U Srbiji je samo u posljednje dvije godine zaplijenjeno više od deset tona droge

0
7031
Srbija europski Eldorado droge i raj za narkomane
U Srbiji je samo u posljednje dvije godine zaplijenjeno više od deset tona droge. Lani je otkriveno četiri, a tijekom ove godine više od šest tona droge. Tako je 2019. godina rekordna po količini zaplijenjenih narkotika, barem otkako postoje točni statistički pokazetelji. Povrh svega, u ovogodišnju ukupnu zbrojidbu  zaplijenjene droge nije uračunata golema količina marihuane, nedavno pronađena na poljoprivrednom dobru Jovanjica kod Stare Pazove. Tamo je srbijanski MUP pronašao 650 kilograma marihuane, što je narko srbijanski kartel povezana s kriminogenim vrhom rugla od države već pripremio  za prodaju, a još gotovo četiri tone droge s iste plantaže kod Stare Pazove Srbi su čuvali u sirovom stanju.
vučić vaterpolisti
U ovim trenucima sirova marhuana se “suši” u policijskim magacinima, no uzajamna optuživanja zaraćenih političkih strana u Srbistanu u povodu toga skandala i dalje traju. Oporba tvrdi da je uhićeni vlasnik plantaže Jovanjica kraj Stare Pazove Predrag Koluvija bio u stalnom dosluhu i izravnom kontaktu s vrhom zloglasne SNS bande zločinca Aleksandra Vučića. Mafijaške vlasti srbijanske kriminogene države to su, naravno, odlučno zanijekale, a prvi je među njima to neuvjerljivo i nevješto pokušao demantirati Vučićev vjerni pobočnik Nebojša Stefanović, ministar srbijanske policije. Srbijanski politički narko klan eskivira dogovor na jednostavan upit zašto je u plastenicima namijenjenim sadnji organske hrane, uzgajana marihuana. Pokvareni jesu do koske i do srži, ali toliko ludi i blentavi još nisu da na prvu loptu priznaju apsolutnu krivnju i sami si presude i prije suđenja i odgovaranja pred licem pravde, što prije ili kasnije zasiurno neće moći izbjeći. Sprega policije i mafije u povodu toga slučaja buja iz dana u dan. Na bjelodan način to je potvrdio i načelnik UKP-a ( Uprave kriminalističke policije ) Dejan Kovačević. On je svojom izjavom kojom odbija odgovornost MUP.-a za izdavanje dozvole za sadnju droge, vruć kesten odgovornosti prebacio na Ministarstvo poljodjelstva Srbije, kazavši kako je to i regulirano i pravno definirano Zakonom o psihoaktivnim supstancama i Pravilnikom o vujetima uzgoja industrijske konoplje ili kanabisa. Načelnik srbijanskog UKP-a svoje obraćanje javnosti zaključio je i smisleno zaokružio “crnim biserom” kako MUP ima ovlasti u povodu takvog slučaja jedino kada ima prijavu nadležnog ministarstva da su “uočene nepravilnosti ili kada ima operativna saznanja.” Kad je načelnik Uprave kriminalističke policije i riječima i djelom glasnogovornik mafije i organiziranog kriminala, onda je u takvoj zemlji kriminalcima doista raj na Zemlji.
