Zoran Milanović je dužan Perkoviću i Mesiću, mora se kandidirati za predsjednika države

0
8155

Zoran Milanović je dužan Perkoviću, Canjugi, Mesiću, Čermaku…

Zoran Milanović će se morati kandidirati za predsjednika države, stao SDP ili ne iza njega. Naprosto je to dužan Josipu Perkoviću i Stjepanu Mesiću. Prvi mu je pomogao da se zaposli u MVP-u početkom devedesetih preko oca Piruške Dinarine Canjuga, odnosno njenog supruga, a tadašnjeg glavnog tajnika HDZ-a, Zlatka Canjuge.

Nije trebalo dugo da stigne reakcija na zadnji tekst. Dva sata nakon što je objavljen stigla mi je mail poruka jednog SDP-ovog veterana iz doba devedesetih:

Zoran Milanović će se morati kandidirati za predsjednika države, stao SDP ili ne iza njega. Naprosto je to dužan Josipu Perkoviću i Stjepanu Mesiću. Prvi mu je pomogao da se zaposli u MVP-u početkom devedesetih preko oca Piruške Dinarine Canjuga, odnosno njenog supruga, a tadašnjeg glavnog tajnika HDZ-a, Zlatka Canjuge. O tome da mu je Perković, na traženje njegova oca Stipe Milanovića, preko oca Piruške Canjuge dao zeleno svjetlo za započinjanje današnje karerijere, špekuliralo se još u vrijeme krize s lex Perković. Pojavljivanje Zlatka Canjuge na promociji Nobilove knjige o obrani Perkovića, te česte kave Canjuge sa Sašom Perkovićem u središtu Zagreba, idu u prilog toj davnoj sumnji. Perkovićev odvjetnik Nobilo, odvjetnik je i Piruški Canjugi u aferi “Agrokor”. Obrati pažnju na to da je Milanović veoma blizak sa Ivanom Čermakom za čiji Crodux radi Saša Perković. Postoje naznake da je pored Vanjke Špiljka i Ivan Čermak uključen u pomaganje medijskog plasiranja “istine o nepravednoj presudi protiv Perkovića i Mustača”, a za što su platforme knjige Ante Nobila i Tomislava Mičića. A Stipe Mesić Milanoviću pronalazi poslovne partnere po Albaniji, Kini…

Milanović Canjuga Perković i Nobilo

Zlatko Canjuga na promociji Nobilove knjige o obrani josipa Perkovića

U slučaju da SDP ne stane kao stranka iza Milanovićeve kandidature za predsjednika, ostaje mu podrška “lijevo-liberalnih” krugova koji su na kandidaturu nagovarali Antu Nobila i Stjepana Mesića, a oni to otklonili (Nobilo barem za sad). A to su svi oni “uglednici” koji su bili na zagrebačkoj promociji Nobilove knjige o obrani Perkovića. Nedavno se upravo na njih osvrnuo predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić.

Vas se povezivalo s HDZ-om, barem Vesna Škare-Ožbolt koja je tvrdila da je Sanader od nje tražio da vas imenuje za šefa Županijskog suda?

Vesna Škare-Ožbolt bila je članica HDZ-a. Ona je vječna i doživotna bivša ministrica pravosuđa i to je to što želim o njoj reći. Mene se povezuje s HDZ-om i ne bježim od toga. To je valjda zato što sam ponosni dragovoljac i što držim ruku na srcu kad se svira himna. Ali nitko ne propituje kada donedavni glavni državni odvjetnik (Cvitan, nap. a.) ode na udbaški dernek gdje se veliča lik i djelo čovjeka koji je pravomoćno osuđen na 30 godina radi ubojstva hrvatskog emigranta, besramno se pljuje po sudstvu, a on egzaltirano plješće. Onda postaju jasni i neki postupci u tom predmetu prije par godina. A ja sam, zamislite, blizak s HDZ-om.

Iva Puljić Šego, Večernji list, 28. SVIBNJA 2019.

Dinko Cvitan se osjetio prozvanim i uvrijedio ga je izraz udbaški dernek. Međutim, malo se zaletio braneći se od Turudićeve nejasne primjedbe: Onda postaju jasni i neki postupci u tom predmetu prije par godina.

– U vrijeme tog postupka bio sam ravnatelj USKOK-a i ni na koji način nisam sudjelovao u donošenju bilo koje odluke niti na bilo kojem sastanku. S tim postupkom izručenja nemam baš nikakve veze. To je od suca Turudića doista vrlo ružno, nekorektno i nepotrebno! – ustvrdio je Cvitan.

Marinko Jurasić, Večernji list, 30. SVIBNJA 2019.

Glavni predstavljač knjige Čedo Prodanović je izrijekom spomenuo DORH (Dinka Cvitana) da  jedini iz hrvatske vlasti nije opstruirao obranu Josipa Perkovića. Lijepo je to zabilježeno na ovome snimku.

