‘Indexov branitelj’ i frend od Mladića, kojeg je Bobetko otjerao vrijeđao Tuđmana

0
8310

Eto vam do čega je sve došlo: Zoran Erceg urlao na postavljanju Tuđmanovog spomenika da je prvi hrvatski predsjednik ratni zločinac! Nije priveden, to vam sve govori. Upravo odfrendala nekog lika koji mi se uvukao među fb prijatelje i koji ponosno tvrdi da se opio na dan kada je predsjednik Tuđman preminuo.

Dopustili smo sve ovo. Dopustili smo da se neprijatelji Hrvatske slobodno šire našom domovinom i rade što hoće. Ovog nigdje nema. To više nije normalna država.
I još samo nešto: pozicija na kojoj se nalazi spomenik (o kojem sam sa stručne strane rekla koliko je beznadno loš) je također loša. Nije to samo jedan u nizu likova pored kojeg projuriš autom. Njemu se očito ne treba ni prići. Tuđman ima trg koji u Zagrebu nosi njegovo ime, ali na njemu ne smije biti njegov spomenik (ne ovaj nego jedan koji bi ga bio dostojan).
Ne čudi me uopće što je Bandić završio u bolnici baš sada. Ima Bog svoje putove, kad se već reakcija poštenih i pravednih ljudi ignorira od strane vlasti.
Ovo što se upravo događa je (ne više toliko prikriveno) rušenje ustavnopravnog poretka Hrvatske. Ukinut će i referendume, i što onda?- mag. Ingrid Runtić

-“Udri đubre!”,  povukao je muškarac prema Zoranu Ercegu na otkrivanju spomenik dr. Franji Tuđmanu. I opalio ga šakom u glavu

zoran-erceg

zoran-erceg-nova-tv
Dok je pored njega prolazio premijer Andrej Plenković Erceg je uzviknuo: „Plenkoviću, kako te nije sram dizati spomenik ovome zločincu? Sram vas bilo! Upropastio je Hrvatsku, predao je Bosansku Posavinu. Njemu dižete spomenik! Tuđman je ratni zločinac“.

Zoran Erceg,  prijatelj i ratni snimatelj ratnog zločinca ratka Mladića, na otvaranju spomenika pojavio se u žutom prsluku po uzoru na francuske prosvjednike. Brzo je reagiralo osguranje i policija pa su ga priveli.

U gužvi je Erceg dobio udarac šakom u glavu, a dobro je da ga je policija odvela. Okupljeni su bili ogorčeni njegovim izjavama pa mu je prijetilo da dobije ozbiljnije batine.

Nakon napada završio je u zagrebačkom KBC-u Rebro. Prema zasad dostupnim informacijama policija prijavila Ercega zbog remećenja javnog reda i mira.

Erceg je na Facebooku najavio prosvjed i nazvao ga “Budi na suprotnoj strani”. Planiralo ga je započeti u 14 sati,  sat prije otkrivanja spomenika, no na njegov poziv nitko se nije odazvao.

Zoran Erceg, bivši agent KOS-a, s ratnim zločincem Ratkom Mladićem bio je na ti. Kamere su zabilježila kad ga Mladić, nakon pregovora hrvatskih predstavnika s Mladićem u Šibenskom zaleđu, intimistički pita: “Zorane, jesi li sve ovo snimio.”

Nekoliko mjeseci kasnije Erceg se po liniji bivših oficira JNA ubacio u Hrvatsku vojsku, Glumio je snimatelja, a Bobetko ga je otjerao iz vojske riječima: “Sklonite mi tog KOS-ovca”.

U jednoj od emisija Otvoreno Mlijan Brkić spočitnuo je Ercegu da je “svoju moralnu vertikalu on je pokazao 1991. kao osobni snimatelj ratnog zločinca Ratka Mladića”, a Erceg je odgovorio: “Radio si u policiji, što me nisu uhapsio!”- piše M.Marković na maxportalu.

Inače, postoji jedan lijep prostor u centru grada koji nosi Tuđmanovo ime – neiskorišten, prometno i vizualno zbrčkan – trg dr. F. Tuđmana, koji je trebao postati novi centar Zagreba. Postoje planovi i rokovi kod Povjerenstva za promet i graditeljstvo pri Skupštini grada Zagreba o tome. Zašto se taj prostor ne uređuje već godinama? Zato jer “duboka država” ima svoje interese u vezi prodaje zgrade Kamenskog… i ostale mutne poslove, dijelom kojih je i sam Bandić, jer trenutačno ne može dodjeljivati poslove gradnje svojim pajdašima, rođama i kumovima…

rada

Na metli je na samo otvaranje spomenika doletjela je Borić partizanka , koja traži micanje Tuđmana, jer tu je ipak mjesto koljaču Hrvata Titu.  Mladić i Tito  vjerojatno bi Borićki odgovarali…