Ove godine najveća plijendiba heroina u Srbiji registrirana je polovicom prošlog mjeseca. U studenom je otkriveno 77 kilograma čistog heroina, vrijednog pet milijuna eura. Tom prigodom uhićen je i osumnjičeni vođa narko grupe Mladen Novaković, zvani Tocilo iz sela Amerića kod Mladenovca, mjesta i općine u široj disperziji Beograda. Narko boss Mladen Novaković živio je zbilja raskalašno. Prema navodima srbijanskih medija, on je velike sume novca trošio na izgradnju objekta u selu Amerić, gdje je podigao gotovo velebni dvorac. Uz to, taj opskurni primitivac platio je stanovitog akademskog slikara da mu naslika pjetla, kojega je uramio u kokošinjac. Prostački i prizemni duh narko bossa samo je oličenje pustoši i praznine njegovoga bezličnog neljudskog postojanja. Novaković je nerijetko predmetom podsmijeha i poruge i zbog njegovog komičnog izgleda, ali i nadimka Tocilo, no to ga uopće ne smeta i ne pogađa nastaviti utabanim stazama narko biznisa, po čemu se i pročuo u narko državi Srbistanu, ujedno i prvim i ovlaštenim izvoznikom oružja za islamske teroriste diljem svijeta. U takvom ozračju Novaković zvani Tocilo može se i osjećati prirodno i kao svoj na svome i uživati u tom poremećenom sustavu vrijednosti kultni status “maloga Escobara.”Heroin zaplijenjen kod njega bio je u kesicama s posebnim žigom. I po izvorima iz srbijanskoga MUP-a, dostavljenim srbijanskim medijima, droga je vrlo vjerojatno pakirana na Kosovu, a njezini dobavljači iz Srbije dobili su svoje žigove ili znakove. Kao što je poznato, postojbina heroina je na Bliskom i Dalekom istoku, a heroin je najjača i najopasnija droga. Ona ozaziva najveću ovisnost organizma narkomana i nosi najveću stopu smrtnosti u usporedbi sa svim ostalim teškim drogama.
Vucic session-4
Argentinski portal Infobae prije nekoliko godina je glasovitog srpsko – crnogorskog narko bossa Darka Šarića, velikog prijatelja teškog kokainskog ovisnika i dugogodišnjeg narkomana Ivice Dačića, nazvao nadimkom Balkanski El Capo. Onaj izvorni EL Capo je Meksikanac Joakin Gusman. Taj latinoamerički narko boss je 17. srpnja u New Yorku osuđen na doživotnu kaznu zatvora i pride i 30 dodatnih godina uz doživotnu zatvorsku kaznu. Da mu je sudio srbijanski umjesto meksičkog suda, on bi sigurno bio oslobođen optužnice, te bi još od narko države Srbije tražio i dobio i golemu odštetu. I ovaj primjer pokazuje da je čak i poslovično kaotični Meksiko pojam pravne države za Srbiju. Tome u prilog ide i činjenica da je upravo Gusmanov mafijaški dvojnik Šarić u Srbiji na suđenju održanom osam mjeseci prije onoga Gusmanovog u Meksiku, osuđen, a u biti zapravo nagrađen blagom i smiješnom kaznom u odnosu na Gusmanovu za isto učinjeno kazneno djelo. Šarić je dobio 15 godina zatvrske kazne za šverc bezmalo šest tona kokaina iz Južne Amerike u Europu. Ali, u tijeku je i Šarićev žalbeni postupak. Njemu i ne treba nikakav važji odvjetnik na drugostupanjskom suđenju, možebitno kasnije i pred vijećem Prizivnog suda, ako mu to uopće i ustreba. Jer, iza njega stoji vjerna sjena njegovoga moćnog saveznika i zaštitnika, također ovejanog konzumenta narkotika, posebice kokaina, svinjskom glavom i masnom bradom prasca Ivice Dačića. Zato i ne treba dvojiti da će Darko Šarić nakon žalbe i ponovnog suđenja biti ili oslobođen ili kažnjen daleko blažim  sudskim pravorijekom. Ima uza se kviska Dačića i zato je ishod žalbe unparijed poznat, a pravomoćna oslobađajuća presuda biti će još jedno izrugivanje pravu i pravdi u Srbiji.
vuč
U Novom Sadu i općenito u cijeloj Vojvodini naslov lokalnog “novosadskog Escobara” nosi Radosav Cvijović – Cvika. Prije više od jednog desetljeća on je važio za jednoga o vodećih i ozloglašenih novosadskih narko dilera. Njegova narko postava pala je i uhićena prije dvije godine u policijskoj akciji u Pragu. To se dogodilo neposredno nakon primopredaje osam kilograma kokaina. Cvijović je sad u pritvoru i očekuje suđenje u beogradskom Specijalnom sudu. Iako su kolumbijske i talijanske kriminalne skupine dugo držale svjetski primat u trgovini kokainom, u novije vrijeme dobivaju ozbiljnu konkurenciju u kokainskim narko klanovima iz Srbije i Albanije. Oni postaju sve ozbiljnija ekipa i na europskom tržištu narkotika, koji su sastavili Europski centar za praćenje droga i Europol. Zlosretna i zloćudna Srbija  je u tom izvješću spomenuta na nakoliko bitnih mjesta kao jedno od europskih stjecišta trgovine narkoticima.