Dakle, Turudić nije nije rekao da je Cvitan kao Glavni državni odvjetnik opstruirao sama izručenja. To je bila zasluga Mladena Bajića jer je tada on bio Glavni državni odvjetnik, a Cvitan kako i sam kaže šef Uskoka. Međutim, Cvitan je ubrzo naslijedio Bajića, i na to vrijeme se odnosi zahvala Ante Nobila, Čede Prodanovića, odnosno samog Josipa Perkovića.

Okršaj je već počeo. Nobilo će pri tom često (dežurni komentator televizije N1) napadati izravno i premijera Andreja Plenkovića kao glavnog i odgovornog za stanje u društvu, usput spomenuvši Milanovića.

Svjedok Perkovićeve obrane Tomislav Mičić, prašinom koju je podigla njegova knjiga, nije samo došao karijere nevjenčanoj partnerici, Zdravki Bušić, nego je samom svojom pojavom podsjetio da je upravo on svojedobno bio svjedok DORH-a da je publicist Saša Radović tražio mito od Ivana Čermaka:

”Sudac Zorislav Kaleb osudio me je na temelju svjedočenja tog jedinog, jedinog – profesionalnog, lažnog svjedoka”

Saša Radović je za osnovu svjedočenja Tomislava Mičića u Hrvatskoj osuđen zbog prijetnji i ucjena generala Ivan Čermaka. Ključni je svjedok bio Tomislav Mičić.

„Mičić je uspostavio kontakt samnom i došao k meni u Premanturu s ponudom da povučem svoje tvrdnje o Čermakovom švercu nafte u SAO Krajinu. Rekao je da ga šalje Joža (Perković). Sudac Zorislav Kaleb osudio me je na temelju svjedočenja tog jedinog, jedinog – profesionalnog, lažnog svjedoka.

Radović tvrdi i da je Mičić bio profesionalac UDBA-e i lažno je svjedočio u Njemačkoj. Lažnim alibijem oslobodio je svoga kolegu Vinka Sindičića optuženog za ubojstvo Senića. U mnoštvu objavljenih tekstova o tome, Mičić se ne navodi kao ubojica, ali se znalo za njegove prijetnje i lažna svjedočenja.

„Tomislav Mičić tjeralicu u Njemačkoj zaradio je prijetnjama Petru Penavi, hrvatskom političkom emigrantu iz Stuttgarta i svjedoku u procesu protiv Krunoslava Pratesa, koji je kao UDBA-in agent osuđen na doživotni zatvor zbog umiješanosti u Đurekovićevo ubojstvo. Mičić je Penavi poručio da pazi što govori policiji i na sudu jer će ga ‘poist crne vrane’. Penava se trenutno nalazi pod zaštitom njemačke policije i sprema se za novo svjedočenje protiv Josipa Perkovića. I Penava je imao smrtnih prijetnji“, rekao je Radović prošle godine.

Portal direktno.hr, 18.04.2015.

Naravno, tko bi drugi, nego Anto Nobilo, poslao demanti u Mičićevo ime. Sve to pak osnažava sumnje da je i Ivan Čermak poput Vanjke Špiljka uključen u propagiranje obrane i zaštite Josipa Perkovića i zdravka Mustača. Uostalom, Čermak i Špiljak su angažirani na naftnim poslovima s Rusima. Čermak u Bosanskom Brodu, a Špiljak u Smederevu.

 

Milanović Merkel Angela Kroatien EU

Zoran Milanović je išao na sjednice Europskog vijeća u Brisel i ispadao smiješan u pokušajima da odobrovolji Angelu Merkel nakon što joj je priredio apsolutni šok s lex Perkovićem.

 

Zoran Milanović je i nakon silaska s vlasti nastavio druženje s Ivanom Čermakom. Tako su kao slučajno zatečeni na jednoj zajedničkoj večeri s Antom Gotovinom 25. 11. 2016 u restoranu Noel, nedaleko zgrade središnjice HDZ-a.

Budimir Lončar je Stjepanu Mesiću predao dobre veze u Kini, Rusiji i zemljama bogatim naftom i plinom između njih. Mesić je od ranije imao odlične veze s Albancima na Kosovu i u Albaniji. Tvrtka Zorana Milanovića  zove se EuroAlba AdvisoryGle slučajno, prvi mu je međunarodni posao bio savjetovanje predsjednika Albanije Edija Rame. S vremena na vrijeme se objavi da mu posao odlično ide i da često putuje u Kinu. Tako je i sad pred glasanje na EU izborima objavljeno da Milanović iz Kine stiže u Zagreb samo da bi glasao za SDP-ovu listu i podržao Bernardića.

Ne treba čuditi ako za koji dan Zoran Milanović objavi kandidaturu za predsjednika države. Odlučni je trenutak da se krene u još jednu u beskrajnom nizu akciju spašavanja Perkovića i Mustača. Bit će svejedno love za kampanju, ne bude li SDP stao iza njega.