Hoće li HAARP biti opravdanje za klimatske promjene ?

0
8091

Mr. sc. Arna Šebalj

mr.sc. Arna Šebalj - znanstvene vijesti
mr.sc. Arna Šebalj – znanstvene vijesti

ŠTO JE HAARP I ZAŠTO SVI O TOME ŠUTE?

Već više godina temeljito proučavam sve oko HAARP-a a povod je bilo saznanje o izgrađenim HAARP sustavima u Republici Hrvatskoj. Kako je tema kompleksna, te kako zadire u mnoga, kažu mnogi, opasna područja objavljivat ću je u par dijelova. Bez imalo straha jer prvo na što sam upozorena bilo je kako nije preporučljivo o tome govoriti.

Idemo redom, ovaj puta saznajmo više o tome što je to uopće HAARP.

 

Wikipedia kaže kako je HAARP:

(skraćenica za engl. High Freguency   Active  Auroral  Research Program, Program aktivnog auroralnog istraživanja visoke frekvencije)  američki civilni i vojni istraživački program pri kojem se rabe visoko frekventni radio valovi za istraživanje gornjih dijelova zemljine atmosfere (osobito ionosfere).

Druga svrha je istraživanje širenja radio valova, komunikacije i navigacije. Nalazi se sjeveroistočno od mjesta Gakona u Aljasci, a projektom upravljaju: Sveučilište AljaskeUS Air Force i Ratna mornarica SAD. Ukupno je 14 sveučilišta bilo uključeno u planiranje sustava.

HAARP je nastao od patentiranih istraživanja Bernarda Eastlunda i Nicholasa Christofilosa 1980. godine.

HAARP je predmet raznih teorija urote u kojima se označava kao “tajni projekt” i povezuje s nastancima prirodnih katastrofa poput potresapoplava i vulkanskih erupcija.

Civilni zaposlenici projekta dolaze iz nekoliko sveučilišta i privatnih tvrtki kao primjerice Sveučilišta u Aljasci, Stanford UniversityUniversity of MassachusettsClemson UniversityPenn State UniversityDartmouth CollegeUniversity of TulsaUniversity of Maryland i Cornell University. Fotografije projekta nisu tajne i dostupne su javnosti. Redovito se održavaju dani “otvorenih dana”, a studenti mogu raditi praksu na stanici HAARP-a.

https://hr.wikipedia.org/wiki/HAARP

1 HAARP Aljaska Gakon

Što je HAARP?
HAARP je postrojenje za proučavanje gornje atmosfere. Potpuno proširenje tvornice, koja se nalazi u blizini grada Gakona (Aljaska), planirano je još za 2002. godinu. Objekt uključuje radio odašiljač velike snage (RF) radio-odašiljača, također poznat kao Ionospheric Research Instrument (IRI), također lokalno poznat kao grijač. Zadatak IRI-a je pobuditi mali, dobro definiran volumen ionosfere. Drugi dio objekta je ultravisokofrekventni (UHF) nekoherentni radar raspršenja (ISR) koji mjeri gustoću elektrona, temperaturu elektrona i iona te Dopplerove brzine u pobuđenim i neutralnim područjima ionosfere. Instrumentacija također uključuje štakorski rep najsuvremenije opreme za geofizičko istraživanje, Ekstraduga frekvencija = ekstra duga frekvencija) i

VLF (Very Long F requency = vrlo duga frekvencija ) prijemnici, magnetometri , optički i infracrveni spektrometri i kamere. Objekt služi, između ostalog u svrhu daljinske komunikacije s pojedinačnim zrakoplovima ili potopljenim (!!) podmornicama, kao i za otkrivanje površinskih i podzemnih aktivnosti. HAARP je neslužben ultra-moderni sustav
oružja dugog dometa čije se istraživanje koristi za stvaranje nove generacije malog, prijenosnog oružja koje može, gotovo nevidljivo, utjecati na gotovo svakoga. Utjecaj koji uključuje i mogućnosti razboljevanja (fizičkog i/ili psihičkog), ubijanja i kontrolu  uma. Nadalje, HAARP postrojenje je lako sposobno uzrokovati eksplozije dimenzija koje su prije bile poznate samo iz atomskih/vodikovih bombi u bilo kojoj točki udaljenoj nekoliko tisuća kilometara bez radioaktivnosti.

