Našeg diplomata u JAR-u starog 71 godinu mijenja ‘mladić’ od 66 godina

0
3060

Nenad Prelog (Zagreb, 1. siječnja 1948.) hrvatski znanstvenik, sveučilišni profesor i diplomat, specijalist za nove medije i e-demokraciju.

Danas je  šef naše diplomacije u Južnoafričkoj republici.

U Južnoafričkoj Republici je Nenad Prelog veleposlanik – 71 godina starosti, Vesna Pusić mu je vjenčana kuma. Imenovan iz mirovine. Bio je član Saveza komunista Jugoslavije – sekretar partije, 2000. se upisao u HSS da bi postao pomoćnik ministra Picule i veleposlanik u Irskoj, a 2014. se upisao u HNS da bi postao veleposlanik u Južnoafričkoj Republici.

S  godinama starosti  jedan je od rekordera u diplomaciji. Kako doznajemo na njegovo mjesto dolaze “mlade snage” MVP-a, zamijeniti će ga 66 godišnji diplomat, koji je počeo karijeru u Zagrebačkim transportima , Ante Cicvarić.

Znači za 5 godina biti će iste starosti, odnosno na kraju mandata. Kao da se u MVP-a natjeću da uvijek stave u JAR starog diplomatu na zalazu karijere ili dovuku diplomata iz mirovine.

Svaka čast svakome, ali to već graniči sa komedijom. Iako imamo mlade i uspješne kadrove, Pejčinovićka gura kadar iz mirovine.

HOP