Dok policija promatra , zaštitari Klemma nasilno ulaze u kuću i drže ‘,taoca’ bez struje i hrane?

0
10269
urednik-Nada Landeka novinar gospodarstva
urednik-Nada Landeka novinar gospodarstva

Je li drama u Zaprešiću zapravo kriza vlasti? Na fotografijama vidite privatnu zaštitarsku tvrtku Klemm  angažiranu od tvrtke Severitas d.o.o. da provale u kuću i mijenjaju brave bez sudskog naloga, koja drži zarobljenu ženu i ograničava joj kretanje i osnovne životne potrebe provodeći samovlast i silu, i sa druge strane ceste policajce koji paze da prosvjednici budu dobri.

I sve to u doba korone, ne zna se da li zaštitari su testirani na koronu i ugrožavaju žensku osobu , zbog čega vlast vas testira gotovo na svakom koraku.

DRAMA U ZAPREŠIĆU, NA ADRESI UL.RUDE BOSAKA 9 NASTAVLJA SE. NAKON ODLASKA RTL TELEVIZIJE, I Z1, (u 19,20 sati) MILJENKI STRJAČKI USKRAĆENA JE ELEKTRIČNA ENERGIJA, VODA, A S TIME I OSNOVNE ŽIVOTNE POTREBE.

inbound4635989681061003232

NI ZAROBLJENICI U RATU NISU IMALI TAKAV TRETMAN

Kada se sila uzdigne iznad zakona i suda, onda privatni zaštitari uvode red i provode silu, a svi drugi su nemoćni.

ZABRINUTI GRAĐANI: PROTUPRAVNA DELOŽACIJA I ZAROBLJENIŠTVO U ZAPREŠIĆU

U našu redakciju prispjelo je pismo potpisano ZABRINUTI GRAĐANI, iz čijeg sadržaja se da iščitati da su građani duboko uznemireni trenutnom “talačkom krizom” u Zaprešiću koju od jučer prate i televizije RTL i Z1, u kojoj privatni zaštitari onemogućuju i ograničavaju kretanje jednoj osobi, sprječavaju dotok hrane, vode, električne energije, vršeći prisilu nad Miljenkom Strjački iz Zaprešića, i to sve bez ikakve sudske odluke.

inbound4487170595900999583

Kako doznajemo, od 21 sat večeras (07.05.2021.g.) prekinuta je i komunikacija sa gđom Strjački obzirom da su joj uskratili električnu energiju, te je u potpunosti ostavljena ne nemilost zaštitarima privatne tvrtke, a što donosi noć, to nitko ne može naslutiti, dok su javnost i Policija promatrači.

DANA 06.05.2021.G.U RANIM JUTARNJIM SATIMA PRIPADNICI ZAŠTITARSKE TVRTKE S GOSPODINOM TURIĆEM NASILNO SU UŠLI U CIJELU NEKRETNINU, ZATVORILI GOSPOĐU MILJENKU STRJAČKI NA NAČIN DA SU JOJ OGRANIČILI KRETANJE, I ZABRANILI ULAZAK BILO KOME U DVORIŠTE I U KUĆU, UZ PRIMJENU SILE. NA POZIV GOSPOĐE MILJENKE STRJAČKI, POLICIJA JE DOŠLA NAPRAVILA ZAPISNIK I OTIŠLA.

U večernjim satima dana 06.05.2021.g. gospodin Turić je provalio je u kuću na način da je obio sve brave, razbio vrata i ušao u nekretninu.

Gospodin Turić nije bio ovrhovoditelj niti sudionik u ovršnom postupku, niti treća osoba u ovršnom postupku . Nikada nije bio u posjedu nekretnine, niti mu je posjed nekretnine predan od strane bilo koga.

Dana 06.05.2021.g. ušao je nasilno u kuću na način da je provalio ulazna vrata zajedno sa zaštitarima.

