Nakon medijskog ´šopanja´ incidentom u zadarskoj školi, Pupovac bi ´uređivao´ i hrvatsko školstvo?

0
4971

Već danima nas meinšit mediji šopaju vijestima, obratima i ostalim ludorijama u svezi “žigosane djevojke”. Incident u zadarskoj školi se medijski razgranao kao hobotnica; ispada da su svi spomenuti u aferi “žigosanje slovom u” u najmanju ruku spremali državni udar. Digao se i dežurni dušebrižnik Pupovac na noge, sazvao presicu, poziva se na ustav, želi mijenjati pravila u školstvu  i nije mu dovoljno što je već i Penavi najavio kako će on određivati tko će ustati na hrvatsku himnu, a sad samo čekamo da pozove i Vučića upomoć da ukroti hrvatske “ustaške” šlole… Pa evo, već i Kinezi pjevaju “ustaške pjesme”, zabrinut je Pupi – dok se radilo naravno, samo o navijačkoj pjesmi “Neopisivo”. Stvar ne bi bila toliko komična da se ne radi o lažnom dušebrižniku koji nikada niti jednom riječju nije kritizirao vidljivo jačanje četništva u Hrvatskoj, a što je još prije 3 godine u svom službenom izvješću istaknula i SOA. Naravno, mediji (pa ni Pupovac) se nikada nisu previše zabavljali Pupovčevim “Novostima” koje u svakom svom broju slikom i riječju vrijeđaju hrvatsku državu i hrvatski ustav.

Sada se u svrhu proklamiranja navodnog porasta ustaštva u Hrvatskoj upotrebljavaju i maloljetnici, što je samo po sebi nedopustivo. Sve je više komentara i objava na društvenim mrežama koji dokazuju da ljudi više ne nasjedaju propagandnim patkama meinšit medija. Izdvajamo jedan vrlo jasan i znakovit status o ovom “slučaju”:

“Prijatelji moji, nakon što smo jučer primili novu porciju lekcije o međunacionalnoj toleranciji (i to, zamislite, niti manje niti više, nego od Milorada Pupovca, čovjeka koji je osvjedočeni “prijatelj” i Hrvata i Albanaca) u svezi “nemilog” događaja u zadarskoj srednjoj školi, evo kako zbori pravi Albanac: B. M. Gospodine, u ovom slučaju nešto gadno smrdi, nekome smeta prijateljstvo Hrvata i Albanaca….a zamisli apsurda da nam Pupavac drži predavanja o međunacionalnoj toleranciji i k tome kako je zabrinut za Albance, možeš zamisliti tu ljubav… ne znaš koga više ne voli, Hrvate ili Albance. Osobno ne znam što sam više Hrvat ili Albanac ali hvala ti Milorade, ne trebaš me braniti, znam dobro što misliš. Ovaj slučaj koriste oni kojima odgovara blatiti hrvatsku državu, nastaviti ju optuživati za nekakvu homofobiju, ustašluk i fašizam. No, bitno je da je u akciji Blaženka Divjak i da se ravnatelju škole sprema otkaz…” (izvor fb, podaci poznati uredništvu našeg portala).

Ali, trakavica koju pletu mejnšit mediji se i dalje plete. Slijede danas naslovi poput “Obrat u slučaju koji je zgrozio Hrvatsku” (naravno bljutarnji list) s “novim” podacima o “ustaškim majicama” koje je navodno dotična djevojka nosila. Pa stvar kreće ponovo dizati mejnšit medijsku prašinu… Pritom ravnatelj škole koji će sigurno postati jedna od kolateralnih žrtava Pupovčeve hajke na nevidljive ustaše, izjavljuje: “Eno ih i danas, sjede zajedno u razredu, nasmijani, vedri. Danas sam nekoliko puta bio u tom razredu, više puta pitao djevojku kako je, da li se boji, kazala je da je odlično i da nema nikakav strah – rekao je Dragić danas ujutro”.

U međuvremenu tim poludjelim medijima nitko više ne vjeruje ni slova, što se vidi iz većine komentara na članke o istoj temi iz bljutarnjeg, smećernjeg i smrdexa. Ovdje donosimo mali izbor najboljih komentara na društvenim mrežama, iz kojih se vidi koliko je narodu dosta neprocesuiranja pravih kriminalaca i štetočina u našem društvu:

– Od prvog dana, kada je objavljena ta vijest, bila mi je sumnjiva. Nije mogla biti žigosana preko majice s dugim rukavima i malo je čudno da je u razredu, u sred zime, imala kratke rukave.

 – Da je ,,žigosana” petokrakom, izvršilac i njegovi roditelji bi sada davali izjave za javnost. A, ne roditelji – oštećenog, točnije ove djevojčice. Garant.

 – Ucenik je napravio veliku glupost i treba ga kazniti. U Srbiji su zlocinci ,cetnici, vojvode presjednici drzave vec 10 godina . Od Tomislava Nikolica do A. Vucica.Pa se nepravi velika buka i hajka. Srbija puna cetnika sto su pravili zlocin u Vukovaru ,Hrvatskoj i BiH genocid u Srebrenici ,pa nitko nista ne pise

 – A , mlado ludo i nije to nešto važno ,,oni se i poseksaju ,pa i djete naprave i opet se to dobro završi , tog je bilo i biti će još ,,,ali kako da nitko nije pisao ili nedaj bože HTV u vjestima rekao da je prije tri dana totalno srušen i polupan spomenik hrvatskih junaka ,branitelja ,sinova i očeva u Dubrovniku ,kakoooo ,,Pupavac se nije oglasio aaaaaaaaaa ,,?

 – svaki drug nosi JNA tetovirano na podlaktici,sve na robiju

 – A šta će sada pupavac reći ! Albanka pa ustaša ! To će ga još više zaboljeti

HOP