Srbi sa Banovine izruguju Hajduk: Trener Hajduka i sportski direktor naši su ljudi!

0
11253

Srbi sa Banovine slave kako kažu novi srpski klub. Kako nam tvrde jako su ponosni na splitski Hajduk koji se odupro “ustaštvu”, okrenuo leđa reprezentaciji koja sluša Thompsona i Luki Modriću. Preko naših novinara na terenu saznajemo da posebno slave trenera Hajduka Sinišu Oreščanina čije je porijeklo sa Banovine.

-Oreščani su iz pravoslavnog sela Čemernice. Ljuban Oreščanin je bio vrlo aktivni “zaštitnik Srba u 2. svjetskom ratu”.  Prema nekim navodima navodno  je trener Hajduka iz Kirina, ali većina Oreščanina je iz Čemernice. Poručujemo Štimcu “ne može nam nitko ništa, jači smo od sudbine”- tvrdi nam pravoslavac sa Banovine.

Saša Bjelanović isto je važan u Hajduku, sin oficira JNA čiji je otac blizak srpskom oficiru Trifunoviću (koji je razarao Varaždin), kažu nam Srbi. Kaže narodna gdje ima dima…Orjunaši se rugaju torcidinim braniteljima Hrvatske? Slavnoj 4. gardijskoj?

Kako je šaka orjunaša to postigla?

orjuna 3orjuna 2orjunaglavaševićpuhovski

Političari i dežurni solitelji pameti imaju slične pogleda na svijet.

Nije jasno kako je Hajduk trenera bez iskustva stavio na čelo kluba. Ispada kao da je to klub iz neke zabiti pa stavlja na čelo koga stigne. Hajduk kao ikona Dalmacije postao je glavna sprdačina u Dalmaciji…

U Segetu kod Trogira Hrvati na svojim grobovima napisali su ćirilićne natpise zadnjih godina. Kažu nam mještani da su to oni vjerni Kralju i otadžbini, koji su dobili kuće prvi red do mora za vjernost kralju, a takvih ima izvjestan broj u Dalmaciji. Njihovi unuci danas drmaju Dalmacijom…

 

Dalmacija i Hajduk dali su mnoga  junačka imena u obrani zemlje. Hajduk je simbol Dalmacije, nije niti čudo da je zato stalna želja prosrpskih kadrova upravljati Hajdukom… koliko je sve ovo slučajnost, koliko namjera prosudite sami.

HOP