WHO strateški plan upravljanja pandemijom: Do hrvatskih građana dopiru preporuke oko pandemije čovjeka koji je tražio oružanu intervenciju NATO-a protiv RH kako bi očuvao SAO Krajinu!

0
1719

Svjetska zdravstvena organizacija financira obuku infodemijskih menadžera za medijsku promociju službenog COVID narativa

dr killdare

Neka bude prema grčkom alfabetu! Odlučila je Svjetska zdravstvena organizacija nakon što se konzultirala sa stručnjacima za nomenklaturu virusa širom svijeta. Sojevima covida dodijeljene su oznake alpha, beta, gama, delta i omikron. Ipak, preskočili su Nu i Xi, prvi „zbog jasnoće“, da ga ne bi zamijenili sa riječi new (novo). Slovo Xi bilo bi nepristojno upotrijebiti, jer mnogi ga koriste u vlastitom imenu. Recimo, kineski vođa Xi Jinping. Pa mu se nisu željeli zamjeriti!

WHO se isto tako ne slaže sa imenovanjem varijanti prema zemlji porijekla. Prema njima, to bi bilo stigmatizirajuće i diskriminatorno. Danas bi nazivanje gripe „španjolskom“ moglo biti proglašeno politički nekorektnim.

Neke varijante covida jako zabrinjavaju Svjetsku zdravstvenu. To su „varijante za zabrinutost“, gdje ulaze one opasnije i/ili zaraznije poput alfe, bete, game i delte. Omikron je također završio u grupi za zabrinutost zbog brzine širenja i izazivanja zaraze.  „Varijante od interesa“ još se proučavaju i drže na oku, a tu su lambda i mu. Poput rezervnih igrača na klupi, čekaju priliku da uskoče kad se za time ukaže potreba!

https://www.who.int/news/item/31-05-2021-who-announces-simple-easy-to-say-labels

Svjetska zdravstvena, poput svake druge organizacije, ima svog generalnog direktora. Od 2017. godine na toj poziciji je biolog iz Etiopije, Tedros Adhanom Ghebreyesus. Prije dolaska u WHO godinama je gradio karijeru u Ministarstvu zdravstva i Ministarstvu vanjskih poslova. Zahvaljujući globalnim zdravstvenim inicijativama ostvario je blisku suradnju sa fondacijama Clinton i Bill & Melinda Gates. Pod njegovim vodstvom WHO je u prosincu 2020. najavila kako je osigurala dvije milijarde doza vakcine za distribuciju u 2021. godini. Tedros je to slikovito opisao kao „svijetlo na kraju tunela“! No do naglog zamračenja došlo je kad je predsjednik Donald Trump odlučio obustaviti plaćanje američkih doprinosa prema WHO. Tedros je žurno apelirao na zemlje članice da plaćaju koliko koja može, a neke bogatije odmah su uz članarinu dodale i bonus!

20220121_073030

Izvor wikipedia; https://en.wikipedia.org/wiki/Tedros_Adhanom_Ghebreyesus

 

Tedrosa danas njegova domovina Etiopija proziva za neodgovorno vodstvo kao i za uplitanje u unutarnje poslove Etiopije s pozicije generalnog direktora WHO-a. Prema priopćenju Ministarstva vanjskih poslova Etiopije „kroz svoje djelovanje, Tedros je širio štetne dezinformacije i kompromitirao je neovisnost, reputaciju i kredibilitet Svjetske zdravstvene organizacije“.

