Potres: Srbi šalju pomoć na Banovinu za oživljavanje ‘Krajine’!

0
945

Zamjenica gradonačelnika Gline istaknula je da su Majske Poljane selo u kojemu žive i Srbi i Hrvati i Romi: ‘Uopće nije bitno tko si. Bitno je da su ljudima uništene kuće’.

U oslobodilačkom ratu Majske poljane bile su uključene u pokolj Hrvata…inbound8828136731191059076

Hrvatski građani nisu dvojili pomoći stanovnicima Majskih poljana u potresu. I pomagali su bez obzira na nacionalnost. Srpski humanitarci na ovu situaciju gledaju kao priliku jačanja srpske krajine.

“28. Jun” je prva humanitarna organizacija sa tzv. Zapadnog Balkana koja je 2018. godine dobila specijalni konzultativni status pri Ujedinjenim Naroda- odsjeku za ekonomska i socijalna pitanja (ECOSOC), specijalnu asocijaciju sa odjsekom za globalne komuniacije Ujedinjenih Naroda 2019. godine, i 2020. bila učesnik programa Ujedinjenih Nacija – Global Compact. Jedina organizacija u regiji koja ima CAF certifikat zbog čega  je dobila specijalni porezni status u SAD.  

-Datum je poznat kao datum Kosovske bitke, između turske i srpske vojske i  – Sarajevski atentat na prijestolonasljednika Franju Ferdinanda u Sarajevu. Iz čega se vidi da sama organizacija ima političku konotaciju na srpskoj mitomaniji.

Kao takva humanitarna organizacija svojim pozivom za podjelu pomoći Srbima u Hrvatskoj  na jedan gadljiv način dijeli stradalnike.

-“28. Jun” će se pridružiti borbi za sanaciju posledica zemljotresa u Hrvatskoj sa fokusom na pomoć srpskoj manjini u razrušenim mestima. Naš dvodelni odgovor počeće sa brzom akcijom distribucije hitne humanitarne pomoći na terenu koji je najteže pogođen. Drugi deo naše pomoći osvrnuće se na naš projekat održivog razvoja u Hrvatskoj – “Krajina živi” – koji pruža ekonomsku podršku srpskoj zajednici u poslednje dve godine tako što renovira kuće, dodeljuje stipendije i donacije alata, stoke i poljoprivrednih mašina.

Srpska politika nikada se nije odrekla genocidne tvorevine Krajine. Konstatno prvi četnik u regiji M. Linta podsjeća na tu odurnu zločinačku tvorevinu.

Zanimljivo da u vrijeme ove kataklizme na Banovini nitko ne spominje otkup srpskih kuća preko APN-a poslije rata, kuće su otkupljivane po deseterostruko višoj cijeni, te su porezni obveznici itekako oštećeni, kupovale su se kuće nesređenih papira, dijelovi kuća…isto tako je zanimljiv poziv srpske zajednice u Hrvatskoj da Srbi iz Srbije podnesu odštetni zahtjev u svezi oštećenih kuća na Banovini. Hrvatska država je obnovila srpske kuće pod uvjetom da isti žive u njima, ili gube mogućnost za kuću. 80% njih je izigralo tu ugovornu obavezu, a sada traže odštetu.

inbound6268141918245572891

Hrvati u Banja Luci za pobijene obitelji dobili su par tisuća eura, oduzimaju im se šume i zemlja jer godinama ne žive u toj nakaradnoj tvorevini i ne plaćaju porez.

HOP