Tko stoji iza projekta HAARP? 

Službeno iza projekta HAARP stoje različite institucije u Sjedinjenim Američkim Državama, uključujući Ratno zrakoplovstvo (Luftwaffe; zastupa ga Phillips Laboratory) i Mornarica (Marine; zastupaju Naval Research and Naval Research Laboratory). Dodajte tome Advanced Power Technologies, Inc. (APTI), Raytheon Corporation, Sveučilište Aljaske, Sveučilište Massachusetts, UCLA, MIT, Sveučilište Stanford, Sveučilište Clemson, Sveučilište Penn State, Sveučilište Tulsa, Sveučilište Marylanda, Sveučilište Cornell, SRI International i Geospace, Inc.
Od posebnog je interesa u ovom kontekstu sudjelovanje američkog Ministarstva obrane (DoD). Službeno je objavljeno da su mnoge potencijalne primjene HAARP postrojenja i rezultati istraživanja su/mogli biti od interesa za nacionalnu sigurnost SAD-a. 

Uz Raytheon (60.000 zaposlenih), vrijedi spomenuti i da je ovo 52. najveća svjetska tvrtka. Riječ je o dugogodišnjoj tvrtki za naoružanje koja uglavnom živi od državnih ugovora. Godine 1996. Raytheon je kupio E-Systems, koji je prethodno kupio APTI, nakon što je APTI dobio ugovor za izgradnju HAARP postrojenja (jer su imali znanje kako iskoristiti resurse prirodnog plina Aljaske za napajanje). Sam E-Systems također je bio tvrtka za naoružanje koja je zarađivala uglavnom s visokotehnološkom tehnologijom presretanja i nadzora u ime američkih tajnih službi.
Projekt HAARP financira se neslužbeno: takozvanim crnim novcem, što podrazumijeva sredstva koja nisu prikazana kao mjesta troškova ni u jednom proračunu ili drugim službenim dokumentima. Njihovo podrijetlo pripisuje se tvrtkama osnovanim po nalogu američke obavještajne službe, tajnih fondova obrambene industrije ili drugih tajnih američkih izvora prihoda od sumnje u umiješanost u međunarodno tržište droge i prodaju vojnih zaliha. Da to mora biti tako, vidljivo je iz činjenice da je Senat već 1995. godine odbio daljnje financiranje projekta, no rad tvornice se nastavlja, a daljnje proširenje tek predstoji.

Kako HAARP funkcionira?


