Ekskluzivno: ZAŠTO KUPUJEMO CJEPIVO ZA KOJE JE I SVJETSKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA (WHO) DALA NEGATOVNO MIŠLJENJE?

0
3444

ZAŠTO KUPUJEMO CJEPIVO ZA KOJE JE I SVJETSKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA (WHO) DALA NEGATOVNO MIŠLJENJE?

ZAŠTO JE ALEMKA JOŠ LJETOS BAŠ ZA TO CJEPIVO LOBIRALA?

 

TRAŽI SE ODGOVORNOST SVIH SUDIONIKA

 

 inbound4810315415699246083

Hina (Hrvatska izvještajna novinska agencija) je 16. 10. 2020. objavila tekst naslova:

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO): „Lijek za kojeg se vjerovalo da liječi COVID-19 potpuno je neučinkovit. Pokazalo je to ispitivanje u 405 bolnica.“

 

ŽENEVA, 16. listopada 2020. (Hina/dpa/Reuters) – „Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) pokopala je u petak nade da bi lijek za ebolu Remdesivir i još tri postojeća lijeka – hidroksiklorokin, lopinavir/ritonavir i proizvodi interferona mogli biti korisni u borbi protiv covida-19, pojasnivši da daju male ili nikakve rezultate u liječenju te bolesti.“

Tko je proizveo Remdesivir i kad? Zašto je Alemka Markotić još u sred ljeta lobirala za isti lijek? Govorila je samo o Remdesiviru, te isticala kako do tada nije imao teških nus pojava, iako su znanstvene studije već tad govorile sasvim suprotno? Remdesivir je čak i 2018. povučen u Kongu jer nije dao zadovoljavajuće rezultate protiv Ebole.

inbound350545592684150715

Što se tiče WHO-a ne čudim se, njihov kontroverzni šef nikako u svojim istupima da spomene dva provjerena lijeka koja i danas daju odlične rezultate kod mnogih oboljenja: Klorokin i Azitromicin.

Zašto nitko od naših „eksperata“ iz Stožera,  Ministarstva zdravstva, Capakovog zavoda kao i HALMED ne kažu javnosti u što će i za koga otići novac hrvatskih građana te tko im je dao mandat za odlučivanje u moje ili vaše ime?

Oni jako dobro znaju da iza tvrtke Gilead Sciences – proizvođača ovog lijeka – stoje lešinarski fondovi, koji na razne načine djeluju u svim zemljama preko lobista u liječničkim sturkturama kao i strukturama vlasti (petokolonašima) te „ministarstvima istine“ kao što je Faktofraf,  koji koristeći algoritme (jer kompetencija ni nemaju), kontroliraju sve one koji nisu iz njihovog legla i ne podržavaju ovu preveliku laž koja nas vrtoglavo vodi u propast a usput nam je oduzela sva ljudska prava i na tome radi i dalje.

Svi uključeni u ovo ludilo u uništenje svog stanovništva morat će odgovarati jer su za ovo svi sve znali već više godina unazad.

inbound7028284392530682112

Znamo kako je Gilead Sciences zaisti lijek – Remdesivir – tvrdila da liječi Ebolu, a onda je lijek naprasno povučen jer su rezultati bili poražavajući.

Alemka dočekala drugi val!

Zanimljivo je navesti nekoliko informacija o tvrtci – proizvođaču ovog kontorverznog lijeka kojeg promovira još od ljeta Alemka Markotić. Riječ je o tvrtki zanimljivh suvlasnika, dioničara. Svi redom stoje iza mainstream medija, neki su čak i vlasnici mnogih (Black Rock, The Vanguard Groupe i Capital Research&Management). A to su, zamislite, sve redom mediji koji vode „rat“ protiv profesora Didiera Raoulta i njegove jeftine terapije Klorokinom i Azitromicinom.

Prvu naruđbu za ovaj kontroverzni lijek EU je platila, a članice EU njoj, za koji stručnajci tvrde kako ne sadrži ljekovite tvari s farmakološkim učinkom pa ga možemo smatrati i placebom, no, nije baš tako jer po definiciji „placebo“ je nedjelotvoran i bezopasan.

Za ovaj lijek to ne možemo reći obzirom na rezultate znanstvenih studija koje govore o velikom broju nus pojava, nimalo bezazlenih.

 

Naša logorska uprava i predsjednik Vlade su dali na sva zvona izvješće kako smo obavili rezervaciju prve ture lijeka te i uplatu. A Europska komisija je za sve svoje članice taj nesretni i kontroverzni lijek Remdesivir već platila 63 milijuna eura!

Zar smo ovce, ljudi dragi?  Sve agencije tvrde kako je ovo samo prva narudžba. Zar je sve ovo moguće?  Nakon prve, druga i sve naredne ići će ko „podmazane“!

Sve države, kako svijeta, tako i Europske unije ulaze u nikad zapamćeno razdoblje u povijesti čovječanstva za koje sumnjam da će se uspjeti spasiti u narednim desetljećima pred nama, a dotle EU razbacuje novac svih država članica čije vlasti rade posao za sebe i pojedince u EU birokraciji kao i za svjetsku farmako mafiju. Ovo je preozbiljno vrijeme i traži ozbiljne odluke ali i odgovornost svih struktura koje rade evidentno protiv svoje države i naroda u njemu.

