ŽIDOVI I SRBI JASENOVAC KORISTE DA BI HRVATE PRIKAZALI FAŠISTIMA, ALI IM NE SMETAJU KOMUNISTIČKA RUŠENJA SINAGOGA!

0
12700

Poslije Drugog svjetskog rata nije obnavljana. Savez Jevrejskih opština Jugoslavije (Savez židovskih općina Jugoslavije) raspolagao je sa zgradom, ali je s tadašnjom komunističkom vladom SFR Jugoslavije sklopio sporazum po kojem su gradovi postali vlasnici neobnovljenih sinagoga. Za uzvrat “Savez Jevrejske opštine Jugoslavije” dobio je prostor i sredstva za izgradnju domova za stare i nemoćne. Prema tom dogovoru karlovačke gradske vlasti su zgradu devastirane sinagoge srušile zajedno s uglovnicom trgovca Petra Sljepčevića 1960.- piše službenim stranicama Wikipedije.

Velika riječka sinagoga, koja se nalazila na uglu današnjih ulica Pomerio i Ciottine, bila je otvorena 1903. godine. Temeljito su je opljačkali i zapalili njemački nacisti koncem siječnja 1944., ali tada nije srušena. Ostaci sinagoge posve su uklonjeni u doba “narodne vlasti” krajem 1948. godine.

– Pročelje i kupola bili su neoštećeni, a unutrašnjost čitava – rekao mi je Maksimilijan Maks Peč, očevidac rušenja sinagoge poslije Drugoga svjetskog rata.-tvrdi riječki portal.

Današnji židovski čelnici vrlo su bliski Pupovcu od kojeg su preuzeli i odvjetnika,  nisu u stanju obnoviti sknagogu u Zagrebu, ali su sposobni ubirati novac od parkinga na toj lokaciji, što liči na slučaj iz Karlovca kada je dom za  starije i nemoćne bio važniji od sinagoge. Odani komunizmu kao i danas štite mnoge laži komunizma koje idu njima u korist.

Nisu nikada reagirali da je u Jasenovcu ubijeno 700 000 Srba. Blisko surađuju sa tom srpskom pročetničkom crkvom. Zuroff kao samoproglašeni zastupnik Židova druguje već deset godina sa srpskim teroristom i tragikomičnim episkopom iz Pakraca Ćulibrkom, vlajom koji glumi spasioca Srba.

čulibrk

Tolnauer kad predstavnik Židova zalijepio se za Pupovca i zajedno prikazuju Hrvate kao proustaški narod i vlast koja koketira sa ustaštvom. A sve je to samo zbog jednog razloga; da dobiju što više kuna …

HOP