EKSKLUZIVNO: U policijskoj akciji “Trojanski štit” u Beču uhićeni srpski narkodileri ponudili se američkoj FBI protiv Aleksandra i Andreja Vučića vođa srpskog narko kartela

0
4201

U policijskoj akciji “Trojanski štit” u Beču uhićeni srpski narkodileri ponudili se američkoj FBI zaštićenim svjedocima suradnicima protiv Aleksandra i Andreja Vučića vođa srpskog narko kartela.

inbound7530046573786759883

Diljem Europe jučer se pronijela vijest o uhićenju više od 800 svjetskih kriminalaca, poglavito narko dilera, a u provedbi velike policijske akcije “Trojanski štit” pod paskom FBI i Europola. U opsežnoj policijskoj akciji sudjelovalo je, pored američke FBI, još i šesnaest policija raznih europskih država, te Australije i zemalja Južne Amerike, Azije i Bliskog istoka. Zamjenik izvršnog direktora Europola Francuz Jean Philip Lecouffe priopćio je kako je zaplijenjeno preko 48 milijuna dolara u gotovini i u kriptovalutama, što su rabili organizirani kriminalci. Začetnik ove sveobuhvatne međunarodne policijske operacije je FBI. Još 2018. godine američka sigurnosna služba FBI je tajno vodila i kontrolirala kriptovanu aplikaciju “Anom”, koju koriste ovejani kriminalci širom planeta. Na taj način u nizu od nekoliko godina sustavnog praćenja uzajamnih poruka kriminalaca, policija je imala prigodu nadzirati sve djelatnosti na razini organiziranog međunarodnog kriminala. Tako je prikupljeno više od 20 milijuna snimljenih poruka kriminalaca, na preko 11 800 raznih uređaja u posjedu bjelosvjetskih kriminalaca.

inbound4604395793362166887

Cijela policijska operacija uspjela je zahvaljujući kriptovanom telefonu “Anom.” Njega je upravo 2018. godine izradila FBI kako bi ušla u trag poveznica i uzajamnih prepiski kriminalaca u svezi trgovine narkoticima, zavjerama i pripremama ubojstava. Polazna točka u dugogodišnjem polcijskom praćenju organiziranih kriminalaca bila je u austrijskoj prijestolnici Beču. Tamo je FBI preko svoga svjedoka suradnika najprije “Anom” podmetnuo kriminalcima u Austriji, kao posve novu i šifriranu komunikaciju, koju nitko ne može pratiti, prisluškivati, niti ući u nju. Tako je u Beču pala organizirana i brojna skupina srpskih kriminalaca, povezanih izravno s Aleksandrom i Andrejem Vučićem, predsjednikom Srbistana i njegovim mlađim bratom i glavnim doglavnikom u svim mutnim i proljavim radnjama (ne)okrunjenog srpskog poglavnika mafije i predsjednika države u rasulu. Srpski mediji javljaju tek sad kako su još petoga svibnja ove godine u Beču uhićeni srpski kriminalci, pripadnici organizirane kriminalne grupe, što su prometali heroin i kokain. S policijskim lisicama na rukama našli su se Aleksa Petrović, Predrag Božović, Miloš Hristov, Nikola Savatić, Luka Caro, Todor Jarčević, Petar Selaković, Petar Milojić, Danijel Stojanović i Milun Dukić. No, ključni trenutak dogodio se prije tri dana, točnije šestoga lipnja 2021. U Beču je policijski priveden kolovođa te bande Dario Đorđević, a kod njega je policija zaplijenila 10 kilograma heroina. I na koncu, u Beogradu je jučer združenom akcijom Tužiteljstva za organizirani kriminal – TOK, Službe za borbu protiv organiziranog kriminala – SBPOK i Bezbjednosno informativne agencije – BIA, uhićeno još esedemro kriminalaca pod sumnjom da su izravno i mafijaški povezani sa svim gore navedenim i pobrojanim pripadnicima organizirane kriminalne skupine pod vodstvom Darija Đorđevića. Za sve njih utvrđeno je kako su širom Srbije dilali opojne droge.

