U Sabor su došli dokumenti koji teško kompromitiraju ministra Marića i carinu!

0
10940

 Pismo Jandrokoviću, na znanje medijima i hrvatskoj javnosti, pismo saborske zastupnice :

Poštovani gospodine Jandrokoviću,

Vaša odluka, raspravu o opozivu ministra Marića staviti na dnevni red u srijedu, isti dan s raspravom o rebalansu proračuna, u potpunosti je neprihvatljiva. Vi na ovaj način ograničavate i sprječavate vršenje Ustavom opisanih obveza Hrvatskoga sabora, čime nanosite štetu demokratskim vrijednostima u Hrvatskoj.

U svakoj iole funkcionirajućoj demokraciji rasprava o proračunu je čin koji ima visok interes javnosti, te se uvijek u parlamentima raspravlja na posebnim sjednicama. Putem proračuna svaka vladajuća većina pokazuje svoja istinska politička usmjerenja koja, razumljivo, oporba kritički analizira.

Isto tako rasprava o opozivu ministra, i to zbog ozbiljnih optužbi za korupciju i kršenje zakona, mora biti provedena na transparentan način, pred cjelokupnom zainteresiranom javnošću.

Građani imaju pravo na profesionalan i javan rad institucija. To pravo hrvatskih građana ne može nitko ograničavati, jer je riječ o elementarnom političkom standardu današnjice.

Raspraviti dvije tako važne teme u jednome danu iracionalno je, te ima isključivi cilj količinom iznošenih informacija manipulativno umanjiti težinu prijestupa Vlade i ministra Marića u poticanju i skrivanju korupcije, te sudjelovanju u korupciji.

Politika blokiranja rada hrvatskih institucija rezultirala je sustavnim iseljavanjem hrvatskih građana te sve većim siromaštvom u Hrvatskoj. Ovo potvrđuju i sve relevantne međunarodne institucije, od Europske komisije do Svjetskog gospodarskog foruma.

Uzročnik te porazne politike jest devastiranje institucija kako bi se uska skupina odabranih mogla neometano, besramno i protupravno bogatiti, naravno na štetu ogromne većine hrvatskih građana.

Ako Hrvatski Sabor ne djeluje suvereno, te ne vrši svoju Ustavom propisanu nadzornu ulogu nad izvršnom vlašću, onda ta izvršna vlast može bez nadzora raditi što god želi.

Lord Acton je još davno ustvrdio da „vlast korumpira, a apsolutna vlast apsolutno korumpira“.

Vaše neodgovorno i netransparentno vođenje Hrvatskog sabora omogućava hrvatskoj vladi apsolutnu vlast.

Pozivam Vas da promijenite ovu odluku, te da raspravu o rebalansu proračuna i opozivu ministra Marića Hrvatski sabor provede u dva dana kako bi hrvatska javnost, na temelju argumenata koji će u Hrvatskom Saboru biti izneseni, mogla formirati svoj stav o ovim pitanjima.-piše Karolina Vidović Krišto

Što to smrdi oko ministra Marića kojeg obožavaju zastrašivački mediji?

Bivši ravnatelj Carinske uprave nije suspendiran unatoč istražnom postupku i za njega se mijenja sistematizacija u drugoj područnoj carinskoj upravi?

-Osumnjičenik USKOKA u aferi Josipe Rimac zbog sređivanja državnog ispita za brata Hrvoje Čović bivši ravnatelj Carinske uprava i dalje radi kao zamjenik pročelnika Područnog carinskog ureda Osijek umjesto da je udaljen iz službe.Sramotno!-pišu nam njegove kolege.
U Sabor su poslani dokumenti o tome , ali Sabornici se oglušuju o tome.

inbound2486227125689561734

inbound7205704878932934073

inbound1598397377753177877 inbound710423926132424071

inbound2424454276836265277 inbound5830212636206046690

Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa otvorilo je predmet u slučaju ljetovanja ministra financija Zdravka Marića na jahti riječkog poduzetnika Blaža Pavičića i tek treba odlučiti hoće li ispitivati je li tu bilo sukoba interesa. Ministar tvrdi da sukoba interesa nema jer Pavičić za njegova mandata nije involviran.

Iz sindikata Carine odjel Rijeka tvrde nešto drugo, tvrde  da je moguće zapošljavanje kadrova sklonih upravo Pavičiću…Iz ovih dokumenata se vidi da su upućeni na USKOK, tvrdi se da bitne spone postoje Carine i Pavičića…ipak se čini  ono najvažnije da  ministar Z. Marić ne govori istinu, po svemu sudeći on je u sukobu interesa iz priloženih dokumenata i svjedočenja zaposlenika Carinske uprave Rijeka.

-Na sastanku predstavnik Nezavisnog carinskog sindikata Hrvatske sadašnjeg ravnatelja Carinske uprave Marija Demirovića koji je bio zamjenik bivšeg ravnatelja Hrvoja Čovića zašto Čović, unatoč tome što je protiv njega pokrenut kazneni postupak, nije suspendiran,  to ne vrijedi za carinike? Ispalo je   da  politiziraju.

Da li je baš politizacija?
 andrej plenković
Molimo Vas da objavite pitanje ministru  Zdravku Mariću i premijeru Plenkoviću zašto bivši ravnatelj Carinske uprave Hrvoje Čović (HDZ) nije suspendiran kao osumnjičenik USKOKA u aferi Josipa Rimac i sređivanja državnog ispita za brata o čemu su pisali mediji (u privitku), već je mimo predviđene procedure mjenjana Sistematizacija radnih mjesta u Područnom carinskom uredu Osijek da ga se ponovo instalira na radno mjesto zamjenika pročelnika Područnog carinskog ureda Osijek, tj. na radno mjesto na kojem opet odlučuje i ima utjecaj ,a nema nikakvu odgovornost  s velikom plaćom, a svi ostali carinski službenici se suspendiraju u takvim slučajevima i protiv njih se pokreću disciplinski postupci unutar Carinske uprave i dobivaju otkaze te paralelno i kazneni postupci DORH-a?-čitatelji HOP-a.
 HOP