Nobilo, Mesić i vodeći pravaši dijele mišljenje Haaga da je Tuđman dijelio BiH, a međusobno se optužuju za pljačku!

0
2467

Nakon objave našeg portala pravaša Prkačina i zapovjednika HOS-a koji je nekada radio blisko s Paragom, a ne s našim portalom, u ratu bio uz HOS i pravaše, doživljavamo čistu nezrelost pravaštva podijeljenog na više strana, pa ponavljamo riječi Prkačina;

Ante Prkačin, general HOS-a govori drugačije nego neki lideri desnice o HOS-u i ne ustručava se reći da je HOS proizašao iz ustaške ideologije  :

” Mi nemamo nikakvog razloga petljati i izvlačiti se na bilo koji način kada govorimo o pozdravu ZA DOM SPREMNI. Mi imamo obavezu govoriti istinu, zbog svih onih momaka koji su poginuli s tim grbom na ramenu. Ja znam što mi je rekao jedan od utemeljitelja HOS-a pokojni Ante Paradžik. I zato gospodo, kome milo, kome ne, HOS je jedina hrvatska vojska iz domovinskog rata koja je imala uzor iz prošlosti. HOS je utemeljen na zasadama hrvatske ustaške vojske iz 2. svjetskog rata. On je reakcija hrvatskih domoljuba , djece ustaša, koji su krenuli braniti svoj hrvatski dom 1991.godine baš kao što su njihovi očevi branili svoj dom 1941.

Pogledajte nazive pojedinih postrojbi i bojnih HOS-a, čija imena nose ? Ustaških vitezova Jure Francetića i Rafaela Bobana. ZA DOM SPREMNI, te tri divne hrvatske riječi, to je ono što majka sinu kaže sine budi spreman ako treba i poginuti braneći svoj dom. Mi moramo jednom zauvijek znanstveno raspraviti 1941.-1945. i utvrditi istinu. Pa će se onda vidjeti da su ustaše bili hrvatski domoljubi koji su branili Hrvatsku, a hrvatski partizani nacionalni izdajnici jer su se 1941. priključili pobunjenim Srbima i skupa s njima krenuli rušiti Hrvatsku.-rekao je Prkačin.

Zašto su te riječi izazvale revolt profesora Gorana Jurišića, kojeg često prenosimo? Pa te riječi su istina, kakav god Prkačin bio…Nama Jurišić dijeli lekcije kako je nemoralno prenositi riječi  Prkačina koji je po njemu kriminalac.

Screenshot_20190306-180444_Facebook

Profesore Jurišić, ako znate što je krao, prijavite DORH-u, a to neće umanjiti činjenicu da se svi ograđuju od ustaštva, a doma se kunu u njega.

I vjerujem  da Prkačin ima hrabrosti reći istinu. Zašto smeta njegovo viđenje danas, a nekad je bio dobar?

Mogao bi i vama netko reći da je vaš “poglavnik” iz Domovinskog rata  najviše na slikama ratovao u odjelu i kravati…

Koliko je vama svima smetalo što je Tuđman bio partizan, pa i Prkačinu – ali upravo je on stvorio ovu zemlju zajedno s braniteljima i generalima, uz pojedince iz HOS-a. Pravaški čelnik na suđenju Merčepu, proziva Merčepa u svezi djelovanja oko Vukovara?! Pa kome to koristi?

Screenshot_20190306-180343_Facebook

O kakvom vi to moralu govorite? Prkačin je rekao istinu. A istina je i da je ime HOS stvaralo probleme tijekom priznanja jer se povezivalo s ustašama. Srbi su to itekako koristili. Ali i uz tu opasku Hrvatska je priznata. Priznanje je izborila diplomacija, branitelji i predsjednik Tuđman. HOS je jedan dio boraca za ovu zemlju. Drugi su nosili odore ZNG-a, a vještinom rukovodstva je HOS ušao u braniteljske postrojbe.

Bilo je ubojstava HOS-ovaca o kojima smo pisali baš mi, ali u ratu ima svega. Sada se pravaši međusobno pljuju i prodaju priču da bi uz Paragu bilo bolje nego uz Tuđmana. Ne bi i priznanja ne bi bilo.

Sa HOS-om i onom retorikom ne bi bilo ništa. Svijet to ne bi priznao, jer i danas ne želi priznati jedan pozdrav koji sa time ima najmanje veze.

Danas o ratu u BiH imaju isti stav ikone pravaša, jedan Nobilo i Mesić!

Screenshot_20190306-173515_FacebookScreenshot_20190306-163939_Facebook

Screenshot_20190306-183747_Chrome

Kad Mesić to govori – to je veleizdaja? Kada isto govore pravaši – to je istina?! Tragikomedija. Kad je HOS u BiH, to je obrana BiH, kada se radi o HVO-u – to je okupacija? HOS  može prelaziti u BiH, druge jedinice ne smiju?

BiH su svi dijelili! I velike sile. Koliko je skladna, vidi se danas. Hoće li opstati? Teško. Ona je produkt pogrešne politike, a sve do pojavljivanja Jugoslavije disala je hrvatski.

Svi mi imamo svoj stav i zato ne moramo biti udbaši ako se ne slažemo s pravašima, koji sad seru po tanjuru iz kojeg su nekad jeli.

Pravaštvo je zbog takvih na dnu, ne zbog nas. Oni pravi su poubijani, a ostali blate jedne druge. Ne slažemo se niti s Prkačinovim pljuvanjem Tuđmana, jer je Tuđman više uspio od svih vas zajedno, a koliko je moćan vođa onaj kojem netko otme stranku pod nosom, pokazalo se svih ovih godina.

Bilo je mnogo ljudi koji nisu pravaši, pa su znojni i iskrvareni dočekali ovu zemlju, a neki su zaslužni danas jer su nosili odjela u ratu. Sa časnim HOS-ovcima oni su izgradili zemlju.

jasenovac.hos

Za nas je narod ispred svih, a Tuđman je prvi predsjednik kojeg danas osporavaju jednako pravaši, kao i Pupovčevi puleni i SDP-ovi čelnici, što je više nego čudno. A u ostalom ćemo vidjeti tko je tko vrlo uskoro, ma koliko nas blatili i prijetili likvidacijama iz pravaških tabora…

uredništvo HOP portala