Plenković protjeruje ruske diplomate, ali srbo-četničku diplomaciju ne želi protjerat!

0
11517

U Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Hrvatske danas je pozvana veleposlanica Republike Srbije u Zagrebu radi uručivanja prosvjedne note zbog neciviliziranog i neprihvatljivog napada osuđenog ratnog zločinca, zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srbije i predsjednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja na službeno izaslanstvo Hrvatskog sabora, predvođeno predsjednikom Hrvatskog sabora gospodinom Gordanom Jandrokovićem, i skrnavljenja hrvatske zastave koja se u toj prigodi vijorila na ulazu u zgradu Narodne skupštine Republike Srbije, kažu iz MVEP. 

Veleposlanici Republike Srbije izražen je najoštriji prosvjed zbog navedenog incidenta. Nota, koju je veleposlanica odbila primiti, naknadno je proslijeđena Veleposlanstvu Republike Srbije u Zagrebu. – piše Večernji list.

U nekoj normalnoj državi kojom ne ordiniraju srpske političke horde veleposlanica bi bila protjerana, jer umjesto źaljenja ova pročetnički nastrojena babuskara još i provocira našu vlast. To što je predsjednik Sabora ispao kreten u svezi nepotrebnog posjeta, manje je bitno, on je poslušnik Junkera, ali poniženje zastave i simbola države je izazivanje međunacionalnih sukoba, isto je činio i zločinac Vučić tjekom posjeta Hrvatskoj retorikom.

Plenković je protjerao ruskog diplomata a da niti ne zna da li je Rusija kriva za atentat na ocvala ruskog špijuna u  Britaniji. Srpske neće protjerat jer nije protjerao niti četništvo iz zemlje. Sa jednim srpskim lopovom blisko surađuje.

HOP