Beroša ‘otkantala konobarica’, nije htjela stavit masku, evo što je govorio nekada; ‘Kirurške maske bi trebali nositi samo oboljeli’ !

0
12321

Ministar zdravstva Vili Beroš: Nema panike, koronavirus je poput teže gripe!

maska

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je danas kako se poduzimaju sve potrebne mjere te da je Hrvatska spremna za koronavirus.

Novost koju smo dobili tijekom sastanka koronavirusa je utvrđeno da imamo prvog pacijenta s koronavirusom – rekao je premijer Plenković i dodao da se radi o mladiću koji je u Zagrebu.

Riječ je o mlađem čovjeku i o blažem obliku bolesti, on je izoliran i zasad je dobro, kazao je Plenković.

Danas u 11.50 minuta dobili smo rezultate testiranja za jednog Hrvata koji je boravio u Milanu. Pokazuje blaže znakove bolesti, rekao je ministar Vili Beroš.

Koronavirus je poput teže gripe

Nema panike, to je bolest koja u najvećem broju slučajeva ne ostavlja teže posljedice jer preko 80 posto bolesnika ima blaži oblik. To je poput teže gripe, ustvrdio je ministar VILI BEROŠ.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić kazala je da se koronavirus širi poput gripe, pa su pod pojačanim rizikom stariji i osobe s kroničnim bolestima.

Kirurške maske bi trebali nositi samo oboljeli

Istaknula je da nošenje kirurških maski ne pruža veliku zaštitu zdravim osobama, pa bi ih zapravo trebali nositi oboljeli kako bi se spriječilo širenje virusa.

Danas huška građane da jedni druge prijavljuju za nenošenje maski i ide tako daleko da prijeti sankcijama onima koji se neće cijepiti. Da prevedemo na razuman nivo, ono što ste stvarali godinima ovaj tragikomičan slugan duboke države bi vam mogao uništiti , ako duboka država to odluči. Ponaša se kao gospodar života i smrti.

U sukobu sa jednom konobaricom u Zadru pokazao je koliko moć može biti krhka. Otkantala je svu njegovu napuhanost i podlost u trenutku.

-Da li je ministar Beros danas uspio popiti svoju jutarnju kavu u Zadru, sukladno epidemioloskim mjerama koje on, a ni HZZJ, nisu uopce donijeli?

Oko deset sati na zadarskom Trgu ministar Beros je sa suprugom narucio kavu.
Kad mu je prisla konobarica i kad je narucio kave, upitao je zašto ne nosi masku?
Na otvorenoj terasi?!

Konobarica ga je ignorirala i usla u zatvoreni prostor kafica.
Ili ga nije prepoznala, ili ga je stvarno ignorirala. 😏

Kad im je donijela kave ( Bez maske) demonstrativno se ustao i bacio dvadeset kuna na stol.

Na fotografiji je vidljivo da je dao 2 kune manje. 😏😆😆

Sav zajapuren se izderao na nju govoreci da je bezobrazna.

MIZ, HZZJ, a ni Civilna zaštita, nisu ni u jednom dokumentu donijeli uredbu da konobari na otvorenim terasama moraju nositi zastitne maske.

Sve takve mjere su donesene za zatvoreni dio ugostiteljskih prostora.

Za terase su donesene mjere oko distance među stolovima i koristenju dezifencijskih sredstava, ali i ne i o obavezi da konobari poslužuju goste sa zastitnim maskama.

Uostalom, ta mjera bi bila diskriminirajuca i protustavna s obzirom da ni gosti ugostiteljskih objekata na otvorenim terasama nisu obavezni nositi maske.

Nije je imao ni ministar, a ni njegova supruga, dok je trenirao epidemiološku disciplinu na sirotoj konobarici kojoj je ostao dužan dvije kune.

I to po mjeri koja uopce ne postoji. 😏-napisao je svjedok E. Bajlo, a Kalelarga info prenijala .

Eh da je samo to problem…

-Citiram iz članka: “Sav zajapuren se izderao na nju govoreci da je bezobrazna.”
Lik se izderao na konobaricu jer je ona bila toliko pristojna, pa je njegov bezobrazluk samo ignorirala i šutke poslužila kavu. A on joj tresnuo na stol 18,00kn za 2 kave i bijesno otišao. Ovo je pravi primjer kako mali kompleksaš kojeg nakitiš sa ministarskom foteljom brzo izraste u zrelog zlostavljača!

Prošlo proljeće sam ga vidjela kako je s visoka odmahnuo rukom na siromašnu ženu koja je molila za par kuna, jer se žurio uguzivati nekim poznatim facama u Bogovićevoj – ta slika mi se urezala u pamćenje. Ovo sada je samo logični nastavak ponašanja malog Napoleončeka-svjedoči o njemu mag. art Ingrid Runtić.

inbound7136071649815202847

Ovako je reagirao zastupnik Nikola Grmoja. Narodu je očito dosta prijetnji licemjernih tipova. Da li je zdrastveni radnik uopće upitao konobaricu za njeno zdrastveno stanje ili svi po difoltu moraju nositi maske? Ima izuzetih, bolesnih?!

inbound3762271656663485002Oprostio “nesmotrenosti ” prilikom proslave titule prvaka države?  Ali prijavljuje konobaricu koja na vrućini ne želi raditi bez dovoljno kisika? Pa kakva je to medicina?  Pretvara li se Beroš u pacijenta?

Ministar koji ne reagira kad njegov ravnatelj u bolnici Dubrovnik dozvoljava piturivanje barke za vrijeme prvog lockdowna ili vozikanje sina ravnatelja bolnice na romobilu po bolničkom traktu?

O kakvim taj mjerama govori?

Nagrađivana BBC-jeva radijska voditeljica umrla je u bolnici zbog stvaranja krvnog ugruška nakon primanja cjepiva AstraZeneca, priopćila je njezina obitelj, piše Evening Standard.
Lisa Shaw, koja je radila za BBC Newcastle, razvila je nepodnošljive glavobolje tjedan dana nakon cijepljenja i ubrzo se teško razboljela, tvrde njezini rođaci.

Nakon 50 smrtnih slučajeva nakon cijepljenja pravilo medicine je zabraniti cjepivo. Stožer  vas tjera na cijepljenje ili ćete izgubiti prava ulaska u trgovine, putovanja i ostalo.  I vi to trpite?

Nadalje čl.74 zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti nalaže tjelu koje proglasi obveznu zaštitnu opremu, istu podjeliti besplatno svim Hrvatskim osiguranicima,te automatski veže više domačih i međunarodnih zakona, uredbi i protokol koji kažu da prije primjene terapije mora biti obavljen lječnički pregled bolesnika, a pošto je nošenje masi klasficirano kao vid terapije,tako da svi koji nose maske, a nemaju Covd19, krše više zakona jer primjenjuju potencijalno opasnu terapiju pokrivanja lica bez prethodnog lječničkog pregleda, a koji o svoj trošak mora po zakonu osigurati tjelo koje propisuje mjere u ovom slučaju stožer CZRH, u protivnom zbog nestručne i bez obavljenog lječničkog pregleda primjene terapije pokrivanja lica podliježe pod kazneni progon zbog nesavjesne primjene terapije i automatske ugroze zdravlja a dugoročno i vlastitog života.

Da nije zapravo ovo problem stožerašima?

Novinar CNN-a Richard Quest kojeg prati milijarda gledatelja pritišće Plenkovića da se svi građani moraju cijepiti!

HOP
VEZANI ČLANAK