Komedija: ugrožena ljudska prava Hrvata ´brani´ Pupovac u saborskom odboru

0
4452

Danas smo razgovarali s vještakom za kvalitetu sudskih presuda Martinom Boljevcem koji je baš danas bio posjetio Sabor s ciljem vještačenja kvalitete samog poslovnika Sabora, a koji je po njemu poprilično velik izvor problematičnih odluka Sabora. Boljevac smatra da je postupak uguravanja jednog smijenjenog ministra pravosuđa u sadašnji saborski odbor za pravosuđe tragikomična situacija jer na taj način može vrlo lako prikrivati svoj nerad iz svog vlastitog proteklog mandata ministra pravosuđa. Prema stručnjaku Boljevcu, sam poslovnik Sabora napravljen je šturo i nejasno, jer mnoge stvari ne obuhvaća.

Kao što se vidi iz poslovnika, do 2013. godine je to bio zapravo poslovnik precrtan iz stare Juge, pa veliki superhik mozak Vladimira Šeksa praktički nije napravio ništa na zaštiti hrvatskog naroda. Od 2013. godine je poslovnik više puta mijenjan, ali je i dalje ostao nedorečena i loše skrojena knjiga prema kojoj bi se trebali ponašati naši, uglavnom nesposobni sabornici. Zanimljiva je opaska vještaka Boljevca da riječ “poslovnik” nije točan izraz kojim bi se trebao opisati red i rad u Saboru. Točan izraz bi trebao biti “poslovni red Sabora”.

Odborom br. 10 predsijeda Milokrad Pupovac – a to je Odbor za ljudska prava i nacionalne manjine. Kada pročitate postulate tog odbora, vrlo malo ili ništa nema o pravima većinskog naroda, ali umjesto toga postoji cijela litanija o nacionalnim manjinama. Drugim riječima, Milokrad Veličanstveni je taj koji odlučuje o svakoj pritužbi ili povredi ljudskih prava svih, pa i Hrvata u Hrvatskoj. Kako je Milokrad poznati ljubitelj svega hrvatskog, što najbolje prikazuju trećerazredne novine Novosti, sigurno će Milokrad obraniti sva prava Hrvata u ovoj državi.

poslovnik saboraposlovnik sabora 2 poslovnik sabora 1

HOP