KOVAČEVIĆ: ‘U uređenim državama se trgovina povlaštenim informacijama se kažnjava sa najmanje pet godina zatvora’

0
1836

TAJNA “DRUŽBA ” MARTINE DALIĆ

Index je danas objavio kolekciju privatnih mailove potpredsjednice Vlade Martine Dalić iz kojih se zorno vidi na koji je način nastajao Lex Agrokor. Zorno se iz objavljene dokumentacije i mailova jasno vidi kako funkcionira Plenkovićeva Vlada. Vidljivo je kako su Andrej Plenković i Martina Dalić ,koriste laž kao sredtvo političkog komuniciranja sa građanima, namjerno obmanjivali hrvatsku javnost govoreći neistine o stanju u Agrokoru. Žalosnaje činjenica da su Andrej Plenković i Martina Dalić kao premijer i potpredsjednica vlade iskoristili svoje položaje i povlaštene informacije kako bi posebna skupina koju je birala Martina Dalić, mogla zaraditi na poslovima u Agrokoru nakon 10. travnja. U uređenim državama se trgovina povlaštenim informacijama se kažnjava sa najmanje pet godina zatvora.
Nadalje, iz mailova i dokumentacije je isto tako jasno kako su Plenković i Dalić, ne vodeći računa o javnom interesu i transparentnom vođenju procesa sanacije Agrokora, privatnim osobama, koje nisu bile vezane ni za jednu javnu funkciju, odavali ne samo povjerljive pravne i financijske podatke nego i sadržaje povjerljivih razgovora članova vlade s investitorima, bankarima i diplomatima iz Rusije, te ostale pravne i financijske podatke koji nisu bili poznati javnosti.
Naime, vlasnici i predsjednici brokerskih kuća, konzultantskih tvrtki i odvjetničkih ureda tajno su radili za vladu na pripremi zakona te izvukli osobnu korist s obzirom na to da je na kraju, na ime savjetničkih usluga, iz Todorićeve bivše tvrtke u posljednjih godinu dana izvučeno više od pola milijarde kuna.
U uređenim pravnim državama Martina Dalić bi istog trena dala ostavku odnosno bila razriješena. Organi gonjenja bi radili svoj posao. Naravno mi nismo uređena pravna država,a ovu aferu će zamijeniti neka druga afera,dok će dužnosnici HDZ- a prema nalogu Plenkovića i Njonje širiti optimizam.

Pero Kovačević

HOP