inbound2091724178113014786

Dakako, uhićenja srpske kriminalne bande u mafijaškoj državi Srbiji, potpuno kriminogenog sustava (para)policije, prožete mafijom i kriminogenog krivosuđa kao produžene ruke i pukog oruđa razbojničke i pljačkaške bande Vučića i njegovih pobočnika, ne bi imala nikakav značaj i utjecaj da nije posrijedi policijska akcija međunarodnih razmjera. Toga je svjesna i Vučićeva kriminalna banda, te je njihov strah posve opravdan nakon uhićenja glavnog šefa srpske mafije u Beču Darija Đorđevića. On je u Beču kao vođa srpske mafije skupa s ostalim srpskim razbojnicima u bečkim podrumima teško zlostavljao, mučio i prebijao zarobljene ljude. Iživljavali su se nad svojim žrtvama, a prema potpisanom policijskom izvidu u Beču, uhvaćeni srpski kriminalci, nemajući kud i pritjerani uza zid hrpom optužujućih policijskih dokaza, sami su izjavili i priznali austrijskoj policiji da su njihovi glavni organizatori srpskog narko kartela u Beču Aleksandar i Andrej Vučić. U ime i za račun obiteljskog klana mafioza Aleksandra i Andreja Vučića, srpski narko dileri u Austriji su prodavali drogu po Europi. Sad će Vučićevim srpskim mafijaškim satelitima u Beču suditi Austrijanci, a on je zajedno s njegovim bratom Andrejom svjestan da tamo nema srpskih mafijaških tužitelja i mafijaških sudaca, kao ni kriminogene srpske policije, koji bi svi zajedno po zakonima srpske države podzemlja, srpske kriminalce u Austriji odmah oslobodili, abolirali od svake krivnje, te ih još i nagradili kao uzorne i primjerene građane, te im dali poticaja, nade, volje i želje za dalje, jače, bolje i veće mafijanje. Kad Dario Đorđević i ostatak uhićene srpske narko mafije u Beču propjeva na sudu, mafijaško klupko će se odmotati do kraja i u sudskom postupku pipci srpske mafijaške hobotnice neminovno će doći do Aleksandra i Andreja Vučića.

inbound7448286540589856433

Što je mislila i čemu li se nadala bitanga Vučić?

Je li možda šef srbijanskog političkog podzemlja, u srpskom narodu poznat i po pseudonimu predsjednik Usnija Hulja, očekivao da će proći bolje od izvršnog direktora tvrtke “Fantom Security” Vicente Ramosa? Njega je još 2018. FBI uhitio, jer je Ramosova tvrtka organiziranim kriminalcima osiguravala prilagođene uređaje, usredotočene na privatnost. Glasilo “Wice” još navodi kako je “povjerljivi ljudski izvor” (kraticom CHS), što je prethodno prodavao telefone u ime Ramosova “Fantoma Security” i tvrtke “Sky Global”, počeo razvijati vlastiti i šifrirani komunikacijski proizvod. Nakon toga je FBI-ev povjerljvi izvor, označen kodnim imenom CHS, prema izvješćima sažetim u sudskim spisima, ponudio američkoj sigurnosnoj službi uređaj nove generacije nazvan “Anom”, da ga policija može rabiti u tekućim i novim istragama. Preko “Anoma” su onda pali i kriminalci mafijaškog kartela Aleksandra i Andreja Vučića u Beču. Nema u Beču austrijskog suca koji bi kao bilo koji srpski sudac u Beogradu zastrašen, ucijenjen ili korumpiran zanijekao poveznicu mafijaškog klana Darija Đorđevića, kao što u Srbiji Vučićeva krimonogena policija i mafijaško krivosuđe niječe spregu bande Veljka Belivuka aka Velje Nevolje i Aleksandra Vučića i vrha zloglasne mafijaške države Srbije.