Nije li vrijeme pokrenuti se?

inbound4510973423268698799

Postaje sasvim jasno zašto prof. Didier Rraoult vodi bespoštednu borbu na „brisanom prostoru“ s farmakomafijom tvrdeći ,uz predočenje svih rezultata terapija, kako Remdesivir  „…nije obični “pepermint bombon” koji ne djeluje, a skupo košta, te se nalazi na esencijalnoj listi koju su progurali razni farmaceutski lobiji. Ne, Remdesivir je lijek za sve i ništa s ozbiljnim nuspojavama i brutalno visokom cijenom u odnosu na Klorokin kojem je istekao petent i koji se doista može kupiti po cijeni pepermint bombona. Klorokin djeluje i spasio je mnoge kojima je prijetila malarija“, a prema profesoru Didieru Raoulutu„uspješno smanjuje smrtnost oboljelih od koronavirusa.“

EMA (Europska agencija za lijekove sa sjedištem u Amsterdamu), koja kontrolira i autorizira lijekove u EU, odlučila je 25. lipnja 2020. preporučiti kontroverzni i opasni lijek, tvrtke Gilead Sciences, a to je bio prvi korak za njegovu komercijalizaciju na europskom tržištu. Čekala se preporuka Europske komisije, što je riješeno tijekom ljeta.

EMA je u svojoj preporuci navela, ni manje ni više, kako se „preporuka agencije odnosi na liječenje novog koronavirusa kod odraslih i adolescenata

 

od 12 godina, koji pate od upale pluća i treba im dodatni kisik, tj. oni koji boluju od teškog oblika bolesti”.

Prema profesoru Didieru Raoultu, postoje dvije studije vezane za Remdesivir. Prva studija je objavljena u The Lancetu – riječ je o tjedno recenziranom općem medicinskom časopisu, najstarijem i najpoznatijem u svijetu – koja je zaključila kliničku neučinkovitost. Drugu studiju je financirala farmaceutska tvrtka Gilead Sciences, proizvođač lijeka (!), koju je spomenuo čak dr. Fauci i koja također ne    daje nikakve značajne rezultate. Ova studija je objavljena u The New England Journal of Medicine (NEJM). Studija je zaključila da 60 % pacijenata ima nuspojave, 23 % nuspojava su vrlo ozbiljne, a 8 % je zahtijevalo prekid tretmana.

Znanstvenici znaju da je neetično davati pacijentu placebo ako su im već ugroženi životi. “Također, ne smije se zaboraviti da studija koja ne uključuje ni krajnju točku ni usporedbu, ne može dopustiti da zaključimo bilo što“, tvrdi profesor Didier Raoult.

Zanimljive su izjave, jes su potpuno oprečne, pomoćnika generalnog direktora WHO-a, Bruce Aylwarda koji je izjavio: “Remdesivir je jedini lijek za kojeg možemo smatrati da je učinkovit. Testiran je in vitro i in vivo na životinjskim modelima protiv patogenih virusa MERS i SARS, također koronavirusa koji su strukturno slični Covidu-19.“

Ali, proizvođač lijeka Gilead France je objasnio to ovako: “Nema podataka koji bi dokazali bilo kakvu potencijalnu kliničku učinkovitost Remdesivira protiv Covida-19 kod ljudi”. Interesantno.

WHO tvrdi jedno, a proizvođač drugo.

I ovo nikome nije problematično kad je profit u pitanju.

Dioničari tvrtke Gilead Sciences su suvlasnici medija koji mogu utjecati na javnost, a time i na vrijednost akcija na burzama. Kombinacija iz snova!

A kad se usporede francuska tvrtka Sanofi, koja proizvodi jeftini Klorokin s američkom tvrtkom Gilead Sciences koja proizvodi ovaj skupi lijek sve postaje jasno.

Dionice tvrtke Gilead Sciences na početku tzv. koronakrize bile su stabilne, a odmah po početku krize, vrijednost dionica skočila je za 16 %. Kapitalizacija tvrtke iznosi 93,77 milijardi dolara, a 16 % predstavlja skoro 15 milijardi dolara. Vidi se iz ovoga kako lijekovi i cjepiva donose ogromne profite.

 

A kako to konkretno izgleda s cijenama terapija?

Sanofi – proizvođač Klorokina:

Klorokin x 14 dana x 0,28 € = 3,92 €

Hidroksiklorokin x 14 dana x 0,92 € = 12,88 €

Azitromicin x 14 dana x 1,29 € = 18,06 €

Lopinavir/ritonavir x 14 dana x 3,68 = 51,52 €

Sofosbuvir/declatasvir x 14 dana x 4,60 € = 64,40 €

 

 

 

Gilead Sciences – proizvođač Redmesivira:

Remdesivir x 10 dana x 8,28 € = 82,80 € (cijena može biti i veća nekoliko puta)

Favipiravir x 14 dana x 18,40 € = 257 €

Pirfenidone x 28 x 28,52 € = 798,56 €

 

Na kraju, moram zaključiti, prema svim relevantnim informacijama, kako terapija Klorokinom i Azitromicinom profesora Didiera Raoulta, do danas nema alternative jer daje daleko najbolje rezultate bez ikakvih nuspojava, a cijena joj je samo 21,98 eura, dok terapija Remdesivirom, s vrlo ozbiljnim nuspojavama, ima četiri puta (najmanje) veću cijenu, 82,80 eura.

Moje pitanje je: zašto je Alemka Markotić  lobirala i spominjala samo Remdesivir i tvrdila da nema teških nuspojava, kada znanstvene studije govore sasvim suprotno?

Na ovo treba dati odgovor ali i za isto odgovarati ne samo Alemka Markotić već svi koji su izvršitelji ovog mega eksperimenta i profiterstva.

 

Mr. sc. Arna Šebalj

HOP

 

 

IZVORI:

HINA 16.10.2020.

https://www.hina.hr/vijest/10495513

https://www.novilist.hr/uncategorized/svjetska-zdravstvena-organizacija-lijek-za-kojeg-se-vjerovalo-da-lijeci-covid-19-potpuno-je-neucinkovit-pokazalo-je-to-ispitivanje-u-405-bolnica/