Laž o Pavelićevoj izdaji: OTKRIVAMO POVIJESNE KARTE KOJE SKRIVAJU KLASIĆ, GOLDSTEIN I OSTALI KOMUNISTIČKI KOMESARI IZ 1941. GODINE!

0
14585

Dvije ekipe velikih “povjesničara” na “Indexu” i “24 sata “svaki dan prosipaju pamet i tvrde da su ustaše izdale Dalmaciju i Primorje, pa čak i Istru, koja uzgred rečeno nikada nije bila niti u Jugi,  još manje u Hrvatskoj.

Slikom na sliku pokazat ćemo koji tragikomični likovi imaju doktorate u našoj zemlji. Partizanski rođaci, partizanska djeca danas su uvaženi povjesničari jedino u “24 sata” i “Indexu”.

Normalan čovjek nikada ne bi lupetao o Pavelićevoj prodaji Dalmacije, kada je jasno da je sve odavno prodala srpska dinastija opančara iz prve Juge, odnosno šef vlade SHS Nikola Pašić.

Rapallskim ugovorom Italiji su pripali Trst, Gorica, Gradiška i dio Kranjske, Istra (bez Kastva), otoci Cres, Lošinj, Unije i Susak, Zadar te Lastovo, Palagruža i neki manji nenastanjeni otoci. Priznata je Slobodna Država Rijeka koja je obuhvaćala grad Rijeku te dio teritorija sjeveroistočne Istre (Rimski ugovori).

rp

 

No naše istraživanje svodi se na dvije karte koje povjesničari u Hrvatskoj skrivaju kao zmija noge;

napadna jugu (2) (1)

Ovo karta pravca  je napada na Jugoslaviju 1941. godine. Napadači na kraljevinu Jugoslaviju išli su iz Bugarske, Rumunjske, Mađarske, Italije,  Albanije , predvođeni Nijemcima. U našim povijesnim knjigama puno puta prešućuje se ta istina i za napada se isključivo prozivaju Nijemci. Što je laž. Koalicija koja je srušila srpsku kraljevsku dinastiju,  raskomadala je potpuno Jugoslaviju i od Juge nije ostalo ništa. S tom činjenicom treba svaki povjesničar  računati. Komunistički povjesničari ne objašnjavaju kako je Crna Gora nestala…drugi dijelovi, isključivo se bave NDH-a. Zašto? Kako bi prikrili kukavičluk i svoju izdaju.

Činjenica je da ako nema Juge,  pobjedom navedenih saveznika u ratu protiv Juge, nema izdaje,  navedeni saveznici su dobili svaki svoj dio plijena nakon pobjede što se vidi na trećoj karti, pa rema tome što je uopće Pavelić izdao? Ono čega nema?

Država je raskomadana i on dobiva jedan dio raskomadne zemlje kao teritorij NDH-a. U prijevodu to znači da je dobio dio zemlje iako nije sudjelovao u komadanju Jugoslavije. S Talijanima tada pregovara u neravnopravnom položaju jer nije sudionik pobjede i može dobiti doslovno njihovu milostinju. Italija je ušla u dubinu potencijalne države Hrvatske što se vidi iz druge karte. Države koja tada ne postoji . Stvara dvije okupacione vlasti, u jednoj drži i vlast i vojsku, u drugoj samo jedan segment okupacije, ali  je činjenica da tu Pavelić nema upliva, jer nije niti sudjelovao u borbama za plijen.

ndh (1) (1)

Iz ovih karata se jasno vidi u kojoj je poziciji bio Pavelić u svezi pregovora oko granica NDH-a, a iz toga je jasno da je napravio maksimalno moguće, jer ponavljamo nije sudjelovao u napadu na Jugoslaviju na onaj način kao što je to napravila Italija i nije sudionik pobjede, već naknadni pregovarač.

