Arhiepiskop HPC-a pozvao sve kršćane na Sv. liturgiju povodom Uskrsa

0
1341

USKRS – poziv na liturgiju

Dana 19. travnja 2020. s početkom u 9,00 sati Hrvatski arhiepiskop Aleksandar održat će Božansku sv. liturgiju povodom Uskrsnuća Gospodina našeg Isusa Krista u našoj crkvi na lokaciji Domjanićeva br. 5 u Zagrebu.

HPC je jedina autokefalna crkva u Hrvatskoj što znači da se odluke o njenom poslovanju donose u Hrvatskoj i odnose se na Hrvatsku.

Sv. liturgija povodom Cvjetnice 12. travnja bila je prva u našoj novoj crkvi u Domjanićevoj br. 5 i sve sljedeće dane bila je otvorena za sve koje imaju potrebu moliti za sebe ili svoje bližnje, kao što smo to i najavili u našem članku pod naslovom: Sveta otajstva ne mogu biti prenositelji infekcije ili bilo koje bolesti, već su lijek za dušu i tijelo; koji je objavljen 27. ožujka 2020. I možete ga cijelog pročitati na poveznici https://hrvatskapravoslavnacrkva.wordpress.com/2020/03/27/sveta-otajstva-ne-mogu-biti-prenositelji-infekcije-ili-bilo-koje-bolesti-vec-su-lijek-za-dusu-i-tijelo/

Pozivamo sve kršćane na sudjelovanje u našoj liturgiji – naša je Crkva jedina pravoslavna crkva u Zagrebu koja će održati uskrsnu Sv. liturgiju i zadnja je šansa za sve one kršćane (pravoslavce i katolike) koje bi htjeli sudjelovati u uskrsnoj liturgiji ali zbog nastale situacije to nisu mogli učiniti.

Preporučujemo bolesnima od bilo koje bolesti i onima koji sumnjaju da su možda bolesni od bilo čega, da ostanu kod kuće i samostalno mole kako bi se ponašali odgovorno prema sebi i ostalima.

Dođite svi vjerni, poklonimo se Kristovog uskrsnuća.

HRVATSKI ARHIEPISKOP †ALEKSANDAR

 HOP