POLICIJA JE DOŠLA, NIJE SMATRALA DA JE RIJEČ O PROVALI I PONOVNO SU OTIŠLI.U OVOM TRENUTKU GOSPOĐA MILJENKA STRJAČKI JE SAMA U KUĆI SA 8 ZAŠTITARA KOJI SU NAKON ODLASKA POLICIJE NASILNO UŠLI I U DIO KUĆE KOJI KORISTI GOSPOĐA MILJENKA.

inbound5595770048718444624

PRIOPĆENJE UDRUGE VERONIKA VERE: “Ako će se pojedinci postavljati iznad sudova i institucija i provoditi zakon ulice, onda nam sudovi ni zakoni uopće ne trebaju?”

UDRUGA VERONIKA VERE
ZA POMOĆ I ZAŠTITU ŽRTVAMA PRAVOSUĐA

Predsjedništvo Udruge Veronika Vere za pomoć i zaštitu žrtvama pravosuđa, povodom slučaja nasilnog upada u obiteljsku kuću na adresi Rude Bosaka 9, u kojoj se u trenutku provale nalazila Miljenka Strjački, onkološki bolesnik, kojoj su zaštitari i Turići onemogućili kontakt sa drugim ljudima, onemogućili dotok hrane i lijekova, i ostalih potrepština, uzurpirali njezin posjed u kojem se nalazi sva njezina pokretna imovina, uputilo je jučer u PP ZAPREŠIĆ, RAVNATELJSTVU POLICIJE, POLICIJSKOJ UPRAVI ZAGREBAČKOJ, MINISTRU DAVORU BOŽINOVIĆU, PREMIJERU ANDREJU PLENKOVIĆU, I SVIM MEDIJIMA, ŽURAN ZAHTJEV ZA HITNOM INTERVENCIJOM RADI ZAŠTITE LJUDSKIH ŽIVOTA

Obitelj Strjački je po svojoj odvjetnici Sanji Dozet poduzela sve pravne radnje propisane zakonima Republike Hrvatske i europskim pravom, EU Direktivom, Poveljom EU i Konvencijom, međutim, sudovi SU JEDNOSTAVNO IGNORIRALI PODUZETE RADNJE, pa nisu, kako je to zakonom propisano: 1) izuzeli se iz predmeta do konačne odluke višeg suda, 2) odredili su predaju u posjed stranci koja nije vlasnik nekretnine, 3) nakon što su odredili predaju u posjed stranci koja nije vlasnik nekretnine, pogodovali su pravnoj osobi koja uopće nije stranka u postupku, 4) nisu uputili ovršeniku u parnicu radi nedopuštenosti ovrhe kako bi dokazali da je prekoračen ovršni zahtjev i da iznos iz ugovora o kreditu NISU PRIMILI, 5) nisu dozvolili ovršeniku da dokaže da ovrhovoditelj nije ovlašten provoditi ovrhu niti da dokažu nepoštenost ugovornih odredbi u skladu sa EU Direktivom 93/13, 6) na nezakonit i nepropisan način uzurpirali su njihovo pravo na dom, i povrijedili vlasništvo članova obitelji, dvojice sinova, koji na istoj lokaciji imaju zasebne cjeline, njihove stanove koji NISU UOPĆE PREDMET UGOVORA, NITI PREDMET OVRHE, i u kojima se nalaze NJIHOVE PRIVATNE I OSOBNE STVARI, 7) Sud ima dokaze da je tvrtka Severitas d.o.o. sudjelovala u ovršnom postupku radi iseljenja umjesto ovrhovoditelja, IAKO NIJE STRANKA U POSTUPKU, ali sud nije poduzeo radnje po zakonima Republike Hrvatske da bi takvo nezakonito postupanje spriječio, već upravo suprotno, potpuno neovlašteno i nezakonito je pogodovao pravnoj osobi KOJA U OVRŠNOM POSTUPKU BROJ OVR 2688/2019 NIJE NIŠTA.

HOP