wizard

Protiv Tedrosa podignute su višestruke optužnice za genocid. Kao prvo, riječ je o prikrivanju tri epidemije kolere u Etiopiji 2006., 2009. i 2011. godine u kojima je umrlo na tisuće ljudi. Tedros je epidemije lažno prikazao kao blaže bolesti  (akutne vodenaste proljeve ) i takva zavaravajuća izvješća uputio u WHO. Druga optužba temelji se na njegovoj participaciji u političkim previranjima oko pokrajine Tigray na sjeveru Etiopije. Vladini dužnosnici optužuju ga da je za trajanja sukoba u 2020. godini tražio podršku za Tigrajsku narodnooslobodilačku frontu kao i pomoć od Egipta i istočnoafričkih zemalja u nastojanju da nabavi oružje za pobunjenike. Isto tako, optužen je kako nije na vrijeme proglasio covid pandemiju, možda zbog prebliskih odnosa sa kineskom vladom. Nakon susreta Tedrosa i kineskog lidera Xi Jinpinga u siječnju 2020. godine, WHO je objavila da se ne radi o hitnom slučaju globalne zdravstvene opasnosti te je tek u ožujku proglasila covid-19 pandemiju. Usprkos svemu ovom, već otprije poznatom, u rujnu 2021. Njemačka je predložila Tedrosa za idući mandat generalnog direktora Svjetske zdravstvene organizacije.

https://www.wionews.com/videos/gravitas-home-country-ethiopia-slams-dr-tedros-for-misconduct-444879

Nova globalna suradnja za ubrzanje razvoja, proizvodnje i pravičnog pristupa covid alatima, lansirana je putem WHO i njezinih partnera kroz ACT-Accelerator za covid-19 ( Acces to COVID-19 Tools Accelerator ). To je koalicija organizacija za razvoj i primjenu nove dijagnostike, postupaka i vakcina potrebnih da se okonča akutna faza pandemije. ACT-A partnerstvo oformljeno je na početku pandemije kao odgovor na poziv G20 lidera, a pokrenule su ga WHO, Europska komisija, Francuska i Bill & Melinda Gates Fondacija. ACT-A partneri ističu kako su G20 zemlje dosad već potrošile bilijune dolara na ublažavanje posljedica pandemije. Iz tog razloga koalicijski partneri smatraju da je njihov zahtjev za isplatom od samo 50 milijardi dolara od MMF-a u potpunosti utemeljen.  Pridruženi partneri u globalnoj suradnji su GAVI, CEPI, Wellcome Trust, FIND /Diagnosis for all/, THE GLOBAL FUND, UNITAID, UNICEF, World Bank Group.

FB_IMG_1642486662332

Među savjetnicima WHO-a i promotorima ACT-A covid suradnje našao se i bivši švedski premijer Carl Bildt.  S pozicije WHO specijalnog izaslanika,  Bildt o upravljanju pandemijom kaže: „Vrijeme toplih riječi je prošlo, rok za djelovanje je sad!“

https://www.who.int/news/item/28-10-2021-new-act-accelerator-strategy-calls-investment

Carl Bildt, koji u Hrvatskoj slovi kao „persona non grata“, tijekom domovinskog rata zahtijevao je vojnu intervenciju UN-a i NATO-a protiv RH. Podržavao je Slobodana Miloševića, kojeg je nazivao „dobrim dečkom“! Danas Bildt putem WHO-a lobira za financiranje ACT-A globalne suradnje, kao jedinom načinu da svijet izbjegne daljnje ekonomske gubitke prouzročene pandemijom. Zahvaljujući WHO strateškom planu upravljanja covid pandemijom do hrvatskih građana dopiru preporuke i savjeti čovjeka koji je u više navrata tražio oružanu intervenciju NATO-a protiv RH kako bi očuvao SAO Krajinu.