Što je ostavario vidi se iz slijedeće karte i prema tome više je nego jasno da je jako dobro trgovao, jer nije imao ništa, a dobio je znatno više nego je situacija nalagala nakon pobjede saveznika Hitlera nad kraljevinom Jugoslavijom, odnosno vidi se u kojem prvotnom položaju je bio na slici dva.

 

rapal

Pročitajte više na: https://www.express.hr/top-news/kako-je-pavelic-prodao-talijanima-dalmaciju-10503 – www.express.hr.

Što je on imao za prodati ako nije ništa imao? Pisac teksta kao svaki pravi manipulator ne spominje Nikolu Pašića. Ne spominje ove karte jer pojma zapravo nema o čemu piše.

“Nakon talijanske kapitulacije 1943. godine se Pavelić malo uzoholio i jednostrano potpisao raskid svih ugovora. Koliko ozbiljno su ga shvatili Talijani svjedoči činjenica da ni nakon završetka Drugog svjetskog rata nisu odustali od pretenzija na dalmatinsku obalu Jadrana.” piše svoj komesarski rad ovaj “istraživač naše povijesti”. Samo jedan detalj, nakon kapitulacije Italije, nije nestala u potpunosti Italija sa međunarodne scene, niti Mussolini.

Italija će 8. rujna 1943. godine bezuvjetno predati Saveznicima, ali će uslijed njihovog oklijevanja praktično čitavu Italiju okupirati Nijemci. Mussolinija su iz zatočeništva u hotelu na planini Gran Sasso d’Italia, gdje su ga po Kraljevoj zapovijedi čuvali karabinjeri,12. rujna 1943. oslobodili njemački padobranci predvođeni SS pukovnikom Ottom Skorzenyjem.

Nijemci su ga prebacili u sjevernu Italiju. Tu ga je Hitler postavio za šefa marionetske države, Talijanske Socijalne Republike (Repubblica di Saló). O tome naš vrli novinar ni slova ne piše…pa ako se Pavelić zaigrao zašto Mussolini nije pripojio dijelove Dalmacije toj državi? Još jedna šuplja priča. Zašto je partizanima potrebna ta priča? Iz straha da ipak se ne bi ustanovilo kako su oni prvenstveno bili za Jugoslaviju, što se i iz ovog članka vidi. Pavelić je 1943 ušao u terene koje nije niti trenutka držao, a imao je vrlo malo policijskih i službeničkih kadrova za održavanje terena. Nijemci mu i tada priječe ulaz. Ne dozvoljavaju mu ulaz u Istru, Rijeku, Zadar pod uvjetima koji njemu odgovaraju. Nijemci nisu bili naročiti saveznici u ratu. Pavelić od Nijemaca ništa nikada nije dobio na poklon. Niti jedan komad streljiva. S druge strane mu nije bilo jasno da ga napadaju Hrvati u partizanskim jedinicima, odnosno njegova braća, a s kojima zapovijedaju Srbi. U toj situaciji on nije mogao održati svoju vlast bog zna kako kvalitetno. Ustaški pokret dolaskom na vlast pokušao je realizirati projekt hrvatske države, ali je tijekom godina izblijedio, kao što danas uz pomoć srpske treće kolone blijedi hrvatska država.  NDH kao država bila je kao i svaka druga država toga vremena pod prismotrom Hitlera i činila sve iste stvari što su činile i ostale hitlerove savaznice. Stotoniziranje danas samo Hrvatske u cilju je velikosrpske ekspanzije. I nema veze sa povjesnim činjenicama.

Ustaški pokret ima svoje tamne strane, ali priča o izdaji hrvatskih interesa 1941. godine je laž. Ovo je crtica iz povijesti kako povjesničari manipuliraju istinom, a komesari novinarski prepisuje te laži.  Strašno se žure u zadnje vrijeme ; sve nas uvjeriti u izdaju Hrvata, možda jer se češu di ih najviše svrbi…

Igor Drenjančević

HOP