LOŠO: GRANIĆ JE TEŠKO BOLESNOM TUĐMANU UVALIO SPORAZUM S BiH!

0
8501

VIDEO – BUJICA! Davor Domazet–Lošo: “Mate Granić je papa štrumf, Kolinda je šrumfeta, a Plenković, Jandroković i ostali su njegovi štrumfeki!“

Tuđman Graniću nije vjerovao – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji admiral Davor Domazet–Lošo, bivši načelnik Glavnog stožera OSRH i napomenuo da su se sve važne državne odluke u vrijeme Domovinskog rata donosile mimo Mate Granića.

“Već i sam naziv Granićeve knjige ‘Diplomatska Oluja’ skanadalozan je sam po sebi, on time vrijeđa svih 183 tisuće sudionike briljante oslobodilačke akcije o kojoj se uči na najprestižnijim vojnim akademijama, a u prvi plan stavlja sebe osobno i svoje učenike, koji danas vladaju Hrvatskom za interese svjetskih centara moći,“ kaže Lošo i nabraja: “I Sanader i Milanović, Kolinda, Jandroković i Plenković – svi su oni došli sa Zrinjevca, izašli ispod Granićeva šinjela – on je njihov papa šrtumf, a oni su njegovi štrumfeki!“

 

Niti Granić zna što je ‘Oluja’ niti Domovinski rat – jasan je bio Domazet i dodao: – Nije on znao previše niti o vanjskoj politici, jer je to netko drugi vodio umjesto njega. Tuđman u Matu Granića nije imao povjerenja!

 

GRANIĆ JE TEŠKO BOLESNOM TUĐMANU UVALIO SPORAZUM S BiH!

 

“Za Granića i ‘Graniće’, dr. Tuđman je jednom prigodom rekao: Mislite da ja ne znam tko su oni?! Znam ja tko su oni! Oni će biti tu pored mene da ih ja mogu kontrolirati, ali neću donijeti niti jednu odluku koju predlože!“

 

Sjetimo se samo sporazuma kojeg je Granić uvalio teško bolesnom predsjedniku Tuđmanu – podsjeća Lošo i navodi: – Uvalio mu je da Bosna i Hercegovina ima izlaz na more, da muslimani mogu svojatati Neum! Iza toga je stajao upravo Mate Granić i njegova ekipa! Stajali su i iza sporazuma na Prevlaci s Crnom Gorom, opet na štetu Hrvatske.

 

Na poseban način Lošo je opisao novu knjigu Mate Granića ‘Diplomatska Oluja’: – Što je pisac manji, njegov lik u knjizi je veći!

Mate-Granić

Admirala Lošu posebno je zasmetalo što Mate Granić sebi i diplomatima, kao veliki uspjeh, pripisuje tzv. mirnu reintegraciju Hrvatskog Podunavlja.

 

To je bila pobjeda naših službi, a ne diplomacije – govori Lošo i otkriva: – ‘Oluja’ nije bila zadnja operacija u Domovinskom ratu. Nisu to bili ni operacije ‘Maestral’ i ‘Južni potez’. To je bila operacija ‘Manjinjorgo’, kojom smo obavještajnim metodama natjerali Srbe da pristanu na mirnu reintegraciju. Da to nisu učinili, uslijedila bi vojna operacija.

maxresdefault-3

‘VATRENE KOČIJE’ – VOJNA OPERACIJA KOJOM JE TREBAO BITI OSLOBOĐEN VUKOVAR!

Prvi puta javno, admiral Domazet je otkrio: – Vojna operacija kojom smo za 48 sati bili spremni osloboditi Vukovar i izbiti na Dunav, zvala se ‘Vatrene kočije’! Pet gardijskih brigada stajalo bi između Save i Dunava!

 

”Operacija Manjinjorgo’ krenula je odmah nakon ‘Oluje’, ali o tome sigurno nisu smjeli znati Mate Granić i njemu slični,“ prisječća se admiral Domazet i objašnjava: “To je bila vrlo uska operacija vojne obavještajne službe, za koju su znali samo HIS i SIS, uz znanje predsjednika i ministra obrane. Da nije uspjela, Vukovar i Hrvatsko Podunavlje vratili bi vojnim putem. Srpski general Dušan Lončar na stol je dobio izvještaj kako ga hrvatske službe prisluškuju. Prisluškivali smo sve – od Miloševića na niže… Uspjeli smo čak sukobiti Miloševića i Ražnjatovića, a dobro se zna kako je to završilo… Potrudili smo se da Srbi saznaju kako smo u stanju raketama doseći Beograd, bude li potrebno! I CNN je znao da je Hrvatska vojska spremna za akciju na istoku. Sve se to događalo za vrijeme dogovora u Daytonu, a tamo je bio i Mate Granić. Kada se sve posložilo, prisluškujući Beograd, čuli smo ih kako zaključuju da neće izgubiti još jedan rat i onda su, odjednom, 12. svibnja pobunjeni Srbi pristali na mirnu reintegraciju…“

 

Lošo je u Bujici objasnio odnos Mate Granića i Gojka Šuška: – Dobro se sjećam jednog sastanka na kojemu je Granić nešto muljao predsjedniku Tuđmanu, pa mu je ministar Šušak u jednom trenutku rekao: ”Mate, hajde ti nama lijepo reci što si to opet napravio, jesi nešto potpisao i zabrljavio? Reci nam to odmah, dok još imamo vremena sve ispraviti…“

 

KOLINDA GLUMATA I VODI POLITIKU ŠMINKE!

 

Lošo je konstatirao kako bivši ministar vanjskih poslova ima odličan PR za svoju knjigu “zato jer je veze s novinarima gradio tako što je ‘Globusu’, ‘Nacionalu’ i mnogima drugima, godinama dojavljivao informacije protiv dr. Franje Tuđmana.”

 

Slažem se s Andrijom Hebrangom koji je rekao da ima ministarstava koja nikada nisu bila hrvatska u pravom smislu te riječi – kaže Domazet i nastavlja: – Jedno od tih ministarstva je i vanjskih poslova! Nema danas niti jednog političara izraslog iz rata, koji bi nešto vodio, slično kao u Izraelu, gdje vode – sve. Godine 2000. razbili su obavještajne službe i danas kao da ih niti nemamo. Imamo samo dvije službe, a trebalo bi ih biti više, pored svega – što uopće rade?!

 

Osim Mate Granića, Lošo u Bujici nije štedio ni njegovu učenicu Kolindu Grabar-Kitarović: – Ona kao predsjednica Republike ide braniti doktorsku disertaciju i uzme Slovenca kao mentora, koji je još k tome bio i suradnik UDBE! Na Pantovčak je dovedena da glumata i da se lijepo oblači… To je politika šminke, a ne ozbiljna Tuđmanova politika.

 

“Danas je glavna odlika naših političara slijepa poslušnost, bilo da se radi o Bruxellesu ili nekom drugom izvoru moći,“ konstatirao je Davor Domazet i prisjetio se kako je bilo u vrijeme dr. Tuđmana: “Predsjednik Tuđman je igrajući na američku politiku dobio rat, ali kada je 1996. godine od američke državne tajnice Madeleine Albright došla ucjena, pokazao joj je vrata. Pitam ja vas, koji bi to od današnjih poličara mogao napraviti?!“

 

CIJELU EMISIJU POGLEDAJTE OVDJE:

 

https://youtu.be/neGogRlHmcU

HOP