20220121_073336

Izvor: Wikipedia; https://hr.wikipedia.org/wiki/Carl_Bildt

Svjetska zdravstvena organizacija i partneri objavili su ACT-A strateški plan i budžet za razdoblje od 12 mjeseci, od listopada 2021. do rujna 2022. godine. Globalni ciljevi plana su:

  • Više od 70% populacije kompletno cijepljeno u svakoj zemlji.
  • 100 testova na 100 000 stanovnika dnevno u svim zemljama.
  • Za izvršenje globalne vakcinacije biti će potrebno daljnjih pet milijardi doza.
  • Potrebno je približno četiri milijarde testova za covid-19.
  • U idućih dvanaest mjeseci WHO očekuje novih 200 milijuna covid slučajeva.
  • ACT-A će trebati 23,4 milijarde dolara za idućih 12 mjeseci da podrži pravičan pristup covid-19 alatima.
  • Do sredine oktobra preko donacija je dobiveno velikodušnih 18,7 milijardi dolara uključujući 12,8 milijardi za cjepiva, 1,8 milijardi za dijagnostiku, 1,6 milijardi za terapijske postupke te 1,7 milijardi za zdravstvene sustave.

 

https://www.who.int/publications/m/item/act-accelerator-strategic-plan-budget-october-2021-to-september-2022.pdf

Pogledajte priljev sredstava od pojedinaca i organizacija:

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/donors-and-partners

infodemičari

Za uspješno provođenje globalnog covid plana potrebno je svladati izazove „infodemije“ odnosno dezinformacije o pandemiji. Infodemija predstavlja pretjeranu količinu informacija koje su nepouzdane, ubrzano se šire i čine teže postizanje rješenja. Prema WHO to su krive i netočne informacije u digitalnom i fizičkom okruženju za vrijeme trajanja epidemije. Zajedničku izjavu kojom podupiru sprječavanje širenja infodemije potpisale su 132 zemlje, uključujući i Hrvatsku. Začuđujuće je da se na popisu, uz pojedinačne nacionalne države Europe odnosno članice EU, našla i sama Europska Unija. Izgleda da je za WHO i EU država!

https://usun.usmission.gov/cross-regional-statement-on-infodemic-in-the-context-of-covid-19/

Obuka za infodemijske menadžere organizirana je kroz tečajeve u trajanju od četiri tjedna, a od studenog 2020. do prosinca 2021. godine održane su tri infodemijske radionice. U globalnoj infodemijskoj zajednici, koju čini više od 750 ljudi, nalaze se i članovi iz RH. Evo kako izgleda infodemijski trening u organizaciji WHO:

„Kroz studije slučaja sa terena, trening obuhvaća globalne i regionalne specifične teme u infodemiji i zdravstvenoj dezinformaciji. Program treninga je osmišljen kroz 24-satne radionice i predavanja uživo. Polaznici su iskusili vježbu simulacije upravljanja rastućom infodemijom u zamišljenom Kraljevstvu velike želje (The Kingdom of Great Wishdom). Zadatak za kraj je prezentacija odrađenog uz lobiranje kod Ministra zdravstva zamišljenog kraljevstva!“

https://www.who.int/news/item/15-12-2021-another-249-trainees-join-the-global-infodemic-manager-comunity

Program trećeg WHO infodemijskog treninga:

https://cdn.who.int/media/docs/default-source/epi-win/who-3rd-training-booklet_final.pdf?sfvrsn=a718d307_9

Polaznici treninga zabavljaju se s infodemijskim jednorozima i kartama izmišljenog kraljevstva, što neodoljivo podsjeća na fantastične romane za mlađi uzrast. Nakon završenog intenzivnog programa u trajanju od mjesec dana, infodemijski menadžeri službeno postaju „brana prema dezinformacijama“!

No upitno je koliko će dugo ovi stručnjaci primjenjivati stečena znanja i vještine. Naime, Tedros i Fauci nedavno su se složili da nam uskoro slijedi kraj pandemije. Dr. Tedros je čak naredio da pandemija mora završiti 2022.! Nadajmo se da će ova naredba prijeći granice Kraljevstva velike želje.

Do tada, obratite pažnju na sugovornike koji pokazuju velik interes za vaš cjepni status ili podatke o preboljenju – možda su na infodemijskom zadatku!

fantasy WHO

V.W.

 

HOP