Novinarska ljevica spaljivanje Stazića djeteta usporedila sa fašiničkim spaljivanje krnje hrvatskih vojnika u Vukovaru

0
13090

Kako je umjetnik postao dekorater  Milanovićeve inauguracije ili obrnuto

FB_IMG_1583072764223

Još par riječi o inauguraciji novog hrvatskog predsjednika: vidim da su se mediji raspisali o “umjetniku za sva vremena” Saši Šekoranji koji se bavi dizajnom, cvijećem i koliko sam razumjela, ukrašavanjem interijera. Prije 7-8 godina sam sa umirovljenim profesorom s likovne Akademije, inače poznatim umjetnikom, prolazila Ilicom kod Britanca. Šekoranja je tada imao svoju alternativnu cvjećarnu u Ilici. Često sam prolazila onuda i primijetila mali dućančić s pokojim velikim cvijetom, par grana, stolicom, velikim natpisima na unutarnjem zidu nalik na grafite. Alternativno, minimalistički, “möchte gern” umjetnički, u principu dosta golo i oskudno za jednu cvjećarnicu. Moj puno stariji kolega je tada s divljenjem zastao ispred tog minimalističkog izloga.

FB_IMG_1583072754282

Začudila sam se njegovoj reakciji i podsjetila ga na vlastita umjetnička djela i vrhunske crteže iz njegovog opusa koje sam uvijek cijenila i zapitala ga zbog čega tog nedostatnog cvjećara toliko cijeni. Posramljen, priznao mi je da imam pravo. Tek tada sam saznala da je taj Šekoranja završio slikarstvo na likovnoj Akademiji da bi se bavio – cvijećem. Profesor u mirovini se vjerojatno divio Šekoranji jer je toliko poslovno uspješan. Danas mi je, kada čitam medijske hvalospjeve o umetanju par bademovih grančica kao aranžmane inauguracije, sve puno jasnije. Nikakav poduzetnik (a još manje umjetnik) ne može doći do tako unosnih poslova dekoriranja top zagrebačkih lokala pa na kraju i do vlastitog prostora u Dežmanovom prolazu vlastitim radom u cvjećarnici. Recimo ovako; cvjećarnica grupe TNT iz stripa Alan Ford ima više smisla i duha nego Šekoranjina.

FB_IMG_1583072779708

Pitanje je samo koju tajnu djelatnost prikriva Šekoranja, za onu poznatog Broja 1 iz Alana Forda već znamo čime se bavila – prikrivala je aktivnosti grupe TNT. Uz to je nastao i vrhunski strip, a Šekoranja, “umjetnik za sva vremena” može samo sanjati o takvim crtežima. Taj lik teško da može i sastaviti buket cvijeća kako se spada. Po mom skromnom mišljenju je Šekoranja jos jedan mali dokaz koliko nas se sve skupa može raditi budalama. Njegovim djelovanjem ponižene su čak dvije struke; ona slikarska i ona cvjećarska. Malo je reći da smo potpuno pobrkali lončiće kad se divimo takvom “umjetničkom geniju”.

 

Inače mi je draga Josipa Lisac, ali njezina interpretacija hrvatske himne je prava žalopojka. U najboljem slučaju shvatit ću je kao oplakivanje inauguracije slučajnog predsjednika. Takva krasna himna ne treba nikakve improvizacije, a na ovom mjestu i za takvu priliku je to i neumjesno.

 

Nakon fašničkog raspoloženja na Pantovčaku, nastavilo se titovim pionirskim putem

FB_IMG_1583073065972

Na fašniku neki dužnosnici otkrili svoje afinitete, a narod poručio što misli o njima. Primjećujem da niti jedan medij donoseći vijest iz Imotskog, u svojem naslovu nije spomenuo tko je “dijete” fašničkog lutkarskog gay para: Nenad Stazić.
Bar su na dan maski pale sve maske.

FB_IMG_1583073186187

Fašnik pretvoren u lov na DORH-ove vještice  koji je potaknuo novinarsku revoluciju protiv svakog krnje!

Svojedobno sam u jednom svojem tekstu dobro ‘oprala’ Jasmina Klarića koji kako vidim, opet bulazni u Telegramu. Vrhunac teksta njegovog najnovijeg propagandnog izbljuvka je ovaj: “Kako bi, naime, isti koji se danas upiru obraniti slobodu izražavanja na primjeru spaljivanja gej obitelji s udomljenim djetetom, reagirali na jednu sličnu narodnu veselicu – da se, recimo, negdje u Srbiji na karnevalu spali lutka hrvatskog vojnika. Ili, da odemo na još žarkije boje, da karneval s istim vrhuncem organiziraju građani srpske nacionalnosti u – Vukovaru?”

Jedino krajnji cinizam, pokvarenost i upravo luđačka mržnja prema Hrvatima mogla je Jasmina navesti na takvu monstruoznu poredbu. Jer, mnogi Srbi u Vukovaru UISTINU jesu ubili svoje dojučerašnje susjede i prijatelje Hrvate. A bilo je i spaljivanja koja su takvi Srbi činili, a koje nije bilo nimalo pokladno, nego stvarno – jednostavno bi zapalili kuću s ljudima u njoj, pa cijelo selo ili grad pretvorili u ruševine, prah i pepeo, samo zato jer su se ti ljudi, stanovnici nekog hrvatskog mjesta, opirali stvaranju velike Srbije nauštrb hrvatskog teritorija. I to ne tako davno, nego prije samo 29 godina.

I kakve veze ima minuli oslobodilački rat sa Istanulskom konvencijom, gejevima, posvajanjem djece – koju tematizira ovogodišnja krnja u Imotskom?

Kakve veze ima progon Židova u Njemačkoj 30-tih sa Hrvatskom i srpskom manjinom u Hrvatskoj? Želi li taj Jasmin, mrzitelj svega hrvatskog, silom nategnuti i nametnuti neku nemoguću analogiju, uspoređujući obranu Hrvatske od velikosrpske i četničke agresije sa nacističkim nasiljem nad svojim vlastitim sugrađanima židovskih korijena?! Pa dokle ćemo trpjeti ovakvu monstruoznost i nasilje medija koji se usuđuju zvati “hrvatskim”?!

I konačno, je li hrvatski novoizabrani predsjednik izabran kako bi postao tek pokladni predsjednik i proveo ovakvo neviđeno verbalno i psihopatsko nasilje nad vlastitim narodom po nalogu nekih nevladinih udruga koje nam nemilice sišu proračun?

Kakvu slobodu mišljenja imaju Hrvati u svojoj vlastitoj zemlji ako ne smiju ni fašnički izraziti svoj stav, i to nakon provedenog referenduma u kojem su taj svoj stav jasno izrekli?

Eto ga na! Sad je i Jelena Veljača uzjahala na nas zbog jedne krnje! Ta neće odustati nikako, ona kad zagrize, ne pušta! Sad je jasno zašto Plenković i Milanović moraju posvetiti sve svoje državničke snage i sposobnosti savladavanju državne krize zvane “krnja”.

42664938_1966695213392054_1585878720862383617_n-2

U ovoj državi je najvažnije da Jelena Veljača bude zadovoljna, ona je meritum svega, zbog nje bi ova gore dvojica najradije ukinuli i Imotski i fašnik (o krnji da i ne govorim). Sva sreća da su Imoćani pokazali iskreno kajanje i otvorili karmine za krnju – možda se i spase od Veljačinog progona! Za par dana su ionako na sigurnom – u ožujku… 😂

 

Ingrid Runtić

HOP