 

Uostalom, nisu dolijali samo srpski kirminalci. Samo u Australiji u opisanoj policijskoj akciji pod vdstvom FBI, uhićena su 224 osumnjičena kriminalca. Među njima je i veliki broj pripadnika motoriziranih bandi, a na Novom Zelandu 35 osumnjičenih gangstera je zatvoreno. I sve to policija je postigla zaslugom “Anoma”, preko koje šifrirane računarske aplikacije je uhvaćeno, presretnuto i smimljeno blizu 25 milijuna poruka kriminalaca diljem planeta o trgovini narkoticima, zavjerama i pripremama ubojstava. Kad je u Srbiji nakon maratonskog sudskog procesa suđeno i presuđeno narko bandi Darka Šarića, njegov politički zaštitnik, vjerna sjena i siva eminencija Šarićeva narko klana, osobno okorjeli krimos i svinjoglavi debelokožac srpske politike Ivica Dačić, jeftino je i glatko izvukao masnu kožu. Nije kazneno odgovarao, premda je na temelju svih prikupljenih dokaza bio glavni vinovnik u djelovanju Šarićeva narko klana, a on samo njegov glavni izvršitelj na terenu. Šarić je zaglavio zasluženu robiju, a Dačić se provukao pred srpskim sudom kao pas kroz kapi kiše. Na isti način srpski sud će na svaki način pokušati u aktualnom sudskom postupku na sve moguće načine lažirati i sakriti povezanost Veljka Belivuka aka Velje Nevolje s Aleksandrom Vučićem. Ipak, pred austrijskim sudom Aleksandar i Andrej Vučić mogu samo podijeliti sudbinu Darija Đorđevića i ostalih mogućih srpskih svjedoka suradnika austrijskog suda, koji su se tamošnjem pravosuđu već stavili na raspolaganje kao sudski zaštićeni mafijaški svjedoci suradnici u raskrinkavanju ostatka mafije i njihovih vođa u Beogradu Aleksandra i Andreja Vučića. To će im biti olakotna okolnost pri odmjeravanju ublažene i smanjene zatvorske kazne, a njihovim nalogodavcima Aleksandru i Andreju Vučiću, tim više otegotna okolnost za dobivanje jače i dulje kazne zatvora kao organozatorima i šefovima mafije, čim Dario Đorđević i ostali kriminalci iz srpskog narko kartela, uhićeni u Beču, progovore i posvjedoče da su radili za kriminalnu braću Vučić. U njihovo ime i za njihov račun su dilali i rasturali heroin i kokain po Europi.

Kad je 2003. u Beogradu ubijen tadašnji premijer Srbije dr Zoran Đinđić, jer je htio isporučiti i Milorada Legiju Ulemeka Haagu kao optuženog za ratne zločine, on ga je skupa sa Zvezdanom Jovanovićem, njihovim “Crvenim beretkama” i Zemunskim klanom i naradbodavcima ubojstva Vojislavom Šešeljem, Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem ubio da bi trojica srpskih fašističkih radikala i teških ubojica došli na vlast u Srbiji i da bi ubojice bile nagrađene društvenim promaknućem i dobivanjem zapovjednih i ministarskih mjesta članovima Zemunskog klana i Crvenih beretkii u MUP-u Srbije i Vojsci Srbije.Kad je jučer sudsko vijeće Tribunala u Haagu i drugostupanjskom odlukom doživotni zatvor notornom ratnom zločincu i masovnom ubojici Ratku Mladiću potvrdilo ranije izrečeni prvostupanski pravorijek srpskom generalu, najveći broj srpskih političara i medija je ustao u obranu ratnog zločinca Ratka Mladića, slaveći i hvaleći zlodjela tog izvanserijskog zlotvora. Vučićev najjači megafon u obrani Ratka Mladića jučer je bio njegov plačni fikus i karikatura od premijerke Ana Brnabić. Jučer je Mladića branila prva lezba Srbije baraba Ana Brnaba Taraba kao najveća srpska baraba, a koliko sutra u duhu naslova glazbenog benda “Idoli” Srđana Šapera iz 1981. “Obrana i posljednji dani”, zasigurno će obranu neobranjivih Mladićevih ratnih zločina nastaviti i prvi peder Srbije Aleksandar Vučić alijas Usnija Hulja.

Dragan Ilić za HOP  iz Beograda

HOP