U uporabi, zadatak HAARP-IRI je zagrijavanje ionosfere emitiranjem visokofrekventnog zračenja. Za to se koristi prava šuma antena koja sadrži između 360 i 720 antena, ovisno o proračunu i koje antene se dodaju. Plan je potpuno proširiti IRI antenski sustav na 180 prijenosnih tornjeva, svaki visok 24 metra (72 stope) i 27 metara (80 stopa) bočne udaljenosti do susjednih antena, postavljenih na betonske temelje. Na vrhu su dva para unakrsnih dipolnih antena s napajanjem blizu vrha, po jedna za niži frekvencijski pojas (2,8 do 7 MHz) i po jedna za gornji frekvencijski pojas (7 do 10 MHz). Ispod antena, na visini od 5 metara (15 stopa), je podignuta žičana mreža ispod koje je potreban promet za tehničku posadu itd., može nastaviti i koji služi kao reflektor. Zbog karakteristika usmjerenosti i sekvencijalne kontrole ovih antena te podešavanja amplitude i faze (pojedinačno za svaku antenu) moguće je kontrolirati vrlo specifično područje unutar ionosfere. Unutar ionosfere to je prije svega F-sloj (na visini od oko 200 km) u kojem se električno nabijene čestice (ioni) mogu zagrijavati. Prema službenom materijalu, za antene je dostupna električna snaga od 3.600 kilovata koju crpe iz šest generatora od kojih svaki može dati 2.500 kilovata (što rezultira službeno mogućom maksimalnom snagom od 6*2,5 MW=15 MW) . Prema neslužbenim izvorima, moguća planirana maksimalna snaga trebala bi biti između 10 i 100 megavata.
Ovako proizvedena zraka sada umjetno puni ionosferu, što pod određenim okolnostima također može dovesti do umjetne aurore ( sjeverno svjetlo ). Određeni dio snage zrači u ionosferu djeluje na ione u tolikoj mjeri da se njezin mali dio zrači natrag na zemlju kao valovi dugovalne frekvencije (ELF). O njihovim specifičnim učincima bit će riječi kasnije.
Postoje i slični sustavi koji rade na istom principu:

  • Arecibo (Nacionalni centar za astronomiju i ionosferu, Puerto Rico)
  • HISCAT (Međunarodni radijski opservatorij, Švedska)
  • SURA (Institut za radiofizička istraživanja, Nižnji Novgorod, Rusija)
  • Tromsø (postrojenje EISCAT, Norveška), kojim upravlja Institut Max Planck
  • VOA (Glas Amerike – Delano, Kalifornija, SAD)

http://www.alaska-info.de/a-z/haarp/alaska_haarp1.html

 

Još 2015. Američko zrakoplovstvo priznaje da može kontrolirati vrijeme

Američko zrakoplovstvo i DARPA željeli bi da vjerujemo da su prestali koristiti HAARP na Aljasci za istraživanja i eksperimente. Čak i tada, svi znamo da postoje i drugi HAARP sustavi u obliku radarskih komunikacijskih i nadzornih sustava koji su postavljeni na mobilnim platformama koje se mogu postaviti u svim međunarodnim vodama diljem svijeta.

Sve što trebaju učiniti je okrenuti gumb kako bi promijenili frekvenciju glavnog vala u mikrovalni raspon za emitiranje modulirane frekvencije [FM] i povećali snagu prijenosa dovoljno visoko da dosegnu i zagrije atmosferu iznad određene mete.

Tehnologija je pokrivena američkim patentom 4,686,605 o ” Metodi i aparatu za promjenu regije u Zemljinoj atmosferi, ionosferi i/ili magnetosferi.”

2 HAARP patent (2)

 

https://patentimages.storage.googleapis.com/pdfs/US4686605.pdf

 

  1. lipnja 2021.: FAA postavlja ograničenja letova u Gulkani, Aljaska:

“Nijedan pilot ne smije upravljati zrakoplovom u područjima obuhvaćenim ovim NOTAM-om, tj. GULKANA VOR/DME 007 stupanj radijalno u centru: 16,6 nautičkih milja; Širina: 145 stupnjeva 09′ 02” W. Radijus: 2,5 nautičke milje; Nadmorska visina: od površine do i uključujući FL(250).“

 3 HAARP zabrana leta nad Gakonom, Aljaska

https://geopolitics.co/2015/06/06/us-air-force-admits-they-can-control-weather/

 

Kako radi HAARP?

Za one koji nemaju tehničkih znanja, samo zamislite isti frekvencijski signal koji se koristi u vašoj mikrovalnoj pećnici koja vam priprema doručak…

4 princip rada HAARPa

Jedina razlika u kuhanju neba, za razliku od vašeg doručka, je ta što je napon potreban za prijenos istog signala mikrovalne frekvencije u rasponu od stotina milijuna volti zbog velike udaljenosti koju isti signal mora prijeći između antene i cilja.

