Pula (IDS) promijenila prostorni plan kako bi iz ‘Uljanika’ napravili turističke sadržaje i pogodovali Končaru

0
11224

-Optužili su me ovih dana da javno govorim neistine i imao sam za sada nekih tek manjih neugodnosti zbog toga. Optužili su me da lažem kad sam rekao da je Grad Pula izmijenio GUP (generalni urbanistički plan) kako bi se na području Uljanika gradili sadržaji komplementarni nautičkoj marini Danka Končara na području Katarine. Imali su potrebu to javno reći priopćenjem i objaviti kako je na području Uljanika izmijenjenim GUP-om planirana brodogradilišna luka, u kojoj su … bla, bla, bla … sve to nešto pa čak i zubarska ambulanta. I neće oni graditi turističke sadržaje nego brodogradilišnu luku, koja nije (kažu oni) turistički sadržaj. Istovremeno njihov bilten danas piše kako su dobili na uvid u Brisel poslani plan restrukturiranja koji na prostoru Uljanika u tzv. diversifikaciji predviđa nautičku marinu za 150 morskih i čak tisuću suhih vezova. A to po onima koji su me javno prozvali da lažem nije turistički sadržaj, nego valja nastavak brodogradnje u Puli. E pa ja im kao sin Uljanikovca koji je penziju tamo zaradio poručujem – Istrijani možda jesu šljutasti, ali prije ili kasnije progledaju ! Gospodo, da – istina je, promijenili ste gradske planove kako bi ih prilagodili ekspanziji tadašnjeg strateškog partnera. Ne Uljanikovog, nego Vašeg strateškog partnera, kojemu je Ivan Jakovčić bio član Nadzornog odbora. Dovoljno je otići na službene stranice grada Pule i potražiti 5.izmjenu GUP-a. Svako iole pismen shvatit će koji je to prostor od 9.5 hektara i zašto više na području Uljanika u vašem novom planu nema industrijske djelatnosti. Zašto je više nema, od devetog mjeseca prošle godine ? Kome je smetala ? Kome je smetao Uljanik kakav je bio, nikakav, truo, bezvezan, prljav, lakodelski neefikasan, socijalistički lijen … ali kakav god da jest, naš je, jer mi smo svi Uljanik ! Sve vaše marine, hoteli, apartmani, kockarnice, bazeni, mladi dečki, kurve i kilometarske lajne ne vrijede ništa. Sve to možete izgraditi, dovesti rusku mafiju i jeftinu radnu snagu i čitavu staru Pulu porušiti, kao što ćete vjerojatno i napraviti, ali to vam ništa ne vrijedi. Koliko vas u onoj zgradi na Forumu zna zavariti ogradu, nabrusiti puntu, pošlajfati var, istokariti navoj … evo ja to sve znam. Što mislite, kako i zbog čega ? Čovjek ne vrijedi onoliko koliko može ukrasti, nego onoliko koliko može pomoći slabima i potrebitima. I to svaki dan.-napisao je Elvis Mileta na svome fb profilu. 

-Novcem ruske mafije su izgradili Crveni vrh iznad Savudrijske vale. Prije nego su uopće počeli  pisao sam, kao policajac, službene informacije o tome. Moja glava je skinuta, a sve je izgrađeno.- komentirao je policajac zadužen za slučaj Savudrijske vale. 
Agrokor je pao u ruske ruke, a kako izgleda i ovo je slična igra. Lopov iz lepoglavskog  zatvora preuzima uz pomoć lopova iz IDS-a Uljanik. Veliki borci protiv “fašizma” zapravo su komunistički lopovi koji izmišljaju ustaše da bi lakše mogli pokrasti Istru i Hrvatsku.
HOP