Srbi traže mirovine zarađene za vrijeme pobune protiv Hrvatske – Hrvatska ne traži ratnu odštetu!

0
18116

ZAGREB – Radna grupa za provođenje Operativnog programa za srpsku nacionalnu manjinu raspravljala je danas u Zagrebu o neisplaćenim penzijama iz perioda 1991./97., za penzionere koji su živjeli na područjima izvan ustavno-pravnog sistema RH. Dotaknuto je i pitanje konvalidacije radnog staža ostvarenog na području RH koje je u periodu 1991-1997 bilo pod upravom i zaštitom UN-a.

Predstavnicima HZMO-a predana je dokumentacija sa podacima o ostvarivanju prava, prestanka isplate i ponovne uspostave penzije sa svrhom da se ti podaci usporede sa službenim podacima HZMO-a, a u cilju formiranja jedinstvene baze penzionera kojima, prema prijedlogu predstavnika oštećenim penzionera, SDSS-a i SNV-a, treba i mora biti isplaćena barem pravična naknada.-piše četničko glasilo Banija RS.

Vijest je zanimljiva i točna jer sada ispada kako će srpski nacionalisti na čelu sa Milordom Pupovcem pritiskati našu zemlju da isplaćuje mirovine za njihove pripadnike koji su se odvojili od Hrvatske i stvorili svoju lopovsko-zločinačku kvazi državicu SAO lopovska Krajina u periodu 1991-1995 godina. Hrvatska  vlada ne pita, niti traži srpske vlasti kada će se isplati ogromna odšteta od stane države Srbije za uništavanje nekretnina, silovanja, ubojstva, okupaciju terena i nezakonito iskorištavanja prirodnih resursa, već ćemo se mi klanjati i dalje Pupovcu, bratu dvojice četnika i ispunjavati Srbima njihove želje za tri glasa u Saboru. Do kada? Izađite i potpišite referendumske inicijative.

Srbima neka isplati odštetu Srbija koja je organizirala izdvajanje srpskog stanovništva iz RH i huškala Srbe protiv Hrvata.

HOP