Komedija: Razriješeni dužnosti načelnik policije Gvozd i najbliži suradnici, a glavni šef policije tvrdi da je policija korektno postupala prema progonjenoj obitelji od četnika!

0
6125

U  Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj je dana, 20. rujna 2017 godine, na konferenciji za medije predstavljen novi načelnik Policijske uprave Luka Pešut. Predstavio ga je pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave za granicu Zoran Ničeno.

Luka Pešut, stručni specijalist kriminalistike, u Ministarstvu unutarnjih poslova radi od 1991. godine, i to na poslovima od policijskog službenika do načelnika policijske postaje. Na novoimenovanu dužnost dolazi iz Policijske uprave zagrebačke. Kao sudionik Domovinskog rata prošao je mnoga ratišta te je odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Spomenicom domovinske zahvalnosti i medaljom Oluja, a dobitnik je i mnogih priznanja za svoj rad.

Ovo je kratko priopćenje policije o novom načelniku. Pešut je pozvao u svoj ured Radu Dragića, koji je iznio sva divljanja lokalnih srpskih ekstremista protiv njega. Obećao je pomoć Dragićevima.

Da podsjetimo djeca do uzrasti od 8 godina istukla su njegovu kćer u školi. Nazivali je pogrdnim imenima, naravno prema uputama lokalnih srpskih ekstremista, koji su im roditelji. Jedan od pomilovanih četnika istukao je malodobnog sina i oca Dragića. Osuđen je, ali je suđenje poništeno i kreće ponovo. Malodobnoj kćeri od osam godina srpski ekstremist prijetio je silovanjem, kao i ženi od Rade Dragića.

Tko pozna kćer od Dragića zna koliko je to drago i nježno dijete. Takvom djetetu prijeti silovanjem može samo zločinac. Zvijer. U svim ovim pobrojanim slučajevima policija nije poduzela ništa bitno, a mnoge slučajeve nije niti proslijedila  na državno odvjetništvo. Šef policije Pešut koji je prošao ratišta i vidio kakva su zvjerstva Srbi u stanju raditi piše obitelji Dragić da je policija korektno postupala?!

Ako je ta policija tako korektna zašto je smijenjen načelnik policije u Gvozdu? Zašto je maknut zamjenik šefa krima i degradiran? Zašto je sin četnika Dugošije maknut iz te postaje? Mi smo nabrojali sijase kaznenih djela koja su propustili popratiti. Od krađe drva u šumama, do rada tvrtki na crno, nehigijenskih uvjeta na tržnici, šverca na tržnici, pa do slučaja Dragić.  Da su to radili ispravno ne bi niti Dragići došli na red. Lokalnu policajku progonio le lokalni četnik, a ta policija ništa nije značajno učinila, pa je naš portal zaštitio policajku!  Znači li  kad nekoga prebacite u drugu postaju da i njegova odgovornost prestaje? 

IMG-4ea3ce5677e82391d29af26d791c2254-V

Srbin na svojoj kući napisao slovo U i nitko ništa nije poduzeo, ali u Jasenovcu se skida ploča HOS-a zbog ZDS-a. Ovo je dokaz nerada policije. Kada policiji to nije bitno u selu, zašto bi bilo stanje sa obitelji Dragić. Čim policija ne čeprka oko toga, a Pupovac se ne buni da je netko napisao U na srpskoj kući znači da svi znaju tko stoji iza toga. 

Drugim riječima ovime je rečeno da Srbi u Slavskom polju mogu što žele, a policija ne poduzima ništa. 

Zamjenica u DORH-u mi je jasno rekla kako su oni posebno osjetljivi na djecu prije no što sam otišao dati izjave u DORH. Policija je morala proslijediti prijave njima u svezi mojih slučaja, a ona tvrdi da im ništa nije proslijeđeno. Zato sam osobno nosio spise i dao izjave na zapisnik ovih dana. To jasno potvrđuje činjenicu da policija nije radila svoj posao kako spada i demantira načelnika policije Pešuta, te njegov dopis. Moj slučaj jasno govori kuda vodi koalicija SDSS-HDZ. -komentirao je Rade Dragić još jedan cirkus iz policije.

Čini se da sudjelovanje u ratu na našoj strani s vremenom nije mjerilo nekih policijskih službenika. Nekadašnji načelnik policije Gvozd bio je branitelj. Na kraju se sveo na nešto sasvim suprotno. Rugaju se policiji u Gvozdu građani općine kako je dolaskom novog načelnika prestao krivolov policajaca koji su veprovinu i srnetinu za gulaš vozili svom tadašnjem načelniku, u službenom vozilu, jedino je vozač i krivolovac postao bitan novom načelniku.

HOP