TKO ŠTITI PLENKOVIĆA? KOJA ZLA SILA ŠTIT NJEGOVU IZDAJU?

0
5360

Antun Babić

TKO ŠTITI PLENKOVIĆA?

HRVATSKI NARODE, VADI GLAVU IZ PIJESKA

Zbog Plenkovićeve protuhrvatske politike, ako kao narod ništa ne poduzmemo, vrlo će brzo cijela Hrvatska biti VELIKI VUKLOVAR. Zar su nas mainstream mediji ( i dobre mirovine), uspjeli do te mjere eutanizirati da kroz ovo vrlo opasno vrijeme lutamo i prolazimo kao pijani i napušeni? Običan hrvatski čovjek totalno je neinformiran o planovima za uništenjem Hrvatske i hrvatskog naroda u korist jedinstvene europske države. Kad Srbija uđe u EU građani Republike Srbije dobit će dozvolu za dosljenje u Hrvatsku. Bit će to definitivan kraj Hrvatske koja postoji od stoljeća sedmog.


Zar Ti hrvatski narode uistinu nije jasno da je i to jedan od razloga zašto četnički zločini u Vukovaru nisu do danas procesuirani, i neće nikada u punoj mjeri ni biti procesuirani, ako se hrvatski narod nekim čudom na vrijeme ne trgne iz eutanaziranog stanja.


Taj veliki strah za budućnost i opstanak Hrvatske imao sam na umu dok sam slušao Penavin govor u Vukovaru, i dok sam se vozio autobusom natrag u Zagreb nakon prosvjeda. Da je održan u stabilnoj državi, kojoj ne prijeti nikakva opasnost, jer ima svoju domoljubnu vladu, Penavin govor u Vukovaru bio bi sjajan građanski apel Vladi da promijeni svoju pogriješnu politiku kad je riječ o procesuiranju četničkih zločina u Vukovaru i diljem Hrvatske.


Nažalost, mi nemamo hrvatsku domoljubnu Vladu niti premijera koji se brinu i beskompromisno zalažu za vitalne i dugoročne interese hrvatske države i hrvatskog naroda. Ma koliko teška i žalosna bila svjedočanstva žrtava četničkog nasilja i genocida u Vukovaru, nemojmo preskočiti činjenicu da sve hrvatske žrtve tijekom Domovinskog rata neće biti prikazane u punom svjetlu niti prihvaćene sve dok imamo izdajničke vlade, a to su bile sve Vlade od 2000. godine.


Zato ponovno postavljam pitanje: tko i zašto je odlučio da se na prosvjedu izravno i jasno ne prozove katastrofalna politika najopasnijeg premijera u novoj hrvatskoj državi? Tko je zapovijedio taj izdajnički čin? Tko se to boji i tko štiti Plenkovića kao političara?


Hoćemo li, ali samo ako opstanemo do tada, za dvadeset ili više godina gledati i slušati na televiziji o izdajicama u našim hrvatskim redovima, koji su bili na čelu hrvatske države ili hrvatskih političkih stranaka.


Sve je manje ljudi kojima je to poznato. No ja sam prije četrdeset godina u Australiji oštro kritizirao politiku predsjednika Hrvatskog narodnog vijeća u emigraciji dr. Mate Meštrovića. Napisao sam nekoliko članaka u Hrvatskoj slobodi u kojima sam tvrdio da je Meštrović američki agent, koji će, kad dođe vrijeme, provoditi politiku američkog State Departmenta, čiji je cilj bio čuvanje Jugoslavije.

UBOJSTVO BRUNE BUŠIĆA


Sutra je 40. godišnjica ubojstva velikog hrvatskog domoljuba Brune Bušića, koji je trebao biti izabran za predsjednika Hrvatskog narodnog vijeća. No, nakon što je Udba ubojstvom Brune Bušića spriječila da on dođe na čelo te tada najveće hrvatske emigrantske organizacije, za predsjednika HNV-a izabran je dr. Mate Meštrović. Tu se nema što više dodati.

BUSIC BRUNO-DESK-150399_thumbFullSizeRender


Tada sam, kao i danas, bio izložen strašnim napadima u emigraciji, ne samo u Australiji, nego i diljem svijeta. Optuživan sam da sam Jugoslaven i udbaš zato što iznosim moje tada čvrsto uvjerenje da se Meštrović, a po toj logici, ne bori za samostalnu hrvatsku državu, nego da je u Hrvatsko narodno vijeće ubačen kao američki agent. Sljedbenici i suradnici Mate Meštrovića u Melbourneu napali su me i fizički u Hrvatskom katoličkom centru u Clifton Hill-u (Melbourne) tijekom posjeta Vladimira Šeksa koncem 1989. Mislim da je to bilo nakon mojeg sastanka s dr. Tuđmanom u Kanadi u studenom 1989.


VELIKA SATISFAKCIJA NAKON ČETRDESET GODINA


Večeras sam nakon toliko desetljeća dobio veliku satisfakciju kad su u emisiji na HTV-u, “Rat prije rata”, objavljeni dokumenti o Meštrovićevoj ulozi kao američkog agenta koji je pokušao 1989. i 1990. provesti politiku SAD-a da se pod svaku cijenu zaustavi dolazak HDZ-a i Tuđmana na vlast u Hrvatskoj i spasi Jugoslavija. Meštrović je u travnju 1990. došao u Hrvatsku, nakon što je od Jugoslavenskog konzulata u New Yorku (?) dobio jugoslavensku vizu, da bi tijekom predizborne kampanje podržao Koaliciju narodnog sporazuma, koja je tada bila protiv razbijanja Jugoslavije. Istovremeno, i uz jako veliki rizik, što se moglo vidjeti u večerašnjoj emisiji na HTV-u, da budem ubijen ako JNA odluči provesti puč u Hrvatskoj, kako bi spriječila dolazak dr. Tuđmana i HDZ-a na vlast, ja sam 12. travnja 1990. došao u Hrvatsku s australskom putovnicom i bez vize. Bio sam zadržan u Zračnoj luci u Zagrebu. Još uvijek su živi svjedoci koji su me tada dočekali. Na kraju sam bio ipak pušten. U Hrvatsku sam, kao predsjednik HSS-a za Australiju, došao podržati Hrvatski blok, koji je predvodio HDZ-e na čelu s dr. Tuđmanom.


Znam da neću doživjeti novu satisfakciju glede mojih upozorenja o posebno pogubnoj politici premijera Plenkovića. Možda ću prije toga i nestati, biti ubijen poput hrvatskih emigranata prije stvaranja hrvatske države. Međutim, i ovoga sam puta stoposto siguran da će se makar netko sjetiti “kako je neki Babić” na vrijeme upozoravao što bi se hrvatskom narodu moglo dogoditi, ali tadašnja generacija Hrvata ponašala se kao putnici na Titaniku samo nekoliko sati prije potonuća “nepotopljivog” broda.


Hrvatski narode, a prije svega hrvatski domoljubi, makar nas je danas sve manje, trgnimo se. Još nije kasno, ali samo ako odbacimo sve droge koje nam svaki dan nude Plenkovićevi mainstream mediji, i uzmimo sudbinu Hrvatske u svoje ruke.


Neću se više baviti organiziranim političkim radom. Međutim, neću ni šutjeti ni prestati pisati i upozoravati sve dok ne zaklopim svoje oči.

HOP