SOA je sposobna ‘gaziti’ ex savjetnike predsjednice i skužiti ‘fake’ fotografiju Tolušića po izgledu cipela!

0
6135

Ova priča oko “sofisticiranih” fotomontaža ministra Tolušića neke prostituke je nešto najluđe što smo čuli u zadnje vrijeme.

FB_IMG_1548182939405
Forenzika digitalnih fotografija je danas toliko precizna i dostupna čak i potpunim amaterima. Postoji online software koji prepoznaje anomalije u stupnju kompresije jpg.-a na mjestima koja su “fotošopirana”, algoritmi koji prepoznaju svaku naknadnu intervenciju na fotografijama.

FB_IMG_1548261107440

“Metadata” svake fotografije uključuje podatke o lokaciji, serijskom broju kamere s kojom je fotografirana slika, informacije o objektivu, apsolutno sve.  Glavni urednik Nacionala za sve je tražio “stručnu pomoć” niti manje niti više nego SOA-e. I gle čuda u niti jednom našem mediju ta frendovska linija tajne službe i nekog urednika nije čudna? Zato što i oni to rade?

 

SOA… ilitiga državna Sigurnosno Obavještajna Agencija zaključuje da se radi o montaži na temelju “špicastih” cipela gospodina ministra, koje on inače nikad ne kombinira u svojim modnim izričajima i nevjerojatno lošeg izbora sata koji gospodin uopće nema u svojoj kolekciji ?! 

Ovo  je definitivno najjači trenutak neke državne obavještajne službe u povijesti. ….jednostavno genijalno.

 Agencija (SOA) Ministarstva unutarnjih poslova (MUP-a) Republike Hrvatske (RH) na raspolaganju ima javno dostupne algoritme kojima računalo statistikama višega stupnja [higher order statistics], za pronalaženjem krivotvorenja preslikavanjem-pomicanjem [copy-move forgery detection], korištenjem šuma obrazca osjetnika [sensor pattern noise] samostalno može utvrditi je li neka fotografija izvorna  ili krivotvorena .
S obzirom da su ti algoritmi javno dostupni, Sigurnosno-obaviještajna agencija (SOA) može  postupak takve algoritamske obrade korak po korak podjednako postupku rješenja matematičke jednadžbe javno objaviti kako bi javno dokazala da je neki fotografija izvoran  ili krivotvoren dokument. Ovako ispada  da je netko ove informacije iskoristio na jedan sumnjivi način.

Sjetimo se što je rekao  razriješeni savjetnik predsjednice Radeljić o SOA-i;

“Povodom mog razrješenja dužnosti savjetnika za unutarnju politiku Predsjednice Republike Hrvatske želim hrvatsku javnost upoznati s okolnostima koje su tome prethodile i pojasniti razlog zbog kojeg nisam htio podnijeti ostavku.

Odluku o mom razrješenju priopćio mi je 5.12.2018. u kafiću “Torte i to”, Grahorova 5, u Zagrebu, šef kabineta ravnatelja SOA-e Davor Franić. Taj dan (srijeda) bio sam u Sisku s Predsjednicom Republike u sklopu izmještenog ureda.

Franić me nazvao oko 13 sati sa zamolbom da se hitno sastanemo nakon što se vratim iz Siska. Sastali smo se u 18 sati. Odmah na početku razgovora rekao mi je da je od ravnatelja SOA-e Daniela Markića dobio zadatak da obavi sa mnom razgovor, a da je Markić taj zadatak dobio od Predsjednice Republike. Priopćio mi je da Predsjednica ide u rekonstrukciju ureda i da ja neću više biti njezin savjetnik.

FB_IMG_1545656470148

Rekao mi je da mu je jako neugodno što je on dobio tu zadaću, ali da je mora izvršiti. U daljnjem tijeku razgovora posebno je naglasio kako mi mora dati do znanja da će, citiram – ‘Služba u svakom pogledu štiti Predsjednicu od mog mogućeg negativnog djelovanja nakon što odem iz Ureda i da je spreman, ako dobije takav zadatak, i autom se zabiti u mene’.- napisao je Radeljić

Naša SOA čini previše vremena trati na Arnolda Schwarzeneggera, Dolph Lundgren i Sylvestera Stallonea…

Glavni urednik Nacionala nam je pokazao koja je to mreža oko nas i ispao poprilično jadan nakon svega jer ne zna da li bi piškio ili kakio…on za to moram pitati SOA-u. Koji smo mi nivo “DEMOKRACIJE”  kada glavni urednik jednog lista ordinira sa našim tajnim službama…koje je to neovisno novinarstvo… i još se prodaje kao takvo?!

Nije čudo da ovaj amaterizam odlično prate srpske tajne službe na našem terenu.

HOP