Vucic-Seselj-Nikolic-790x579
Narko mafija iz Srbije ima odličnu suradnju i sa svim narko klanovima iz država bivše Jugoslavije. Zato prema izvještajima europskih policajaca imaju kodno ime “Balkanski kartel.”  Srbija se osobito spominje u dijelu izvješća u svezi trgovine kokainom, čiji su veliki korisnici tri vodeća političara narkomana u Srbiji Aleksandar Vučić, Aleksandar Vulin i Ivica Dačić i svaki od njih ponaosob je poodavno kao višegodišnji narkomanski ovisnik već odbrano u fazi rastrojenosti i raspada ličnosti. Prema izvještaju i analizi europske policije Albanija, Kosovo i Srbija su postale neuralgične točke puteva kokaina, a i svi lokalni pripadnici organiziranih kriminalnih grupa ososobljeni su sami obavljati opskrbu, krijumčarenje i distribuiranje droge iz zemalja Latinske Amerike do krajnjeg odredišta, a to je najčešće Europska unija. Srbija je u toj opširnoj analizi istaknuta i kao bitna karika na “balkanskoj ruti” kretanja droga, čije je glavno izvorište u Turskoj. Europski policijski izvori su pojmom “balkanskog kartela” označili sve organizirane kriminalne grupe s prostora bivše Jugoslavije, te su po tim podacima europskih policajaca najzastuljeniji kriminalni narko klanovi koje čine Srbi, Hrvati i Crnogorci, ali imaju uzajamnu suradnju, no ne manjka ni kriminalna suradnja i zajedničke akcije i sa narko kartelima iz redova Albanaca, Bugara i Talijana. To sve svjedoči o jednoj širokoj i razgranatoj mreži kriminala. U izvještaju je posebno naglašeno kako je famozni “Balkanski kartel” razvio i poseban tim poslovanja, što podrazumijevada nekoliko dilerskih mreža iz više država zajednički investira u velike pošiljke kokaina iz Latinske Amerike.
vučić
I dok je rodno mjesto kokaina Latinska Amerika, dotle je iskon heroina u Aziji.Ta se najteža droga proizvodi u Afganistanu, a u nešto manjim količinama i u Pakistanu, Iranu, istočnoj Turskoj i zemljama srednje Azije. Glavne švercerske rute heroina idu preko Turske, Bugarske, Albanije, te preko Kosova i nadalje kroz Srbiju. I prema navodima europske policije, kada heroin stigne na Kosovo, otuda ga narko klanovi, smješteni poglavito na jugu Kosova, pakiraju u manje količine i šalju dalje kopnenim putem kroz Srbiju, a onda se iz Srbije heroin distribuira dalje u druge europske zemlje. U ovom trenutku Srbija transport i izvoz heroina u Europu obavlja preko Subotice i graničnoga prijelaza Horgoš na granici s Mađarskom. Nisu nimalo slučajno braća Aleksandar i Andrej Vučić u Gakovu kod Sombora, a onda i na jednom mjestu kod Apatina počeli uzgajati drogu. I Apatin i posebno Sombor nisu daleko od Subotice, a otuda preko Horgoša šalju i heroin i kokain i marihuanu u Europu. Srbijanski narko dileri u debilani od države sve su do najsitnijih pojedinosti osmislili i isplanirali, jer su i uzgajališta droge napravili u mjestima blizu državne granice s Mađarskom, kako bi što brže i uz najmanje troškove transporta izvezli drogu iz Srbije u Europu. Malo im je što su luđačkom politikom drogirali i zavili u crno cijelu Srbiju, pa bi sad u narkomansku ekstazu željeli baciti i zaraziti epidemijom srbijanskog heroinskog i kokainskog brenda i cijelu Europu.
Dragan Ilić
HOP