nastaje riječ ČAVA od koje nastaje današnja riječ za sunce  u gotovo svim europskim jezicima kao SUN, SUN-CE ili ZONNE. U romanaskim jezicima riječ za sunce nastaje od riječi ČAVAL, dakle, Sole ili SOLEIL, jer se slovo V piše slovom O.
Trebalo bi povezati i toponimiju.

Primjerice gradovi ALEP i RAQA u Siriji su feničke izvedenice od naziva ALEPAČ ili HALEPAČ i ARAČA ili RAČA. Prvo slovo u feničkom pismu A se zvalo alep, u hebrejskom alip i u grčkom alpha.

Asirci su bili prvi Semiti koji su imali veliki imperij koji je uključivao Mezapotamiju i Egipat. Oni su zamjenili slovo R slovom L, a uveli su u pismo slova B i G koje nisu imali ARIJCI ili ARVAČI. Slovo B je obično zamjenjivalo slovo V, a slovo G je zamjenjivalo slovo Č.

Pod Asircima Harvati su postali Aleviti, koji su sebe još zvali Aramejci, a to je bilo područje današnje Sirije, Libanona, Izraela, Jordana i Armenije. Svi oni su govorili asirskim jezikom jer im je nametnuto semitsko pismo.

Islamizacijom ovih prostora Armenija ostaje krščanska, a od Elevita ili Helvita nastaju etnici Kurdi, Asirci i Armenci. Kurdi su Huriti, dakle, civilizacijski Hrvati. Kako vidimo, Arameja je bila veliki imperij koji su kolonizirali Asirci. Ebri su semitizirani Ervi. Oni su semitizirani kao robovi u Starom Egiptu i Babilonu jer prije semitizacije su se zvali Erve ili Irvi.
Ovim želim ukazati da se jezik uvijek najviše mijenjao preko pisma.

Kakav  bi danas bio hrvatski jezik bez slova Ć, Đ, NJ i LJ?

Srećko Radović

HOP