Bivši ministar R. Ostojić dobio tužbu za klevetu protiv V. Bujanca, dok je ´levičarima´ dozvoljeno sve u ime ´satire´

0
8419

Bujanec je u lipnju 2017. na Općinskom sudu u Osijeku nepravomoćno osuđen na plaćanje 22.500 kuna te dodatnih 14.500 kuna troškova Ostojićeva odvjetnika, danas pokojnog, Radana Kovača, odnosno 1000 kuna sudskih troškova. Prvostupanjsku presudu osječkog suca Ivana Sajtera potvrdio je Županijski sud u Velikoj Gorici čime je postala pravomoćna – objavio je jučer Maxportal.

Iz obrazloženja presude je još jednom postalo jasno kako našem sudstvu nije bitna žrtva i pogibelj maloljetnog branitelja, već ono kao problem vidi opravdano gnušanje i zgražanje osobe koja je (kao i HOP portal) već tada ukazao na osobe koje su trebale snositi odgovornost za teško ozljeđivanje, dugotrajno bolovanje i konačno, smrt Darka Pajičića nakon pune dvije godine, a koja je prouzročena upravo ozljedama nanesenim od strane policajca Saše Sabadoša. Također se jasno vidi kako tadašnji ministar Ostojić svojim ponašanjem kao i tužbom Bujancu više brine za lovu i svoj “ugled”, nego za tragičnu sudbinu preminulog maloljetnog branitelja, koji je u ovoj novoj hrvatskoj državi doslovce ostao bez pola glave. Zgražanje novinara je postala “kleveta”, a nasmrt ozlijeđeni branitelj nije bitan. Toliko o hrvatskom pravosuđu…

Kada se u Pupovčevim “Novostima” brutalno vrijeđa hrvatska država, prvi hrvatski predsjednik ili hrvatska šahovnica, kada Matija Babić svetog Leopolda Mandića naziva “osušenom govedinom” – to je satira, kada neka budala nacrta srp i čekić preko postolja spomenika Tuđmanu, takva spodoba postaje “narodni heroj”, ali kada se ukaže na odgovornost ministra i policije za smrt branitelja, tada se biva osuđen i mjeri svaka riječ. Nema šanse da se takav okrivljenik smije braniti satirom. To je samo “levičarima” dopušteno… Dvostruka pravila? Jasno da jesu!

MATIĆ, MILANOVIĆ I OSTOJIĆ ODGOVORNI ZA SMRT BRANITELJA PAJIČIĆA

HOP