 

Za one koji razumiju frekvencijsku modulaciju , znaju da se bilo koji signal niske frekvencije može spojiti u visokofrekventni radio signal. To znači da se bilo koja prirodna frekvencija u prirodi može modulirati u frekvenciju radio-nosača u svrhu emitiranja do određenog cilja.

 

Moguće je promijeniti ljudsko ponašanje FM emitiranjem frekvencija moždanih valova, odnosno:

–         Delta valovi (ispod 4 Hz) javljaju se tijekom spavanja

–         Theta valovi (4-7 Hz) povezani su sa snom, dubokim opuštanjem (poput hipnotičkog opuštanja) i vizualizacijom

–         Alfa valovi (8-13 hz) nastaju kada smo opušteni i smireni

–         Beta valovi (13-38 Hz) nastaju kada aktivno razmišljamo, rješavamo probleme itd.

–         Senzorno motorički ritam (ili SMR; oko 14 hz) izvorno je otkriven za sprječavanje napadaja kod mačaka. Čini se da SMR aktivnost povezuje funkcije mozga i tijela.

–         Gama moždani valovi (39-100 Hz) uključeni su u višu mentalnu aktivnost i konsolidaciju informacija. Zanimljiva studija je pokazala da napredni tibetanski meditanti proizvode više razine gama od onih koji ne meditiraju i prije i tijekom meditacije.

To su, naravno, “dobri valovi”, ali postoji i niz valova koji mogu izazvati halucinacije, sljepoću, uznemirenost, bol i očaj.

 

Kako bismo imali predodžbu o tome koliko je ova tehnologija zapravo opasna kada je pod kontrolom psihopata koji kontroliraju vlade, moramo pogledati članak Svjetske zdravstvene organizacije o nekoliko mogućih učinaka izloženosti radaru (1 megavat) i radijski prijenosi (50 kilovata):
Mogući učinci na zdravlje
Većina do sada provedenih studija ispitivala je zdravstvene učinke osim raka. Ispitivali su fiziološke i termoregulacijske odgovore, promjene u ponašanju i učinke kao što su indukcija zamućenja leće (katarakte) i štetni reproduktivni ishod nakon akutnog izlaganja relativno visokim razinama RF polja. Također postoji niz studija koje izvještavaju o netoplinskim učincima, gdje se ne može izmjeriti značajan porast temperature.
Studije povezane s rakom

Mnoge epidemiološke studije bavile su se mogućim vezama između izloženosti RF i prekomjernog rizika od raka. Međutim, zbog razlika u dizajnu i izvedbi ovih studija, njihove je rezultate teško protumačiti. Brojne nacionalne i međunarodne skupine za recenziranje zaključile su da nema jasnih dokaza o povezanosti između izloženosti RF i prekomjernog rizika od raka. WHO je također zaključio da ne postoje uvjerljivi znanstveni dokazi da izloženost RF-u skraćuje životni vijek ljudi, ili da je RF induktor ili promotor raka. Međutim, potrebna su daljnja istraživanja.

Toplinski učinci

RF polja su proučavana na životinjama, uključujući primate. Najraniji znakovi štetnih zdravstvenih posljedica, koji se nalaze kod životinja s povećanjem razine RF polja, uključuju smanjenu izdržljivost, odbojnost prema polju i smanjenu sposobnost obavljanja mentalnih zadataka. Ove studije također sugeriraju da se štetni učinci mogu pojaviti kod ljudi izloženih cijelom tijelu ili lokaliziranom izlaganju RF poljima koja su dovoljna da povećaju temperaturu tkiva za više od 1°C. Mogući učinci uključuju indukciju očne katarakte, te različite fiziološke i termoregulacijske reakcije s povećanjem tjelesne temperature. Ovi učinci su dobro utvrđeni i čine znanstvenu osnovu za ograničavanje profesionalne i javne izloženosti RF poljima.
Netoplinski učinci

