Branitelji podnijeli Kaznenu prijavu protiv vijećnika SDSS-a za ratne zločine, a on se slika svuda sa kradezeovcem

0
4587

Protiv Nedjeljka Vorkapića kapetana I klase podnesena je kaznena prijava zbog počinjenja ratnog zločina jer je pod njegovom zapovjednom odgovornosti dana 15.07.1991. i 29.09.1991 u 1. i 2. napadu na Topusko ubijeno oko 30 pripadnika MUP-a i ZNG-a.

Protiv Dragutina Ćelapa podnesena je kaznena prijava jer je dana 15.07.1991. i 29.09.1991 u 1. i 2. napadu na Topusko, kao pripadnik jedinice u kojoj se nalazio u Velikoj Vranovini ubijeno oko 30 pripadnika MUP-a i ZNG-i te po oslobađanju Lasinje u izviđačkim aktivnostima ubio tri „neprijateljska vojnika“ čime je počinio kazneno djelo ratnog zločina ubojstvom.

Dragutin Ćelap je bio snajperist koji je zbog svog djelovanja 1991. dobio pisanu pohvalu od Komande 3. partizanskog bataljona u Topuskom koju potpisuje Nedjeljko Vorkapić kapetan I klase, a u kojoj piše: „…Iskazao se kao stabilna i hrabra ličnost pri čemu imponira njegova hladnokrvnost i odlučnost.“

Danas je Ćelap desna ruka kradezeovog načelnika u Topuskom, perverzija ide tako daleko da ovaj lik čestita Uskrs katolicima zajedno sa kradezeovim načelnikom.

Sam Ćelap tvrdi da ništa nema sa ubojstvima hrvatskih policajaca za vrijeme rata i da je ‘razvozio mleko’…Danas je taj tzv snajperista-mlekar ugledni SDSS-ov član.

Kako će proći Kaznena prijava ne znamo jer pobunjenici koji su pucali po nama su amnestirani, a jedino oni koji su činili masakre su u manjoj mjeri progonjeni.

HOP