‘Neovisni napadaju Ružu, a njihov čelnik čovjek je bio konzul u vrijeme HDZ-a, te poslije savjetnik u MUP-u’

0
12985

FB_IMG_1547032929613

Piše: Urednik Igor Drenjančević

U jeku stalnih napada na Ružu Tomašić od strane Neovisnih za Hrvatsku, njenih veza sa prvim predsjednikom Franjom Tuđmanom i HDZ-om u ratno vrijeme, a i kasnije, te izrugivanje Tomašićke od strane portala Dnevno.hr kada su mislili da Tomašićka nema šanse sa svojom ekipom na izborima, zaboravili su isti ti Neovisni koliko među njima ima farizeja.

Screenshot_20190404-153822_Chrome

Farizeji su zavladali Neovisnima. Esih je bila čvrsta u nakani ne koalirati sa nikime, pa je koalirala sa tihim partnerom kradezea u Lici, čak su bili tako uviđajni da nisu izašli na izbore u Lici kako ne bi otežali položaj HSP-a u Lici. Hasanbegović je napadao Bandića jer je ovaj doveo arkanovog četnika Palmu u ured, a mediji su otkrili da je on odobrio financiranje četničke literature i pohodio pročetničku crkvu SPC. Po mome mišljenju kada nemaš svojih političkih ideja, napadaš tuđe, kako bi iskoristio to za svoj napredak. Drugim riječima očajan PR pred izbore.

Screenshot_20190406-094006_ChromeScreenshot_20190406-093034_Chrome

Ali tu nije kraj priče, Hasanbegović je glasao protiv kradezeove izdaje INA-e, ali osigurao kvorum za tu izdaju, a Esih je digla ruku za ostanak ministra Marića u vladi… u Lici su stali uz HSP koji je podržao kradezeovog šefa skupštine županije…Prema svim tim ili smislenim odlukama ili odlukama ljudske gluposti Neovisni su na kraju ispali “Nesvrstani za kradeze”, a sole pamet Ruži Tomašić. O naslikavanju u EU parlamentu sa srpskim lobistima prvi smo pisali…

đapić

Porazgovarali smo sa nekadašnjim čelnikom HSP-a Antom Đapićem o velikom današnjem protivniku Ruže Tomašić, te velikom političkom protivniku HDZ-a u redovima Neovisnih za Hrvatsku, Tomislavu Jonjiću:

Paraga je izbacio Tomislava Jonjića iz HSP jer je smatrao da su Jonjićeve ambicije ovladati HSP-om, nametnuti se na svim poljima. Kada sam obilazio sa K. Pavelićem te A. Paradžikom njegov kraj na putu prema Hercegovini znali smo imati žestoke rasprave. Molio sam Paragu da ga ne isključuje iz stranke. Poslije se pokazalo da je opravdano maknut.

Jonjić je odmah poslije završetka studija, te odrađene pravničke prakse dobio mjesto hrvatskog konzula u Švicarskoj. To nije mogao dobiti čovjek koji nije dobar sa HDZ-om, poglavito u ratno vrijeme, kada su provjere bile jako stroge. Prema tome on je tada bio hadezeov čovjek. Sa 27 godine dobio je mjesto konzula na vrhuncu moći HDZ-a u zemlji.

Nakon toga dobiva mjesto savjetnika u MUP-u. Trebali objašnjavati što to znači?

Znači nije potrebno da on proziva Ružu Tomašić zbog veza sa HDZ-eom kada je očito da i on je imao itekako dobre odnose sa njima. 

Žalosno je da se desnica sada pred izbore dijeli i optužuje tko je imao kakve odnose sa HDZ-om. Važno je tko sada nudi promjene i u kojem smjeru. Jonjić je svakako zadnja osoba koja može dijeliti lekcije Ruži Tomašić. -komentirao je Anto Đapić za naš portal stalna trvljenja na desnici.

Zanimljivo da je D. Paraga nedavno na portalu desnice napao Ružu Tomašić i tako zapravo pomogao Neovisnima, odnosno biračima koji su neodlučni između ove dvije varijante, ali nije spomenuo činjenicu izbacivanje Jonjića iz stranke, te njegovo zvjezdano napredovanje na mjesto konzula kao golobradog mladca, baš kada nam je itekako trebalo iskustvo u diplomaciji. Očito je Jonjić trebao proći provjere Perkovićeve 7 uprave, te SIS-a da bi zasjeo na mjesto konzula. Te službe i uprave bile su pod kontrolom Tuđmanovog HDZ-a.

FB_IMG_1556444207214

Treba nešto reći i o propagandnom triku Neovisnih za Hrvatsku sa povijesnom hrvatskom zastavom. Ona nije obješena prvi dan uspostave ureda Neovisnih, već sada u predizborno vrijeme.

Neovisni su prije dvije godine dobili od Milančeta vrhunsku poziciju za stranku u Jurišićevoj ulici, tada nije obješena ova zastava. Ispada da Neovisni misle kako je ovaj narod glup, te će se zakačiti na zastavu i zaboraviti sve njihove gluposti.

Iskreno me zanima da li će sa tom zastavom Esih i Hasanbegović otići na Bleiburg?!

HOP