Nekoliko skupina prijavilo je izlaganje RF razinama koje su preniske da bi uključivale zagrijavanje (tj. vrlo niske SAR-ove) da mijenja pokretljivost iona kalcija, koji je odgovoran za prijenos informacija u stanicama tkiva. Međutim, ti učinci nisu dovoljno utvrđeni da bi bili temelj za ograničavanje izloženosti ljudi.
Impulsna RF polja

Izloženost vrlo intenzivnim impulsnim RF poljima, sličnim onima koje koriste radarski sustavi, prijavljeno je da potiskuje reakciju trzanja i izaziva pokrete tijela kod svjesnih miševa. Osim toga, ljudi s normalnim sluhom percipiraju pulsna RF polja s frekvencijama između oko 200 MHz i 6,5 GHz. To se zove mikrovalni efekt sluha. Zvuk se na različite načine opisuje kao zujanje, škljocanje, šištanje ili pucketanje, ovisno o karakteristikama RF pulsiranja. Dugotrajno ili opetovano izlaganje može biti stresno i treba ga izbjegavati gdje je to moguće.
RF šokovi i opekline

Na frekvencijama manjim od 100 MHz, RF opekline ili udari mogu biti posljedica naboja induciranih na metalnim objektima koji se nalaze u blizini radara. Osobe koje stoje u RF poljima također mogu imati visoku lokalnu apsorpciju polja u područjima tijela s malim površinama presjeka, kao što su gležnjevi. Općenito, zbog viših frekvencija na kojima većina modernih radarskih sustava radi, u kombinaciji s njihovim malim širinama snopa, potencijal za takve učinke je vrlo mali.

http://www.who.int/peh-emf/publications/facts/fs226/en/

 

HAARP može biti alat za napredak

Mora se razumjeti da HAARP sam po sebi nije zlo – ali ljudi koji ga trenutno koriste jesu. Sve tehnologije su mač s dvije oštrice koji se može pokrenuti za svačiju dobrobit ili uništenje.

5 HAARP patent

Dok su HAARP i kontrolu vremena glavni mediji i vladini dužnosnici nazvali teorijom zavjere, tijekom saslušanja u Senatu, David Walker, zamjenik pomoćnika tajnika zračnih snaga za znanost, tehnologiju i inženjerstvo, bacio je bombu kao odgovor na pitanje koje je postavila Lisa Murkowski u vezi s demontažom programa visokofrekventnog aktivnog auroralnog istraživanja vrijednog 300 milijuna dolara u Gakoni ovog ljeta.

FB_IMG_1651142704315Indoktrinacija i kod djece , da prihvate nebo kakvo danas imamo!

Walker je rekao da ovo “nije područje za kojim imamo ikakve potrebe u budućnosti” i da ne bi bila dobra upotreba istraživačkih fondova zračnih snaga za održavanje HAARP-a. “Prelazimo na druge načine upravljanja ionosferom, za što je HAARP doista i dizajniran,” rekao je. “ Ubrizgati energiju u ionosferu kako bi je zapravo mogao kontrolirati. Ali taj posao je završen. 

https://www.youtube.com/watch?v=RX3IOHpe6sY

 

Mnogi vjeruju da je HAARP stvoren i da se koristio za kontrolu vremena, s dovoljno snage da izazove uragane, tornada i potrese, a komentari poput ovog postavljaju pitanje jesu li teoretičari zavjere više na meti nego što je itko do sada priznao.
Mi moramo biti rješenje. Moramo djelovati. Inače, samo tri jedinice ovih mobilnih HAARP platformi, maskiranih u radare, mogu učiniti uragan upravljivim uobičajenom metodom poznatom kao 
triangulacija .

 https://geopolitics.co/2015/06/06/us-air-force-admits-they-can-control-weather/

 

HOP