Odlikovana od predsjednice i Bandića M. Slišković ( Esma Golubić), izgubila sud od učiteljice koja ju je optužila za krađu i loš rad u humanitarnoj udruzi!

0
7522

U privatnoj parnici  “humanitarke godine”, “zagrepčanke godine”, “odlikovane od predsjednice” Marije Slišković rođene Esme Golubić  protiv učiteljice Jelice Sarajlije donesena je nepravomoćna presuda u korist optužene učiteljice Sarajlije.

Razlog tužbe je bio intervju učiteljice Sarajlije portalu HOP, u kojem se prozivala    Sliškovićka  da je za vrijeme domovinskog rata ukrala čipku iz napuštene kuće na što ju je ukorila kao  šefica humanitarne organizacije gospođa Jelica Sarajlija.

Učiteljica je isto izjavila da danas velika humanitarka Marija Slišković je u vrijeme rata  rijetko bila sa njima, te da na osnovu toga ne vjeruje da je imala vlastitog materijal za pisanje knjige.

received_769037073469791

Sliškovićka sve navode demantira i tužila Sarajliju, a među ostalima i gl. urednika HOP portala Igora Drenjančevića

Samo suđenje je  bilo očito pod velikim pritiskom politike jer priznanje ovoj “humanitarki ” dao je M. Bandić i predsjednica.

Zanimljiv je tekst Sliškovićke o podršci Josipoviću…

20190208_002601

I Glasnović ju je prozvao u svezi progona novinarke Ozane Bašić.

Dugo je bila  humanitarka nezaposlena, danas njena udruga i Zaklada primaju ogromna sredstva, od grada čak 400 000, Sliškovićka brine o silovanim ženama, iako je po zanimanju završila  višu tekstilnu školu, a u taj projekt ulazi 10 godina poslije rata.

Nikome nije jasno kako je uopće ušla u taj odnos sa silovanim ženama jer su takve civilne žrtve rata zaštićene profesionalnom tajnom.

Nekada je bila nezaposlena, danas je dio vrlo imućne i važne obitelji.

U vrijeme presude,  ove oslobađajuće od strane suca Bertalanića za učiteljicu Sarajliju, u drugom postupku protiv gl. urednika Igora Drenjančevića, svjedokinja je potvrdila da je zbog s ponašanja Sliškovićke podnijela kaznenu prijavu, te  da je neke dokumente za kaznenu prijavu  dobivala od pravosudnih tijela krišom, jer je mnogima  dosta M. Slišković.

Svjedokinja je svjedočila kako joj  ministarstvo branitelja nije htjelo  dati na uvid podatke o natječajima na kojima je sudjelovala udruga  Marije Sliškovićk, “jer se sa time ne slaže Sliškovićka, odnosno druga strana”. Drugim riječima porezni obveznici plaćaju službenike ministarstva koji polažu račune sumnjivoj humanitarki.

Svjedokinja je navela da je humanitarka navodno govorila da joj država nedaje novac te da ona nema sa čime platiti  odrađene poslove za udrugu silovanih žena, iako je stalno dobivala novac od države i grada Zagreba, a isto  tako je više nego čudno zašto je novac  namijenjen za svoju udrugu držala na računu druge udruge , a imala je račun svoje udruge. Da ne govorimo da je njena udruga bila prepuna članova  obitelji, pa je svjedokinja nazvala to obiteljskom udrugom.

Svjedokinja je iznijela činjenicu da je rođak Sliškovićke, rođene Golubić član  nadzornog odbora nekadašnje Hypo banke, a zanimljivo da je lobist banke bio M. Granić s kojim je bila u stranci Demokratski centar, priznanje od predsjednice dobiva nekako u isto vrijeme kada je u uredu i M. Granić.

oluja_ozana_basic_najbolja_voditeljica_i_novinarka_hrvatske

Nedavno je u korist Igora Drenjančevića svjedočila i novinarka Ozana Bašić koja  je potkrijepila sumnju da je Sliškovićka zaslužna za njen otkaz, jer je ona dovodila u svoje emisiju žene humanitarke, koje nisu lijepo govorile o Sliškovićki. Sama Sliškovićka nije se usudila doći u emisiju Oluja Ozane Bašić iako je bila pozvana.

Svjedoci su zahvalili  na sudu tijekom svjedočenja što je Igor Drenjančević kao jedini novinar uz Ozanu Bašić te činjenice iznio u javnost.

Pakao koji proživljava zadnjih godina nije htio komentirati i ispričao se teškom bolešću.

Dragan Ilić

HOP